reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mialam pierwsza wizyte w Homerton Hsp u poloznej i poki co jestem baaaardzo zadowolona. roznica ogromna, bez porownania. polozne przemile, wizyta trwala ponad godzine (u starej poloznej 10min to gora, a czekalo sie na przyjecie ze 2 godziny), wytlumaczyly mi wszystko, kazdy wynik krwi, kazde badanie... od razu mialam zrobione kolejne badania na miejscu, dostalam tysiace ulotek, ksiazek o ciazy i dzieciach, probek, zaproszenie do szkoly rodzenia, na nauke karmienia cycem (to akurat mi niepotrzebne), na ogladanie oddzialu polozniczego... kolejna wizyta juz za 3 tyg.
dostane tez grant za zdrowa ciaze, o ktorym pierwsze slysze, ze w ogole jest cos takiego- 190f :szok: superowo, bedzie na fotelik i hustawke dla malucha :-)
jestem bardzo dobrej mysli, jesli chodzi o porod, mysle, ze bedzie o niebo lepiej, niz za pierwszym razem :-)

mialam pierwsza wizyte w Homerton Hsp u poloznej i poki co jestem baaaardzo zadowolona. roznica ogromna, bez porownania. polozne przemile, wizyta trwala ponad godzine (u starej poloznej 10min to gora, a czekalo sie na przyjecie ze 2 godziny), wytlumaczyly mi wszystko, kazdy wynik krwi, kazde badanie... od razu mialam zrobione kolejne badania na miejscu, dostalam tysiace ulotek, ksiazek o ciazy i dzieciach, probek, zaproszenie do szkoly rodzenia, na nauke karmienia cycem (to akurat mi niepotrzebne), na ogladanie oddzialu polozniczego... kolejna wizyta juz za 3 tyg.
dostane tez grant za zdrowa ciaze, o ktorym pierwsze slysze, ze w ogole jest cos takiego- 190f :szok: superowo, bedzie na fotelik i hustawke dla malucha :-)
jestem bardzo dobrej mysli, jesli chodzi o porod, mysle, ze bedzie o niebo lepiej, niz za pierwszym razem :-)

Gratuluje zatem pomyslnego wyjscia z calej sytuacji, teraz juz tylko oczekiwac dzidziusia, a te 190£ to standard:), ja dostalam je dopiero jak urodzilam dziecko a wniosek skladalam w 20 tyg ciazy:-) ale zalezy to tez od danego urzedu.

WITAJCIE MAMY Z LONDYNU.Jestem nowa na portalu tak więc przepraszam jak coś jest nie tak..)) termin mam an luty 2011,powoli zaczynam rozglądać sie za wozkami.Może coś podpowiecie? z góry dziekuje i serdecznie pozdrawiam..))XXX

Ostatnia edycja:
madziulina, no widzisz, mnie nic o tych pieniadzach nie mowili, z Marcelem nic takiego nie dostalalam :dry: a jakby nie bylo, to to na pol wozka jest. ciesze sie, ze zmienilam ten szpital :tak:

czesc Monika :-) odnosnie wozka trudno cokolwiek doradzac, bo to zalezy od Twoich potrzeb. jesli bedziesz duzo chodzila z dzieckiem sama, jezdzila metrem i autobusami, to przydaloby ci sie cos malego i lekkiego- ja mialam iCandy cherry i moge go bardzo polecic, my bylismy straszliwie z tego wozka zadowoleni. jesli nie bedziesz sama jezdzila i nie zalezy ci na tym, zeby wozek byl lekki, to moge polecic teutonie, to bardzo dobre, porzadne wozki wielofkcyjne, my rozwazalismy go dla siebie, ale jednak leciutki iCandy zwyciezyl.
teraz z kolei mamy phil and teds vibe, bo u nas Marcel bedzie mial 3 latka, jak sie Vini urodzi, ja sporo chodze i maly potrzebuje nieraz podjechac.

Dziekuje bardzo za pomysły-na pewno wezme pod uwagę Twoje sugestje;-) niedługo wybieram sie do Peterborough jest tam ponoć potężny sklep z akcesoriami dla bobasków wózków :-) tak więc mam już punkt zaczepienia--serdecznie pozdrawiam

Monika, w pazdzierniku bedzie baby show w londynie: Welcome to the Baby Show Earls Court London 22-24 October 2010
ty masz jeszcze sporo czasu, wiec polecam sie tam wybrac- ja bylam w pierwszej ciazy.
mozna sobie poogladac praktycznie wszystkie mozliwe wozki, pojezdzic nimi, porownac, a nawet maja specjalne oferty, jesli sie kupi podczas show :-) no i sa tam tez inne ciekawe rzeczy, ja z checia bym sie jeszcze raz wybrala, ale w pazdzierniku to ja juz bede na wylocie, wiec raczej odpada.

SUMMERSUN WOOW serdeczne dzieki..juz zapisałam, na pewno pojade bo to przecież niedaleko ode mnie!!!! DZIEKI ciesze się ze zapisałam sie do baby boom..nie jestem sama z ,,tym wszystkim,, od mojej pierwszej ciąży mineło 9 lat i teraz to jakbym była w ciąży pierwszy raz:szok: Dzieki bardzo ze jesteście pozdrowionka PS.a co do ,,kasy,, to te 190 to norma ale jak ktoś ma małe dochody to można dostać jeszcze 500..))

no fajne rzeczy tam sa :-) i na twoim miejscu wlasnie bym sie wstrzymala z zakupem wozka do tego pazdziernika, bo tam bedziesz miala wielki wybor. mozesz sobie najwyzej poogladac wczesniej, zebys mniej wiecej juz wiedziala, co cie interesuje i popatrzec na ceny, a tam na miejscu zawsze sa przeceny i mozna kupic sporo rzeczy wlasnie taniej.
na te 500f my sie nie kwalifikujemy, ale te 190 jest dla mnie mila niespodzianka. no i dostaniemy te 250 na child trust found, MArcelkowi zbieramy tam kase z child benefit, uzbierala mu sie juz niezla sumka :-) Viniemu tez tak chcemy zrobic, to chlopcy beda mieli pieniadze na mieszkanie, albo na studia albo na cos, jak dorosna.
Monika, nie dziwie sie ze po 9 latach, to prawie tak jak pierwsza ciaza, ja mam w sumie male dziecko, a tez wszystko jest inaczej i sporo rzeczy juz nie pamietam.

dlugo jestescie w Londynie?

reklama
SUMMERSUN Witaj ponownie,w londynie od 5 lat,,ależ to zleciało a WY? Child trust found to także super sprawa.Grosz do grosza i po parunastu latach zbieże sie ,,troche,,-zawsze coś !!! Czyli na Baby Show Earls Court można kupić nie tylko wózki tak? Są tam wszystkie akcesoria związane z maluszkiem?Jeśli tak to naprawde super sprawa..a ja głupia wyskoczyłam z wyjazdem do Peterborough...:-p Ps.W której części londynu mieszkasz? pozdrawiam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.