reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
cześć dziewczyny!Jestem nowa na forum:)Mam kilka pytań.Jestem w 5 tygodniu ciąży:-).Byłam dziś na wizycie u GP...i miałam nadzieję że skieruje mnie do ginka albo na usg...a tu kicha...powiedział że mam czekać na list z przychodni przyszpitalnej w sprawie usg (bedzie to około 11-12 tygodnia ciąży)!!!A ja nie chcę czekać tak długo...chciałabym być pewna że "fasolka" rośnie...
Czy możecie mi polecić jakiegoś polskiego "sprawdzonego" ginekologa w Londynie, i jeśli wiecie ile mniej więcej kosztują takie prywatne wizyty...bardzo proszę o pomoc:)
acha...jeszce coś...na 12 grudnia mam bilet do Polski.Będzie to około 11-12 tydzien ciąży...czy latałyście w tym czasie samolotem...bo czytałam na forum że jedni nie mają przeciwwskazań a inni znów odradzają loty w tym czasie...

reklama
cześć dziewczyny!Jestem nowa na forum:)Mam kilka pytań.Jestem w 5 tygodniu ciąży:-).Byłam dziś na wizycie u GP...i miałam nadzieję że skieruje mnie do ginka albo na usg...a tu kicha...powiedział że mam czekać na list z przychodni przyszpitalnej w sprawie usg (bedzie to około 11-12 tygodnia ciąży)!!!A ja nie chcę czekać tak długo...chciałabym być pewna że "fasolka" rośnie...
Czy możecie mi polecić jakiegoś polskiego "sprawdzonego" ginekologa w Londynie, i jeśli wiecie ile mniej więcej kosztują takie prywatne wizyty...bardzo proszę o pomoc:)
acha...jeszce coś...na 12 grudnia mam bilet do Polski.Będzie to około 11-12 tydzien ciąży...czy latałyście w tym czasie samolotem...bo czytałam na forum że jedni nie mają przeciwwskazań a inni znów odradzają loty w tym czasie...

Niestety ale tutaj nie zobaczysz sie z ginekologiem az do czasu porodu :-), w UK maja inny system prowadzenia ciazy. Ja do polskiego ginekologa udalam sie w 6-tym tyg ciazy to mnie odprawil do domu i kazal przyjsc za tydzien bo powiedzial, ze pecherzyk moze byc za malo widoczny i tylko niepotrzebnie wydam pieniadze za usg i wizyte.
Ja korzystalam z polskiej przychodni na Ealingu i za wizyte placilam 100 funtow, plus podstawowe badanie i usg, udalo mi sie tez dwa skorzystac z promocji 60 funtow za wizyte + usg w 4D, za kazda wizyte dostajesz znizke na 5 funtow, co prawda nigdy z tej formy nie skorzystalam ale zawsze jakis pens zostaje w kieszeni, dodam, ze ta przychodnia pracuje na najnowoczesniejszym sprzecie medycznym. Pare watkow wczesniej pisalam o tej przychodni, nosi nazwe "Medyk".
Co do latania podczas w ciazy to przeciwwskazania sa w ciazy juz bardziej zaawansowanej i przewaznie na poklad samolotu nie wpuszcza sie kobiet w ok 32 tyg ciazy. Jesli u ciebie ciaza przebiega poki co prawidlowy tzn nie masz plamien, zawrotow glowy to nie widze przeciwwskazan, ja jechalam samochodem do Polski prawie dwie doby bedac w 16 tyg ciazy i nic mi nie bylo a czulam sie niezbyt dobrze, na szczescie dostalam od ginekologa czopki przeciw mdlosciom i zawrotom glowy, wiec o dziwo dobrze znioslam podroz w tym caly pobyt w Polsce. samoloty lataja szybciej niz jezdza samochody do tym bardziej dasz rade ;-).
z tego co widze termin usg przypada ci w tym samym czasie co wyjazd do Polski :).

hejka
my nadal 2w1 :-( juz mam serdecznie dosyc... mam nadzieje ze sie jednak dziec zdecyduje i lada dzien wylezie... wygladam jak slonica, jestem cala popuchnieta i juz sie nie moge doczekac, az sie pozbede brzucha...

