reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam wszystkie dziewczyny z UK. Przepraszam, że pozwalam sobie na zawracanie wam głowy, ale mam do was ogromną prośbę. Zaplanowałam z mężem szalone wakacje objazdowe i już wiem że 1-2 września będę w Londynie. Może któraś z was mogłaby mi polecić jakiś dobry nocleg w Londynie za godne pieniądze i niedaleko od centrum będziemy bowiem przybywać na stancję LONDON ST-PANCRAS. Będę wdzieczna za podpowiedź na prv, aby nie zaśmiecać waszego forum. Pozdrawiam :-)

reklama
hej
ale tu cisza...
ladna pogoda, to pewnie wszystkie siedza na dworze. calineczka, wyslalam ci pw, bede jeszcze probowala dzwonic.
ewula, jesli chodzi o nocleg, to na jedna czy kilka nocy poszukajcie sobie jakiegos bed and breakfast- to jest stosunkowo niedrogie, tansze niz hotel no i wlasnie przeznaczone na 'short stay' czyli pobyt jedno czy kilkudniowy. te strony ktore ci calineczka podala faktycznie sa fajne, zwlaszcza gumtree, szukaj w kategorii short stay.

Witam was dziewczyny mam do Was bardzo wielka prosbe.Poniewaz w moim miescie nie ma pracy ,moj przez 8mies nie pracował i teraz złapał robote,ale facet jest z lonsynu i chce go tam sciagnac do pracy.i jest problem taki,ze mowi,ze tam sie dorobi tylko,ze jak chce to ja tez musiałabym tam pojechac.Powiedzcie mi czy ciezko tam sie zyje? mamy 2dzieci i tak ciezko nam sie zdecydowac choc wiemy,ze tu nie da rady zyc juz:(( prosze doradzcie cos?

Mieszkam w Londynie od ponad 3 lat :), procz tesknoty za rodzina niczego mi nie brakuje. W sumie nie mieszkam w centrum Londynu tylko na samym skraju w ostatniej 6 strefie. Napewno na poczatku nie bedzie latwo, nikomu latwo nie jest, wszystko zalezy jak potrafisz sie dostosowac do nowego miejsca, otoczenia, jezyka, ludzi itd. Zycze powodzenia :) Pozdrawiam

mamcia z jezykiem bedzie na poczatku u mnie ciezko w szkole niemieckiego sie uczylam ale i tak duzo nie pamietam.tez szef mowi,ze w jakichs sprawach co potrzebny jezyk to pomoga.ale nie wiem jak tam jest z mieszkaniami ,ile na poczatek musimy zabrac ze soba aby miesiac przetrwac(w jedzeniu wymagajacy nie jestesmy:) ),czy na jakas pomoc od panstwa mamy szanse? a co to 6strefa??

Londyn jest podzielony na strefy 1-6, 1 strefa to centrum itd. Najlepiej gdyby Twoj maz wyjechal pierwszy popracowal, wynajal mieszkanie i was sciagnal..wydaje mi sie ze tak bedzie lepiej. Jesli chodzi o ceny mieszkan to sa rozne to zalezy od dzielnicy itd. Jesli chodzi o pomoc finansowa to oczywiscie mozna sobie zalatwic ale to rowniez zalezy od waszych zarobkow...Najlepiej jakbyscie mieli kogos na poczatek zeby wam pomogl, wtedy bedzie wam latwiej...

reklama
mamciu dziekuje za pomoc:) a jeszcze jak tam jest z lekarzami i lekami??bo mam jedengo atopika wiec musze wiedziec.tez tak myslalam,ze on 1mies tam pojedzie sam a pozniej ja dojade z maluchami aby nie jechac w ciemno. mysle,ze ten szef by troche nam pomogł jezykowo:D
to w ktorych sterach jest taniej?:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.