reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej, no wczoraj to pogoda byla fajna ale dzisiaj znowu porazka,ehh...:wściekła/y:
Widze, ze chrzcimy dzieciaczki w lipcu i super. Tez mialam miec 21 lipca ale nie bylo wolnego terminu i jest tydzien pózniej:-)
magda jakze ja Cie rozumiem z ta tesciowa bo moja mieszka z nami od lutego (zajmuje sie synkiem, bo ja wrócilam do pracy) i tez mam juz dosyc:tak: zawsze wie najlepiej i juz, bo ona troje wychowala wiec jest madrzejsza,ehhh... trzeba zacisnac zeby i sie nie poddawac:-D
wierka ​jak tam zdrówko?

reklama
Bulkaasia- wspolczujee:p moja to sie zaoferowala ze jak mi sie skonczy macierzynskie zebym szla do pracy a ona przyjedzie.. O zgrozoo:p bo nie moge siedziec ciagle w domu bo zwariuje mam isc do ludzi:p jej slowa:p teraz jakos zaciskam zeby dam rade:p

Pogoda dzis straszna;/
Majucha wczoraj sie wyspala przed kapiela i do 11 mi buszowala.. Masakra..
W nocy tez sie czesto budzila i teraz od godz 8 dopiero padla na rekach.

hej
bulkaasia katar mnie rozłożył na łopatki:-) niby to tylko katar,ale aż mnie mięśnie bolą,do tego raz ciepło aż się pocę,raz zimno.Jamie razem ze mną solidarnie tez zakatarzony,już nie wiem kto kogo zaraził:sorry:

Ale sie wam terminy chrztów zgrały:-D ja tez będę świętować tego dnia,ale z innej okazji,mój mąż ma urodziny właśnie 21-ego:happy:

olusia pytałam,bo ja opłacam właśnie to ''know how'' ale jeszcze z tego nie korzystałam,bo odpukać nic się nie działo.Trzymam &&& za jutro:happy:
magda :-D:-D dasz rade:tak: a kupiłaś jej już bilet powrotny?;-)

Co do pogody to juz pozostawiam bez komentarza:// bo ile można narzekać?:-) jak sprawdziłam prognozę na ten i przyszły tydzień to mi ręce opadły:crazy: Gotuje właśnie rosół,to sobie zjemy cieplutki z Jamie'm jak się obudzi.

Wbrew pogodzie,która nie nastraja optymistycznie i tak życzę Wam miłego dnia

Hej, my juz po wczorajszej wizycie w szpitalu w sprawie dorianka roszczepu podniebienia. W sali było 6 lekarzy, obejrzeli Małego i ma dużą ta dziurę, bo jego mięśnie są pionowo zamiast poziomo w buzi, będzie miał 3 nacięcia i zszywanie
unhappy.gif
Operacja bedzie we wrzesniu a nie w czerwcu ze wzgledu na nasz wyjazd na wakacje.

Hej
bulkaasia moze to i lepiej,Dorianek będzie trochę starszy:tak: a jak sobie radzicie z jedzeniem,masz dla niego specjalne butelki?

Teraz dla odmiany u mnie dziś noc mega nieprzepana..Jamie ma akcje wychodzącego zęba i juz chyba cala dzielnica wie,ze nasze dziecko ząbkuje.Ostatnie wieczory ciężko mu było zasypiać,wiec dostawał calpol i było ok.Az do wczoraj!! Calpol nie pomogl,potem nurofen tez nie i wreszcie padl po 23.Potem,co sie przekręcił,to sie budził z wrzaskiem,nawet światło świeciłam w środku nocy,żeby się trochę ocknął,a smoczkiem,to tak tarł po dziąsłach,ze myślałam ze dziurę w koncu w nim wygryzie.Normalnie,jakbym znowu małe baby w domu miała.
Cos czuje,ze bez wspomagania sie dzisiaj nie obejdzie..
Komu red bulla?
redbullcoupons.jpg

wierka mamy specjalen butelki, takie plastikowe aby mozna je bylo naciskac przy karmieniu:-). Red Bulla i dla mnie bo jestem mega padnieta:szok:. Mlody obudzil sie przed 3, jesc - nie, spac - nie ale zabawa - tak
yes2.gif
i tak do 5 bo usnal na az godzinke i po 6 oczka jak 5 zloty ale zjadl. Ja juz sie nie kladam bo i tak wstawalam do pracy, wiec dzisiaj juz 2 kawki wypite:confused: Wspólczuje Twojemu synciowi, biedulek musi strasznie cierpiec. A ile juz ma zabków?

bulkaasia to u Was,tez nocka z atrakcjami;-)Jamie ma już wszystkie ząbki od jedynki do czwórki i na gorze i na dole.Teraz mu rośnie ostatnia trojka i to dzięki niej takie akcje. Teraz robiłam dwa podejścia zeby go polozyc do drzemki,bo wyczerpany po nocy i znowu to samo z usypianiem.W końcu zapakowałam go w auto,rundka do sklepu i w drodze powrotnej od razu padł.
A ja sie wspomagam,Red bulla nie było wiec kupiłam taki wynalazek,częstuj się:-)

main2.png

wierka ja na dzisiaj tez poprosze wspomagacze bo znowu nocka do bani. O 1:30 karmienie a po 4 pobudka na zabawe. Cwaniaczek usnal sobie po 6 a ja musialam wstawac do pracy:wściekła/y: Oczy mam na zapalki doslownie. ehhh, te dzieci;-)
A gdzie reszta mamusiek???

Hej

bulkaasia a to Ty możesz codziennie wschód słońca oglądać,bawiąc się z Doriankiem:tak::-D U nas juz widać poprawę,Jamie wczoraj zasnal po godzinie wiercenia,potem się przebudzał kilka razy az w końcu mleko ok 24 uratowało sprawę i spal do rana,ze mną oczywiście;-)
Dzisiaj zaliczyliśmy playgroup i myślałam ze mi teraz zaśnie na drzemkę,ale już go słyszę:sorry2:

No właśnie,gdzie się mamuśki podziewacie?Nie udawajcie,ze jesteście takie zaparacowane:-D

reklama
Czesc.
Ja na chwilke.
U mnie tragedia jest,ehhh;/
Wczoraj bardzo spuchlam od zeba i to na dodatek od jedynki.. Pojechalismy na emergency dental czy jakos tak i dostalam antybiotyk i paracetamol bo do tego mialam goraczke 38.6;/ ciezko mi jesc bo prawie buzi nie da sie otworzyc dzis jeszcze podpuchlo mi pod okiem i wygladam jak kosmita.. W nocy troche zeszlo bo moglam oddychac przeznos. Dobrze ze Maja w nocy spala ladnie. Jadla i szla dalej spac. Ja w nocy srednio dpbrze spalam. Wiec od rana szukam tylko okazji do drzemki razem z mala. A do dentysty mam dopiero w nast srode. A co sie okazalo jak zrobil zdj ze plomba dotyka nerw bo w ciazy mialam latanego tego zeba no i mowil ze po ciazy zeby sie sypia;//
Wiec sobie tak cierpiee;( dobrze ze Majuske noge normalnie karmic cycem.
Odezwe sie jak mi to poschodzi ide sie drzemnac bo mala wlasnie padla.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.