reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
cześć dziewczyny!Jestem nowa na forum:)Mam kilka pytań.Jestem w 5 tygodniu ciąży:-).Byłam dziś na wizycie u GP...i miałam nadzieję że skieruje mnie do ginka albo na usg...a tu kicha...powiedział że mam czekać na list z przychodni przyszpitalnej w sprawie usg (bedzie to około 11-12 tygodnia ciąży)!!!A ja nie chcę czekać tak długo...chciałabym być pewna że "fasolka" rośnie...
Czy możecie mi polecić jakiegoś polskiego "sprawdzonego" ginekologa w Londynie, i jeśli wiecie ile mniej więcej kosztują takie prywatne wizyty...bardzo proszę o pomoc:)
acha...jeszce coś...na 12 grudnia mam bilet do Polski.Będzie to około 11-12 tydzien ciąży...czy latałyście w tym czasie samolotem...bo czytałam na forum że jedni nie mają przeciwwskazań a inni znów odradzają loty w tym czasie...

reklama
cześć dziewczyny!Jestem nowa na forum:)Mam kilka pytań.Jestem w 5 tygodniu ciąży:-).Byłam dziś na wizycie u GP...i miałam nadzieję że skieruje mnie do ginka albo na usg...a tu kicha...powiedział że mam czekać na list z przychodni przyszpitalnej w sprawie usg (bedzie to około 11-12 tygodnia ciąży)!!!A ja nie chcę czekać tak długo...chciałabym być pewna że "fasolka" rośnie...
Czy możecie mi polecić jakiegoś polskiego "sprawdzonego" ginekologa w Londynie, i jeśli wiecie ile mniej więcej kosztują takie prywatne wizyty...bardzo proszę o pomoc:)
acha...jeszce coś...na 12 grudnia mam bilet do Polski.Będzie to około 11-12 tydzien ciąży...czy latałyście w tym czasie samolotem...bo czytałam na forum że jedni nie mają przeciwwskazań a inni znów odradzają loty w tym czasie...

Niestety ale tutaj nie zobaczysz sie z ginekologiem az do czasu porodu :-), w UK maja inny system prowadzenia ciazy. Ja do polskiego ginekologa udalam sie w 6-tym tyg ciazy to mnie odprawil do domu i kazal przyjsc za tydzien bo powiedzial, ze pecherzyk moze byc za malo widoczny i tylko niepotrzebnie wydam pieniadze za usg i wizyte.
Ja korzystalam z polskiej przychodni na Ealingu i za wizyte placilam 100 funtow, plus podstawowe badanie i usg, udalo mi sie tez dwa skorzystac z promocji 60 funtow za wizyte + usg w 4D, za kazda wizyte dostajesz znizke na 5 funtow, co prawda nigdy z tej formy nie skorzystalam ale zawsze jakis pens zostaje w kieszeni, dodam, ze ta przychodnia pracuje na najnowoczesniejszym sprzecie medycznym. Pare watkow wczesniej pisalam o tej przychodni, nosi nazwe "Medyk".
Co do latania podczas w ciazy to przeciwwskazania sa w ciazy juz bardziej zaawansowanej i przewaznie na poklad samolotu nie wpuszcza sie kobiet w ok 32 tyg ciazy. Jesli u ciebie ciaza przebiega poki co prawidlowy tzn nie masz plamien, zawrotow glowy to nie widze przeciwwskazan, ja jechalam samochodem do Polski prawie dwie doby bedac w 16 tyg ciazy i nic mi nie bylo a czulam sie niezbyt dobrze, na szczescie dostalam od ginekologa czopki przeciw mdlosciom i zawrotom glowy, wiec o dziwo dobrze znioslam podroz w tym caly pobyt w Polsce. samoloty lataja szybciej niz jezdza samochody do tym bardziej dasz rade ;-).
z tego co widze termin usg przypada ci w tym samym czasie co wyjazd do Polski :).

hejka
my nadal 2w1 :-( juz mam serdecznie dosyc... mam nadzieje ze sie jednak dziec zdecyduje i lada dzien wylezie... wygladam jak slonica, jestem cala popuchnieta i juz sie nie moge doczekac, az sie pozbede brzucha...

