reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
bulkaasia eee tam;-) spoko..napisałam,ile wiedziałam:-) a jak tam Dorianka wysypka zeszła już?
kornasia i dobrze,ze chcesz się wcześniej przeprowadzić:tak: w twoim stanie stres z przeprowadzka na ostatnia chwile jest niewskazany
magda no to egzamin z niunia sam na sam zdałaś:-) powoli skoczysz w rutynę:tak: i wiadomo jak to jest,umiesz liczyć licz na siebie:-) ja w sumie ani jednego dnia nie miałam pomocy przy moich dzieciach(poza mężem oczywiście) i dałam rade.
olusia jesteś?

Milego wieczoru laseczki,aaaa zapomniałabym się pochwalić,po roku przerwy znowu mam polska tv:-) zaraz poskacze po kanałach,może jakiś serial leci,albo coś ciekawego na tvn style:-p

reklama
Hej, u nas nocka taka sobie bo syncio wiercil sie i krecil pojekujac przy tym a rano zielona kupka byla:-( Wczoraj tez dawalam mu deserek jablko z owocami lesnymi to tak sie krzywil i wypluwal, chyba mu nie smakowalo. Dzisiaj podejscie nr 2:tak:
wierka Dorianek ma stwierdzona przez tutejszych lekarzy egzeme, dostal masci i kremy i poprawa jest na kilka dni i potem piac od nowa. Wysypka zniknela jak narazie. My robimy juz przymiarke do tego paszportu a pytania o dziadkow sa masakra, typu: data slubu moich rodzicow:szok: A po co im to?
kornasia imie juz kilka lat temu wpadlo mi w ucho i tak sobie pomyslalam, ze jak bede miala synka to tak go nazwe. Jak poszukiwania mieszkanka? A jakie rejony?
magda tak jak wierka mowi, umiesz liczyc to licz na siebie! Najwazniejsze, ze dajesz rade i po jakims czasie wpadniesz w ten ciag, ktory sobie narzucisz i bedzie szlo jak po masle. Pozdrawiam Majusie:-)

hello
a wpadłam na chwile zobaczyć co tu słychać.Zaplanowałam sobie duzo na dzisiaj i mam nadzieje ze chociaż polowe z tego uda mi się zrobić;-)

bulkaasia no te pytania,to mnie zaskoczyły,musiałam dzwonić i do mamy i do teściowej:tak: wydaje mi się,ze oni sprawdzają w ten sposób pochodzenie dziecka,ale w gruncie rzeczy nie jest to takie trudne.Jeszcze zapomniałam Ci napisać,ze jak juz przysla Ci ta formę i książeczkę,co tam trzeba dołączyć,to nic nie pisze,o tym potwierdzeniu pracy przez 5 lat,wiec ja od razu nie wysyłałam.I potem,jak już złożyłam to podanie,to po kilku dniach przyszedł mi list,żeby dosłać dwie rzeczy potwierdzenie pracy i mój i męża paszport.Koleżanka tez tak zrobiła i tez dostała taki sam list:tak: dosłała co trzeba i paszport przyszedł poczta.
magda ja tez przesyłam buziaka dla niuni puki co,jest ona najmniejszejsza wśród naszych tutaj dzieciaczków:-)

milego dnia:happy::happy:

Hej porannie;)
U nas dzis nocka rewelka.. oby tak dalej;) Mała zasnela wczoraj o 20 po kąpieli i jedzonku i obbudzila sie dopiero o 1:-D
a pozniej co 2 godz i teraz spiocha a ja mam akurat czas na sniadanko i ogarniecie bo dzis przychodzi pollozna. Ostatni raz a pozniej health visitor czy jak to sie tam zwie:p

Słoneczko za oknem, wiaterku nie widac, chyba szykuje sie dzis ładna pogoda;)
Dziś siostra już wraca..szkoda.. noo ale cóż.. czas tak szybko zleciał ze nawet nie wiadomo kiedy..
Od piątku T zaczyna "Tatusiowe", a 13 przylatują teściowie(musze zaopatrzyc sie w meliske;D)
Wczoraj stwierdziła ze robimy malej krzywde bo śpi z nami w łóżku.. A mówiłam jej że w nocy mała mi ulewa i wole miec ją obok, bo ona sie tylko poruszy to ja juz oczy otwarte.. Aaa i mam zakładać czapeczke w domu bo jej zimno w główke:szok::-D:-D

Wklejam wam fotke Maji, i ona również Pozdrawia;-)
P.S. Wystrojona taka bo dla Babci fotki wywołac trzeba było;)
Zobacz załącznik 555365
Miłego dnia;)

wierka a to potwierdzenie pracy to jak ma wygladac? bo moj maz samozatrudniajacy byl a potem dostal prace etatowa.
magda ​Maja jest sliczna:-)

magda ta opaska jest mega:-) śliczne foto,babcia się ucieszy.A te porady teściowej,to mnie rozwaliły:-D:-D
bulkaasia cokolwiek,jak samozatrudniony,to rozliczenie za caly rok,a jak w firmie to P60 albo pay slipy,byle by było 5 lat.

O matko,padam z nóg.. najpierw playgroup z Jamie'm zaliczyłam,potem golabkow mi się zachciało,właśnie się pichcą i myślałam ze odpocznę,ale Jamie nie śpi i aż szkoda siedzieć w domu,zaraz pranie skończy sie prac,to wywieszę na dworze i pojdziemy na spacerek,moze w spacerówce zaśnie

hej, ale pustki tutaj :-)
wierka ​my wczoraj wyslalismy aplikacje na paszport i miejmy nadzieje, ze wszystko pozytywnie bedzie zalatwione.

bulkaasia no i super:tak: trzymam &&& jak już się z tym uporacie,to razem opijemy:-D To co teraz czekacie na ta formę,co się na necie wypełnia?

Hihi pustki tutaj,bo pogoda dopisuje:tak::tak: Ja byłam do południa z Jamie'm na placu zabaw,teraz śpi,upichcę obiad i z znowu na dwór,normalnie nacieszyć się tym słońcem nie umiem:-):-)
kornasia i jak tam,melduj nam,udało się coś znaleźć??

Jak tam dziewczyny,macie jakieś plany na nasz,długi weekend?Ponoć ma nie padać,to już jest lepiej niż w Pl:-) My pewnie wieczorem jakiś grill rozpalimy,a tak to kolo domu...

Hejka, pogoda super dzisiaj. Nic tylko sie opalać:tak:
wierka mąż wysłał on-line od razu formę a to powinien najpierw inaczej cosik zrobić???:szok:

reklama
bulkaasia :-) nie, no dobrze zrobił:tak: teraz Wam ona przyjdzie poczta,podpiszesz w imieniu dziecka,poprosicie kogoś z ang paszportem żeby podpisał zdjęcie i dopiero to wszystko razem z birth certificate i zdjęciem wysyłacie,no i wiadomo oplata,ja karta na poczcie płaciłam,można chyba tez czek wypisać..Jak chcesz to możesz od razu dołączyć wasze paszporty i te pay slipy,a jak nie,to poczekaj i przysla Ci wtedy list,co trzeba dosłać.Acha i jak ja to wysyłałam,to na poczcie jest tam jakis serwis,ze Ci ta forme na miejscu jeszcze sprawdza,mnie to wyszło razem z przesyłką,ta polecona i oplata paszportowa jakoś £60.A cały proces trwał jakoś 2 tygodnie

A reszta mamuś gdzie się podziewa?:happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.