reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja pepunia niczym nie przemywalam, tutaj nie karza tego robic, jedynie jak widzialam ze jakas ropka jest to delikatnie przy kapaniu mylam sama woda no i pampka na poczatku zawijalam zeby przypadkiem nie zaczepila sie ta klamerka i zeby sie nie wyrwal;)
W ktorym jestes tyg?;)

Ojj to juz lada moment. A te bole w pachwinach to ja mialam dluugo przed porodem, w ogole to mialam problemowa ciaze;) ale wazne ze Maja moja zdrowa;)

Ja zaczelam rodzic w 31 tyg ale zatrzymali wszystko i mowili ze do 2 tyg mala sie urodzi.Urodzila sie 2 dni po terminie. Po tym musialam byc co tydz u poloznych w szpitalu juz mnie to wykanczalo. Bylam w pon i jak stamtad wyszoam to modlilam sie zebym juz nie musiaala tsm chodzic. W srode minal mi termin i cisza. Siostra przyjechala do pomocy. W czwartek polozylam sie nic mi nie dolegalo i o 3 w nocy dostalam pierwszy skurcz, myslalam ze to jakies znowu przepowoadajace bo 2 tyg wczesniej przez kilka godz mialam skurcze i myslalam ze to juz ale ucichlo. Drzemnelam sie i kolejny skurcz i kolejny i przed 6 moj wstawal do pracy to mowie ze to dzis i juz:p a on zaczal sie smiac ze idzie do pracy do szpitala dzwonilismy po 6 a tam jakas idiotka byla i kazala sie wykapac wziasc paracetamol i zdrzemnac sie;/ zadzwonilismy po 7 jak byla zmiana w szpitalu i pytali czemu jeszcze nie przyjechalam. Ok 8 bylismy w szpitalu a Maja urodzila sie dopiero o 22-45;)

magda0109 wazne że malutka jest zdrowa :)
Ja nie wiem co bedzie... bo mały na usg sie nie pokazał.... Mąż chce córke, a ja chłopca.. :)
Ale jakos wytrzymam, chociaz mam takie bole, ze czasami to chodzic nie moge i az sie zwijam w pół...

Hej. Niby nie kaza niczym przemywac ale ja bym tej modzie nie ulegala. Nie wolno pepka moczyc woda. Najlepiej przy kazdej zmianie pieluszki psikac octaniseptem- w spreyu- niech ktos ci z pl podesle albo kup w polskiej aptece. Wojowniczanka wazne zeby zdrowe bylo a plec nieistotna. Chcec to mozna- juz w brzuszku samo zeecydowalo :)

reklama
Jasne, ze tak. Jak nie octanisept to spirytus rozciencz i przemywaj. Poza tym juz przygotowana do porodu i urokow macierzynstwa?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.