odnosnie latania w ciazy, to zalezy tez od oranizmu kobiety... w gorze jest zupelnie inne cisnienie i taka zmiana nieraz niekorzystnie wplywa na dziecko. ja w ciazy z Marcelem mialam absolutny zakaz latania, bo grozilo to poronieniem. teraz tez nie latalam- nie mialam takiej potrzeby, wiec wolalam jednak oszczedzic i sobie i dziecku stresu. tu nie chodzi o dlugosc lotu, ale o przeciazenia na jakie maluch jest narazony. jesli z ciaza jest wszystko ok, to pewnie mozna, chociaz moja ginekolog jest calkowicie przeciwna lataniu w ciazy bo miala kilka przypadkow ze pacjentki po locie stracily ciaze.
odnosnie polskiego lekarza- zalezy gdzie mieszkasz. jesli gdzies na wschodzie, to ja moge polecic zielona przychodnie, maja super sprzet i lekarka do rzeczy. 100f za pierwsza wizyte, 70f za kazda nastepna, na kazdej wizycie usg 4d i zwykle.

Z tym lataiem to tak jak mowisz to zalezy od organizmu kobiety, ja lecialam do Polski i ok 20tyg do niemiec i nic mi i dziecku nie bylo...

Summersun mam nadzieje ze urodzisz lada dzien :-) mnie to czeka dopiero w lutym, ale czas szybko leci ;-)

Niestety ale tutaj nie zobaczysz sie z ginekologiem az do czasu porodu :biggrin2:

ja mialam wizyte z ginekologiem w szpitalu raz w miesiacu ...od 4 miesiaca zaczawszy...wiec nie narzekam
usg mialam w 10tyg-bo mialam krwotok
potem w 12tyg, w 21 tyg i jeszcze w 36 tyg

moja mala Emma urodzila sie przez cesarskie ciecie 01/10/2010
widze ze kolezanka powyzej tez jest mama Emmy ;-)

ja tez mialam sytuacje ze chcialam na wielkanoc leciec do Polski ale ze dostalam krwotok..lekarze mi zabronili/bylo to poronienie bo byly dwa dzidziusie

a ja mam zapytanie odnosnie chcrzicn w kosciele katolickim, niekoniecznie Polskim...co jesli chce na chrzestna dziewczyne ktora jest z church of england- nie katolicka...wiem ze w Pl chyba bylby problem...

hejjjjjjj !

coffee gratulacje! wstaw jakieś zdjątko swojej małej księżniczki Emmy :)
co do chrzestu - nie pomogę, bo się nie orientuję w tej sprawie ;/

summersun jak tam? rozpakowana?? :)

madziulina u Nas w miarę ok, mała rośnie jak na drożdzach, teraz katarek się przyplątał, ale już chyba końcówka mam nadzieję - frida i sól fizjologiczna pomocna ;)
no i dwa ząbki (jeszcze całe nie wyszły) - dwie dolne jedynki ukazały się - i to NARAZ :)

wstawiam zdjęcia mojej małej , żeby odświeżyć Wam troszkę pamięć :) i jaka już duuuzia jest !

Załączniki

• DSC00398.jpg
    DSC00398.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 87
  • DSC00235.jpg
    DSC00235.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 81
  • DSC00464.jpg
    DSC00464.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 81
  • DSC00533.jpg
    DSC00533.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 83
  • DSC00459.jpg
    DSC00459.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 89
  • DSC00421.jpg
    DSC00421.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 94
  • DSC00418.jpg
    DSC00418.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 83
coffee gratulacje!!! Jak samopoczucie? Jak malenstwo sie miewa?

kingusia Kornelka ma sliczne niebieskie oczka ale z tego co widze to po Tobie :-), corcia ci rosnie na potege. Z tym katarkiem to podobno norma w UK, lekarze mowia, ze nawet przez bite pol roku katar moze sie utrzymywac :-/ niby klimat tak dziala i nie ma co wpadac w panike, tylko ze moja coreczka juz przez taki "polroczny katarek" wyladowala na kroplach z antybiotykiem. Jesli wydzielina z noska jest biala to nie ma powodu do zmartwien :-). Buziaczki dla was.

reklama
02102010(021).jpg02102010302.jpgPA010239.jpg
powyzej zdjecia mojej krolewny

wszystko ok u nas
w zeszlym tygodniu dostalam goraczki 39.2 a ze nie mialam innych objawow ...lekarz stwierdzil ze od piersi bo mi jedna mala pogryzla...dostalam masc na piers i...antybiotyk...ale juz minelo
ja i mala ...ok

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.