reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pustki straszne... teraz jeszcze swieta niedlugo to pewnie wszystkich wywieje juz calkiem... Kingusia, co u was?

reklama
jest taka strona internetowa, ktora dziala jakby na zasadzie 'drzewa' reklamowego. na tej stronie reklamuja sie rozne firmy i po czesci ja sponsoruja. jesli sie na niej zarejestrujesz i wypelnisz jedna z ofert podanych przez reklamodawcow (tam jest ze 40 tych ofert)- np na stronia CORAL trzeba wplacic 5f i za nie zagrac itp- dostaje sie darmowy prezent. no nie darmowy, bo powiedzmy za te 5f ktore sie wydalo na poczatku.
prezentow jest mnostwo- od iphonow, ipodow, przez maszyny do chleba, na telewizorach i komputerach konczac. zeby wybrany prezent dostac, trzeba jeszcze miec okreslona liczbe osob przez siebie poleconych- no za xboxa chyba 6 osob, za telewizor juz 40 itd

ogolnie wymaga to troche wysilku, zeby te osoby sie tez zapisaly i wziely w tym udzial, ale z tego co wyczytalam w necie, to sie serio oplaca, bo to nie jest sciema, tylko te prezenty faktycznie wysylaja, jak sie zrobi wszystko co trzeba.
to dziala na calym swiecie, a zobaczylam bo mowili o tym w CNN.
ja sie zapisalam, jesli ktoras z was by sie chciala pobawic, to prosze

Gifts.FreebieJeebies

Życzę wam Prawdziwych Świąt , pełnych pysznego
jedzenia , gwaru rodziny , kolęd , cudnych
prezentów i wszystkiego tego co czyni Święta
prawdziwymi świętami

WItam serdecznie wszystkie mamy!
Z gory przepraszam za wtracanie sie Wam do watku - nie pasuje, bo mieszkamy w Polsce (a szkoda). Myslalam, ze moze ktoras z Was moglaby mi pomoc. Chcialabym w maju leciec na kilka (2-3) dni do Londynu z siostra - bylby to moj pierwszy wyjazd od urodzin Mlodej - jako samotna mama wczesniej nie mialam okazji. Ja i siostra kochamy musicale i tesknimy strasznie za naszymi ulubionymi. mamy jednak problem z noclegiem, bo wszystkie hostele nie dosc, ze paskudne to straszliwie drogie. Moze ktoras z Was zna kogos, kto prowadzi jakis malutki pensjonat, ewentualnie moglby nas przenocowac za jakies niezbyt wielkie pieniadze?
Jakbyscie cos wiedzialy, wyslijcie info na priv a ja z gory slicznie dziekuje i juz nie przeszkadzam :)

Witam Was serdecznie!
Na wstepie przepraszam, ze wtracam sie w Wasz watek (nie jestem z Londynu ;-)), ale wybieram sie tam w przyszlym tygodniu na 3 dni.
Jade tam po raz pierwszy (mam nadzieje, ze sie nie zgubie hehe :-D) i mam do Was goraca prosbe - slyszalam ze mozna zaopatrzec sie tanio w ciuszki dzieciece. Mozecie polecic jakies second-handy w Londku w ktorych mozna cos znalezc dla maluchow?
Z gory serdecznie dziekuje Wam za pomoc!
Pozdrawiam serdecznie.

dziewczyny a jak to jest z paszportem dla dzidzi tutaj bo chcialabym na wielkanoc do Polski leciec. czy musze w polskim konsulacie czy w angielskim urzedzie bo jestesmy tu przeszlo 4 lata

witam mamy z Londynu
coffee z paszportem to zależy jakiej ojciec dziecka jest narodowości,jeśli polak to musicie w polskim konsulacie złożyć dokumenty na tymczasowy paszport ważny na rok czasu,w tym czasie lecieć do Polski,tam zameldować dziecko i potem z polskim aktem urodzenia złożyć podanie o normalny 5-letni paszport

hej w nowym roku

coffee pierwszy paszport dostaniesz w konsulacie na podstawie angielskiego aktu urodzenia. z drugim juz nie jest tak latwo, dziecko musi miec PESEL. my wlasnie probowalismy malemu wyrobic i niestety bezskutecznie. umiejscowilismy jedynie angielski akt urodzenia i mamy polski, ale zeby PESEL wyrobic, dziecko musi byc w pl zameldowane 3 miesiace... w naszym przypadku rzecz nierealna, bo mieszkamy tutaj, w pl nie mamy zadnego mieszkania, my nigdzie nie jestesmy zameldowani, a tym bardziej dzieci. wiec musimy jakos dzialac przez konsulat... juz tak pomiajajac, to jestem ciekawa, kiedy to sie zmieni i przestana robic problemy... bo sie pochlastac mozna :wściekła/y:

reklama
a, wierka, z tego co wiem- a wyrabialismy naszym chlopcom paszporty w grudniu- to dzieci ponizej 5 roku zycia nie dostaja juz paszportow 5-letnich, trzeba sie co roku bujac w konsulacie :/ mozna wyrobic dowod osobisty, ale to dziecko musi miec zameldowanie stale w pl.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.