odnosnie latania w ciazy, to zalezy tez od oranizmu kobiety... w gorze jest zupelnie inne cisnienie i taka zmiana nieraz niekorzystnie wplywa na dziecko. ja w ciazy z Marcelem mialam absolutny zakaz latania, bo grozilo to poronieniem. teraz tez nie latalam- nie mialam takiej potrzeby, wiec wolalam jednak oszczedzic i sobie i dziecku stresu. tu nie chodzi o dlugosc lotu, ale o przeciazenia na jakie maluch jest narazony. jesli z ciaza jest wszystko ok, to pewnie mozna, chociaz moja ginekolog jest calkowicie przeciwna lataniu w ciazy bo miala kilka przypadkow ze pacjentki po locie stracily ciaze.
odnosnie polskiego lekarza- zalezy gdzie mieszkasz. jesli gdzies na wschodzie, to ja moge polecic zielona przychodnie, maja super sprzet i lekarka do rzeczy. 100f za pierwsza wizyte, 70f za kazda nastepna, na kazdej wizycie usg 4d i zwykle.

Z tym lataiem to tak jak mowisz to zalezy od organizmu kobiety, ja lecialam do Polski i ok 20tyg do niemiec i nic mi i dziecku nie bylo...

Summersun mam nadzieje ze urodzisz lada dzien :-) mnie to czeka dopiero w lutym, ale czas szybko leci ;-)

Niestety ale tutaj nie zobaczysz sie z ginekologiem az do czasu porodu :biggrin2:

ja mialam wizyte z ginekologiem w szpitalu raz w miesiacu ...od 4 miesiaca zaczawszy...wiec nie narzekam
usg mialam w 10tyg-bo mialam krwotok
potem w 12tyg, w 21 tyg i jeszcze w 36 tyg

moja mala Emma urodzila sie przez cesarskie ciecie 01/10/2010
widze ze kolezanka powyzej tez jest mama Emmy ;-)

ja tez mialam sytuacje ze chcialam na wielkanoc leciec do Polski ale ze dostalam krwotok..lekarze mi zabronili/bylo to poronienie bo byly dwa dzidziusie

a ja mam zapytanie odnosnie chcrzicn w kosciele katolickim, niekoniecznie Polskim...co jesli chce na chrzestna dziewczyne ktora jest z church of england- nie katolicka...wiem ze w Pl chyba bylby problem...

hejjjjjjj !

coffee gratulacje! wstaw jakieś zdjątko swojej małej księżniczki Emmy :)
co do chrzestu - nie pomogę, bo się nie orientuję w tej sprawie ;/

summersun jak tam? rozpakowana?? :)

madziulina u Nas w miarę ok, mała rośnie jak na drożdzach, teraz katarek się przyplątał, ale już chyba końcówka mam nadzieję - frida i sól fizjologiczna pomocna ;)
no i dwa ząbki (jeszcze całe nie wyszły) - dwie dolne jedynki ukazały się - i to NARAZ :)

wstawiam zdjęcia mojej małej , żeby odświeżyć Wam troszkę pamięć :) i jaka już duuuzia jest !

Załączniki

• DSC00398.jpg
    DSC00398.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 79
  • DSC00235.jpg
    DSC00235.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 76
  • DSC00464.jpg
    DSC00464.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 77
  • DSC00533.jpg
    DSC00533.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 78
  • DSC00459.jpg
    DSC00459.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC00421.jpg
    DSC00421.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC00418.jpg
    DSC00418.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 76
coffee gratulacje!!! Jak samopoczucie? Jak malenstwo sie miewa?

kingusia Kornelka ma sliczne niebieskie oczka ale z tego co widze to po Tobie :-), corcia ci rosnie na potege. Z tym katarkiem to podobno norma w UK, lekarze mowia, ze nawet przez bite pol roku katar moze sie utrzymywac :-/ niby klimat tak dziala i nie ma co wpadac w panike, tylko ze moja coreczka juz przez taki "polroczny katarek" wyladowala na kroplach z antybiotykiem. Jesli wydzielina z noska jest biala to nie ma powodu do zmartwien :-). Buziaczki dla was.

reklama
02102010(021).jpg02102010302.jpgPA010239.jpg
powyzej zdjecia mojej krolewny

wszystko ok u nas
w zeszlym tygodniu dostalam goraczki 39.2 a ze nie mialam innych objawow ...lekarz stwierdzil ze od piersi bo mi jedna mala pogryzla...dostalam masc na piers i...antybiotyk...ale juz minelo
ja i mala ...ok

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.