reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gratulacje mamcia , super ze syn dobrze sie uczy. Jak moj dostal ta nalepke well done w przedszkolu za cyfry to tez czulam sie wspaniale! Dlatego myśle , ze to zasługa mam, które zostają w domu , poświęcają swoim dzieciom czas, pomagają w lekcjach itp. Tutaj masz ten komfort , ze możesz zostać w domu dla dzieci:)
Nie złamie się odnośnie córki, będziemy dalej wałkować te tematy, teraz jest bardziej sfrustrowana, bo brakuje jej piersi- jeszcze pamięta;)

reklama
Probowalam sciagac pokarm, ale ona pozniej nie chce pic mi z butli go;// w ogole rzadko chce pic z butli;/

Tak mysle czy mnie nie zawialo gdzies. Bo kluje mnie tak jakby pod cycem w zebrach do tego czuje to klucie w gore na ramieniu i karku.. Zastoj pokarmu to raczej by sie tak nie objawial.. Dzis jej tego cyca dawalam 2 razy i przy tym 2 razie to juz czulam ze jest pusto bo az mnie ciagnelo tak jakby samo powietrze ssala.
No zobaczymy.

Mam jakies zachciabki jak w ciazy na slodkie. Wlasnie mojego wyslalam do sklepu hehe;)

Maja zasnela z placzem.. Posmarowalam jej dziaselka i usnela bidula mala. Dzis niunia konczy 6 msc jeju czemu ten czas tak leci.?;)
Dokladnie 6msc temu o tej porze bylam po przebiciu wod plodowych i juz kazali lezec;)
Fajnie powspominac;)

Jusia- to akurat odpada:p hehe;) jestesmy tak zabezpieczeni ze zaden mikropijny robaczek nie da rady :D:D hehehehe

Moze w koncu jakis okres dostane;) Mialam raz w sierpniu ale to takie w sumie bardziej plamienie bylo I od tamtej pory cisza jest;)
To na bank od klocka.. Jak ja biore na rece to od razu mrowieje mi prawa reka.. I nosze ja na prawym biodrze bo tak mi wygodniej I reszte robie lewa reka hehe;) jakos sobie trzeba radzic, nie ma co;)
A jak sie klade wieczorem to czuje taki bol kregoslupa ze masakra.. od polowy plecow w dół.

Magda-Pewnie masz rację, zwłaszcza teraz gdy ząbkuje i potrzebuje więcej Twojej uwagi :) U nas na dole wykiełkował wczoraj drugi ząbek , co prawda mikroskopijny ale już wadzi o paluszek jak jeżdżę :D Ale nie możemy się odpędzić od wstrętnego kataru , od tygodnia przeszkadza:/ Twój mężczyzna również pracuje dużo i siedzisz sama z malutką ;>? A co do okresu to dostaniesz pewnie po zakończeniu karmienia piersią, u mnie było to kilka dni później , ale niespecjalnie tęskniłam za nim, taki spokój był rok czasu hehe .Plusem jest to ,że wcześniej miewałam zawsze nieregularne (+/- 2 tygodnie aż) , a teraz mam co do dnia i bezbolesne co też mnie cieszy :p

Jusia- no ciekawe kiedy u nas wykielkuje..
Tak moj pracuje 7/7 dni w tygodniu;/ wkurza mnie to cholernie, mowie zeby chociaz jeden dzien mial wolnego w tyg, to onn nie bo w weekend lepiej placa... masakra.. czasem mam tak dosc.. oo tak jak np dzis. Maja tak sie Darla ze nie wiedzialam co jej jest I co z nia zrobic.. wszystko sama musze..;/ Jedynie co to od jakiegos czasu zagonilam go ze po kapaniu on a ogarnia.. bo wczesniej nie bo on malej nogi urwie czy cos.:) Pampersa raz zmienil jak powiedzialam ze siku jest tylko I najlepsze bylo to sciagnal mokrego I od razu zalozyl czystego a ja mowie a gdzie chusteczki od wycierania a on no tam leza, ja mowie noo ale te ktorymi malej tylek przetarles.. a on do mnie: A to jak siku robi to tez trzeba wycierac? Ja nie wycieram sobie:D hehe rozwalil mnie wtedy;)
Szkoda Jusia ze mieszkasz taki kawal;) zawsze to razniej I fajnie z kims na zywo pogadac;)

