reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gratulacje mamcia , super ze syn dobrze sie uczy. Jak moj dostal ta nalepke well done w przedszkolu za cyfry to tez czulam sie wspaniale! Dlatego myśle , ze to zasługa mam, które zostają w domu , poświęcają swoim dzieciom czas, pomagają w lekcjach itp. Tutaj masz ten komfort , ze możesz zostać w domu dla dzieci:)
Nie złamie się odnośnie córki, będziemy dalej wałkować te tematy, teraz jest bardziej sfrustrowana, bo brakuje jej piersi- jeszcze pamięta;)

reklama
Probowalam sciagac pokarm, ale ona pozniej nie chce pic mi z butli go;// w ogole rzadko chce pic z butli;/

Tak mysle czy mnie nie zawialo gdzies. Bo kluje mnie tak jakby pod cycem w zebrach do tego czuje to klucie w gore na ramieniu i karku.. Zastoj pokarmu to raczej by sie tak nie objawial.. Dzis jej tego cyca dawalam 2 razy i przy tym 2 razie to juz czulam ze jest pusto bo az mnie ciagnelo tak jakby samo powietrze ssala.
No zobaczymy.

Mam jakies zachciabki jak w ciazy na slodkie. Wlasnie mojego wyslalam do sklepu hehe;)

Maja zasnela z placzem.. Posmarowalam jej dziaselka i usnela bidula mala. Dzis niunia konczy 6 msc jeju czemu ten czas tak leci.?;)
Dokladnie 6msc temu o tej porze bylam po przebiciu wod plodowych i juz kazali lezec;)
Fajnie powspominac;)

Jusia- to akurat odpada:p hehe;) jestesmy tak zabezpieczeni ze zaden mikropijny robaczek nie da rady :D:D hehehehe

Moze w koncu jakis okres dostane;) Mialam raz w sierpniu ale to takie w sumie bardziej plamienie bylo I od tamtej pory cisza jest;)
To na bank od klocka.. Jak ja biore na rece to od razu mrowieje mi prawa reka.. I nosze ja na prawym biodrze bo tak mi wygodniej I reszte robie lewa reka hehe;) jakos sobie trzeba radzic, nie ma co;)
A jak sie klade wieczorem to czuje taki bol kregoslupa ze masakra.. od polowy plecow w dół.

Magda-Pewnie masz rację, zwłaszcza teraz gdy ząbkuje i potrzebuje więcej Twojej uwagi :) U nas na dole wykiełkował wczoraj drugi ząbek , co prawda mikroskopijny ale już wadzi o paluszek jak jeżdżę :D Ale nie możemy się odpędzić od wstrętnego kataru , od tygodnia przeszkadza:/ Twój mężczyzna również pracuje dużo i siedzisz sama z malutką ;>? A co do okresu to dostaniesz pewnie po zakończeniu karmienia piersią, u mnie było to kilka dni później , ale niespecjalnie tęskniłam za nim, taki spokój był rok czasu hehe .Plusem jest to ,że wcześniej miewałam zawsze nieregularne (+/- 2 tygodnie aż) , a teraz mam co do dnia i bezbolesne co też mnie cieszy :p

Jusia- no ciekawe kiedy u nas wykielkuje..
Tak moj pracuje 7/7 dni w tygodniu;/ wkurza mnie to cholernie, mowie zeby chociaz jeden dzien mial wolnego w tyg, to onn nie bo w weekend lepiej placa... masakra.. czasem mam tak dosc.. oo tak jak np dzis. Maja tak sie Darla ze nie wiedzialam co jej jest I co z nia zrobic.. wszystko sama musze..;/ Jedynie co to od jakiegos czasu zagonilam go ze po kapaniu on a ogarnia.. bo wczesniej nie bo on malej nogi urwie czy cos.:) Pampersa raz zmienil jak powiedzialam ze siku jest tylko I najlepsze bylo to sciagnal mokrego I od razu zalozyl czystego a ja mowie a gdzie chusteczki od wycierania a on no tam leza, ja mowie noo ale te ktorymi malej tylek przetarles.. a on do mnie: A to jak siku robi to tez trzeba wycierac? Ja nie wycieram sobie:D hehe rozwalil mnie wtedy;)
Szkoda Jusia ze mieszkasz taki kawal;) zawsze to razniej I fajnie z kims na zywo pogadac;)

