reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja pepunia niczym nie przemywalam, tutaj nie karza tego robic, jedynie jak widzialam ze jakas ropka jest to delikatnie przy kapaniu mylam sama woda no i pampka na poczatku zawijalam zeby przypadkiem nie zaczepila sie ta klamerka i zeby sie nie wyrwal;)
W ktorym jestes tyg?;)

Ojj to juz lada moment. A te bole w pachwinach to ja mialam dluugo przed porodem, w ogole to mialam problemowa ciaze;) ale wazne ze Maja moja zdrowa;)

Ja zaczelam rodzic w 31 tyg ale zatrzymali wszystko i mowili ze do 2 tyg mala sie urodzi.Urodzila sie 2 dni po terminie. Po tym musialam byc co tydz u poloznych w szpitalu juz mnie to wykanczalo. Bylam w pon i jak stamtad wyszoam to modlilam sie zebym juz nie musiaala tsm chodzic. W srode minal mi termin i cisza. Siostra przyjechala do pomocy. W czwartek polozylam sie nic mi nie dolegalo i o 3 w nocy dostalam pierwszy skurcz, myslalam ze to jakies znowu przepowoadajace bo 2 tyg wczesniej przez kilka godz mialam skurcze i myslalam ze to juz ale ucichlo. Drzemnelam sie i kolejny skurcz i kolejny i przed 6 moj wstawal do pracy to mowie ze to dzis i juz:p a on zaczal sie smiac ze idzie do pracy do szpitala dzwonilismy po 6 a tam jakas idiotka byla i kazala sie wykapac wziasc paracetamol i zdrzemnac sie;/ zadzwonilismy po 7 jak byla zmiana w szpitalu i pytali czemu jeszcze nie przyjechalam. Ok 8 bylismy w szpitalu a Maja urodzila sie dopiero o 22-45;)

magda0109 wazne że malutka jest zdrowa :)
Ja nie wiem co bedzie... bo mały na usg sie nie pokazał.... Mąż chce córke, a ja chłopca.. :)
Ale jakos wytrzymam, chociaz mam takie bole, ze czasami to chodzic nie moge i az sie zwijam w pół...

Hej. Niby nie kaza niczym przemywac ale ja bym tej modzie nie ulegala. Nie wolno pepka moczyc woda. Najlepiej przy kazdej zmianie pieluszki psikac octaniseptem- w spreyu- niech ktos ci z pl podesle albo kup w polskiej aptece. Wojowniczanka wazne zeby zdrowe bylo a plec nieistotna. Chcec to mozna- juz w brzuszku samo zeecydowalo :)

reklama
Jasne, ze tak. Jak nie octanisept to spirytus rozciencz i przemywaj. Poza tym juz przygotowana do porodu i urokow macierzynstwa?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.