reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
BABY :-) W TYM NAJPIEKNIEJSZYM DNIU ZYCZE WAM WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ , A DLA MNIE JEST TO DZIEN BARDZO SZCZEGOLNY, BO TO MOJ PIERWSZY DZIEN MATKI :happy2:

Ja zycze WYTRWALOSCI :-)
Alex.nikita to tez moj pierwszy dzien mamy :-) jak to dziwnie brzmi..jestem mama :-D
Tez juz bym chciala pracowac..troszke odpoczynku taka praca :p

Slyszalam,ze greenford to dzielnica polakow..jak juz bede na miejscu to pospaceruje,poszukam i mam nadzije,ze znajde jakies ciekawe miejsca,place zabaw itp :-)

Dziewczyny czy pomozecie? Jak przyjade z mala to musze duzo wczesniej ja zapisywac do przychodni?czy wystarczy,ze pojde jak mala bedzie np chora?w pl dzwonie dzien szybciej i jestem zapisana :) musze miec Nin?

aneta POMOZEMY!!!! :-) nic sie nie boj. zeby korzystac ze sluzby zdrowia musisz miec insurance number, chyba, ze Twoj maz bedzie mogl Was dopisac u swojego lekarza, ale nie jestem pewna, zapytam w swojej przychodni. a jak nie to IN latwo jest wyrobic. a z wizytami roznie bywa, w niektorych miejscach sa klopoty albo trzeba dlugo czekac, w mojej jakos tak bylo do tej pory, ze dzwonilam rano i tego samego dnia zazwyczaj byla wizyta. tylko, ze smutna prawda jest taka, ze nie bardzo jest po co chodzic tu do lekarza bo cokolwiek by Ci dolegalo to i tak dostaniesz paracetamol i antybiotyk, wiec dzieciaki przebadaj gruntownie w Polsce lepiej. ja z malym tylko do Polski, ale pocieszenie, bo kolezanka znalazla dobrego polskiego pediatre pod Londynem, wiec ratunek jakis jest w razie czego :-)
a Ty juz pewnie na walizach siedzisz

alex.nikita DZiekuje Ci bardzo!! IN ma moj m,ale ja odrazu jak bede juz sie umowie zeby wyrobic. Chcemy pozniej starac sie o benefity,wiec musze miec..
Wlasnie tak slyszalam o lekarzach..na greenford czytalam,ze jest polska przychodnia,ale 50f to toche duzo..tak mi sie wydaje :p a nie wiesz jak z cenami u tego lekarza pod londynem?
Kurcze mam juz wszystkie paznokcie zjedzone :p ciezko spakowac siebie i dziecko w jedna walize :-/ jeszcze te mysli,ze zostawiam bliskich..
A TWoj maluszek widze,ze tylko 2 miesiace starszy jest :-D rodzilas w uk? moze wiesz czy musze przetlumaczyc akt urodzenia do zaltwienia benefitow?
Jaka u Was pogoda?
Przepraszam,ale zapytam..ile masz lat :-D

aneta, paznokci nie zjadaj, nie jest to koniec swiata, bilety tanie, wiec do Polski mozesz w kazdej chwili pojechac. a jesli lecisz wizzair to sprawdz czy nie mozesz biletu dzieciaka zmienic, bo ja mojemu kupilam normalny bilet, zeby miec 2 walizy zamiast bulic za nadbagaz, roznica w cenie chyba z 5 funtow a dodatkowy bagaz to skarb ;-). dokumenty lepiej miec przetlumaczone na wszelki wypadek. mam 37 lat. lekarze polscy podobne maja stawki, ale uwierz mi, ze jak sie cos bedzie dzialo to nie ma co oszczedzac..... niedawno ten lekarz , o ktorym pisalam wczesniej odratowal niemowle od smierci na zapalenie pluc, do ktorego doprowadzila beztroska gp. dzieciatko mialo wysoka temperature, wiec poradzono rodzicom zimne kapiele i otwarte okno.... po tym zrobilo sie jeszcze gorzej, wiec zabrali dzieciaka do szpitala, skad ich odeslano, ze niby to nic takiego i przejdzie a dzieciak rozpalony i polprzytomny juz byl. jak ten polski doktor zobaczyl to dzieciatko, ktore juz ledwo dychalo to wskoczyl z nimi do samochodu i pedem do szpitala i tam awanture zrobil. gdyby nie jego interwencja, to dzieciaczek moglby juz dzis nie zyc.......

ja nie potrzebowalam NINu do lekarza!!
jedynie potwierdzenie adresu z banku ;) ze mieszkam tam gdzie mieszkam...

aha. ja rodzilam w uk. i szczerze mowiac wiekszosc tutaj lekarzy sa do d**py, ale na opieke w szpitalu nie mam co narzekac.
na prawde ten porod milo wspominam i bede wspominac milo ;)

a rodzilam w Kingston.

aneta431 a kiedy przylatujesz tu?:D

alex.nikita niby nie takie wielkie koszty,ale..trzeba doliczyc transport na lotnisko i z lotniska w gdansku..potem w druga strone..taksowka z lotniska 130zl :-D ehh no nie jak bede miala juz mojego kochanego przy sobie to mam nadzieje,ze to mi starczy :-D

A ci lekarze niektorzy to naprawde sa niekompetentni :no: jak mozna tak zrobic! oby nas nigdy taka sytuacja nie spotkala!!
A co zrobic w sutuacji kiedy dziecko ma np ospe czyy rozyczke? a ja nie bede zapisana do zadnej przychodni? beda musieli mnie przyjac?
kingusia1991 a po jakim czasie od porodu wyszlas ze szpitala? slyszalam,ze w uk szybko sie wychodzi ;-) planuje kiedys nastpenego dzieciaczka,wiec chcialabym wiedziec :tak:
Lece za tydzien :-)

Dziewczyny skad macie internet? tzn z jakiej frmy?i ile kosztuje ? pewnie na poczatku nie beede miala internetu :no:

Dziewczyny skad macie internet? tzn z jakiej frmy?

my mamy od 4 lat Tiscali i jestem zadowolona...mam internet+linia telefoniczna+TV i place...26f miesiecznie
z internetu jestem bardzo zadowolona

reklama
coffee a dokladnie z jakiej dzielnicy ? mam nadzieje,ze szybko sie urzadzimy :biggrin2:
ja jestem w Isleworth ...pomiedzy Richmond a Twickenham a Hounslow

coffee jak dzidzius i mamusia sie miewaja?
mamy sie ok...wczoraj po usg juz sie troche uspokoilam i jeszcze okazalo sie ze prawdopodobnie bedzie kobitka

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.