Was tez dzis tak glowa boli? Matkoo to chhyba ta pogoda.. no tak mnie łupie ze zaraz tabletke wezme.
Dzis to prawie spalam w "nogach" . Tatus na swoim miejscu, Majcia w poprzek w ja troche za nia a reszta w nogach:) Cudowne dziecko;) Spi w lozeczku normalnie nawet po karmieniu do ok2-3 w nocy a pozniej małpa chce do lozka I musze brac bo krzyk;)
Musze isc mielone robic, ale tak mi sie nie chce..

Magda -moja głowa dzisiaj też pękała i z rana wzięłam już tabletkę :p Co do pracy ..mój też non stop poza domem ;/ Co prawda robi 6/7 ,ale za to co dziennie jest ok 19:15 ( niedziela wyjątek - 18... ) Po powrocie Tatuś kąpie synka i Maksio idzie spać .Czasami mam tego naprawdę dość ... Może jeszcze gdybym miała tu kogoś to inaczej by to wyglądało.Często wychodzimy do miasta, na zakupy , na spacerek czy gdziekolwiek. Jednak to nie jest to samo i nie zmienia faktu,że zazwyczaj jestem ja i Maksio tylko heh . Gdy cały dzień pada to siedzimy w domu sami;/ Boje się jak to będzie gdy Maks podrośnie..ile on będzie widział Tate swojego.. Ugadaliśmy się,że gdy podrośnie ,będzie brał 2 dni wolne w tygodniu, tak jak w normalnej pracy . Hehe mój też na początku bał się opiekować MAksiem ale z czasem wychodziło wszystko mu coraz lepiej. Mówisz kawał mieszkamy od siebie ? Ja mieszkam na początku Feltham i patrzałam odległość do Acton ( o ile dobrze pamiętam ) jakieś 7 mil ode mnie , w zależności gdzie Ty mieszkasz :p Kiedyś można się spotkać jeśli będziesz chciała , autobusy bezpośrednio jeźdżą zazwyczaj :)

Jusia- no to mozemy podac sobie reke co do tych pracusiów;) :p
My tez czesto wychodzimy tak jak ty, to do miasta, to do parku.. bo jakos czas trzeba zabic..
Moj mowil jak bylam w ciazy ze 2, 3 razy w msc bedzie mial wolne:D noo I jakos mu to nie wychodzi:p
Pewnie ze mozna sie spotkac, jesli jakis bezposredni autobus jest to tak, bo na metro sie nie pisze bo nie dam rady z wozkiem:p
Ja dokladnie na North Acton, kod pocztowy W3 ;)

Czas szybko leci to prawda:) ja tez przypominalam sobie jak byłam w ciąży a teraz moje dzieci jak podrosły ...
Mój pracuje 5 dni w tyg , ale powiem wam ze nie jest jakoś super, bo jak masz małe dzieci i nikogo do pomocy to jest cieżko. W sobotę wielkie zakupy - dzień zleciał . W niedziele - high strefy bo buty trzeba było wymienić- dzień zleciał , a wszedzie ciągnij te dzieciaki ze sobą bo nie ma z kim zostawić , zmęczyły się , płakały o nie dokonczylismy zakupów :(
Czasami mnie to wkurza , bo już jakby własnego życia nie masz. Szkoda ze nie ma babci tutaj , moznaby było czasami mentalnie odpocząć.wkinie to ja chyba ze 4 lata nie byłam :(

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1382292480.934204.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 28
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.