Was tez dzis tak glowa boli? Matkoo to chhyba ta pogoda.. no tak mnie łupie ze zaraz tabletke wezme.
Dzis to prawie spalam w "nogach" . Tatus na swoim miejscu, Majcia w poprzek w ja troche za nia a reszta w nogach:) Cudowne dziecko;) Spi w lozeczku normalnie nawet po karmieniu do ok2-3 w nocy a pozniej małpa chce do lozka I musze brac bo krzyk;)
Musze isc mielone robic, ale tak mi sie nie chce..

Magda -moja głowa dzisiaj też pękała i z rana wzięłam już tabletkę :p Co do pracy ..mój też non stop poza domem ;/ Co prawda robi 6/7 ,ale za to co dziennie jest ok 19:15 ( niedziela wyjątek - 18... ) Po powrocie Tatuś kąpie synka i Maksio idzie spać .Czasami mam tego naprawdę dość ... Może jeszcze gdybym miała tu kogoś to inaczej by to wyglądało.Często wychodzimy do miasta, na zakupy , na spacerek czy gdziekolwiek. Jednak to nie jest to samo i nie zmienia faktu,że zazwyczaj jestem ja i Maksio tylko heh . Gdy cały dzień pada to siedzimy w domu sami;/ Boje się jak to będzie gdy Maks podrośnie..ile on będzie widział Tate swojego.. Ugadaliśmy się,że gdy podrośnie ,będzie brał 2 dni wolne w tygodniu, tak jak w normalnej pracy . Hehe mój też na początku bał się opiekować MAksiem ale z czasem wychodziło wszystko mu coraz lepiej. Mówisz kawał mieszkamy od siebie ? Ja mieszkam na początku Feltham i patrzałam odległość do Acton ( o ile dobrze pamiętam ) jakieś 7 mil ode mnie , w zależności gdzie Ty mieszkasz :p Kiedyś można się spotkać jeśli będziesz chciała , autobusy bezpośrednio jeźdżą zazwyczaj :)

Jusia- no to mozemy podac sobie reke co do tych pracusiów;) :p
My tez czesto wychodzimy tak jak ty, to do miasta, to do parku.. bo jakos czas trzeba zabic..
Moj mowil jak bylam w ciazy ze 2, 3 razy w msc bedzie mial wolne:D noo I jakos mu to nie wychodzi:p
Pewnie ze mozna sie spotkac, jesli jakis bezposredni autobus jest to tak, bo na metro sie nie pisze bo nie dam rady z wozkiem:p
Ja dokladnie na North Acton, kod pocztowy W3 ;)

Czas szybko leci to prawda:) ja tez przypominalam sobie jak byłam w ciąży a teraz moje dzieci jak podrosły ...
Mój pracuje 5 dni w tyg , ale powiem wam ze nie jest jakoś super, bo jak masz małe dzieci i nikogo do pomocy to jest cieżko. W sobotę wielkie zakupy - dzień zleciał . W niedziele - high strefy bo buty trzeba było wymienić- dzień zleciał , a wszedzie ciągnij te dzieciaki ze sobą bo nie ma z kim zostawić , zmęczyły się , płakały o nie dokonczylismy zakupów :(
Czasami mnie to wkurza , bo już jakby własnego życia nie masz. Szkoda ze nie ma babci tutaj , moznaby było czasami mentalnie odpocząć.wkinie to ja chyba ze 4 lata nie byłam :(

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 24
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.