reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aneta moj sie nie boi, cieszy sie i chlapie jak dziki :-) ale reszta dzieci tez w porzadku, raczej sie ciesza niz placza, moze sie Twoja maluska na poczatku troszke poboi ale jak zobaczy inne dzieciaki pluskajace to sie wyluzuje. moj uwielbia w wodzie byc, to po mnie chyba, nigdy mnie nie mozna bylo z wody wyciagnac, do tej pory lubie sie pomoczyc :-D
a z organizacja nie tak najgorzej, bo mamy stale pory spania i posilkow, po nich wiadomo:kupka ;-), mycie pupki i wio.... maly juz je wszystko, wiec nawet po drodze biszkoptem z herbatka go zatkam, a poza tym to naprawde dobry i cierpliwy dzieciaczek:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
alex.nikita dzieki za rady :tak: mysle,ze sie zdecyduje -fajna zabawa :-)
dziewczyny nareszcie znalezlismy mieszkanie!! za 2 tyg wprowadzamy sie do 1bed na greenford!! :-D ktoras z Was jest z okolic?

aneta gratulacjony mieszkaniowe, ja mieszkam na wimbledon, wiec niezbyt blisko ale mam furmanke, wiec mozemy kiedys z Myszka Malym podleciec :-)

aneta431 ja chyba niezbyt daleko ...do greenford mam jakies 6 mil...daj znac jak juz sie urzadzisz ;-)

hej
taki basen dla maluchow to super sprawa, my z naszym tez chodzilismy, odkad skonczyl 3 miesiace i uwielbia wode :-) teraz nie chodzimy juz na regularne zajecia, tylko maly idzie poplywac z tata jak nam sie nudzi:-)
a dzisiaj spedzil pol dnia w dmuchanym basenie w ogrodku i tez byl w siodmym niebie :-D
z drugim bobasem tez planujemy chodzic na zajecia, swietna to sprawa patrzec, jak takie zaby plywaja :tak:

no i wlasnie ogrodek to jest super sprawa, mam nadzieje, ze tez uda nam sie cos znalezc z ogrodeczkiem w miare rozsadnej cenie :tak:, mam co prawda fajowy park tuz pod domem, ale ogrodeczek marzy mi sie bardzo :cool2:

ale teraz tak zawialo jakby burza miala byc za moment :eek:

a do plywania mojemu tatus kupil taki smieszny kostium, wyglada jak dziewczecy a na brzuszku i pleckach ma takie jakby kieszonki, do ktorych wklada sie nadmuchane plywaczki, smiesznie to wyglada, ale fajne, bo nie wpada caly pod wode :-D

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny
u nas jakos powoli leci, troche sie najadlam nerwow, bo musialam zmienic GP- przeprowadzilismy sie pol roku temu i podalam im nowy adres i mnie wywalili bo za daleko :eek: niby nic takiego, ale przez ta ciaze i przez to, ze chce zmienic szpital, to sie zrobil troche problem... w koncu sie zapisalam do nowej przychodni, mialam dzisiaj wizyte u gp, ale skierowania do innego szpitala nie dostalam, bo babka sie nie orientowala, jak to zrobic i kazala mi pojsc do innej lekarki- ktora jest na zwolnieniu... boje sie, ze w tym tepie nie zdaze sie przpisac przed rozwiazaniem... ech...

KAma- mieszkasz na Romford, to moze bywacie w kidspace? my tam dosyc czesto jestesmy, mamy roczny bilet i jestesmy gdzies tak ze 2-3 razy w miesiacu.

kingusia, zalezy gdzie we wschodnim Londynie. miejscami pewnie jest nieciekawie, jak wszedzie. ja mieszkam w Tower Hamlets, zaraz przy Canary Wharf strasznie nam sie tu podoba i dobrze mieszka. najlepiej bysmy sie stad nie wyprowadzali, tylko mozliwe, ze na domek z ogrodkiem tutaj to nas niestety nie bedzie stac, co najwyzej na mieszkanie- zamierzamy kupic to w ktorym mieszkamy, ale kiedys w przyszlosci marzy nam sie troszke wiecej swojej przestrzeni, niz to nasze male patio.

Summersun-Bylismy tylko raz w kidsspace.W tej chwili wole chodzic z Dominikiem do Funky Monkey bo nie musze za nim latac wszedzie.Jest mniej miejsca ale nam sie podoba:-)

dzieki :-)

Noo taki ogrodek to super sprawa..szczegolnie do dzieciecych zabaw :-)

coffee a dokladnie z jakiej dzielnicy ? mam nadzieje,ze szybko sie urzadzimy :-)
alex.nikitaa pracujesz czy tylko malym sie zajmujesz?

aneta jestem pelnoetatowa mateczka teraz :tak:, platny macierzynski skonczyl mi sie w kwietniu, teraz do konca roku wzielam bezplatny ale i tak do starej prcy nie wroce. chce poszukac czegos na dwa dni w tygodniu, ale dopiero po wakacjach :-). nie moge juz sie doczekac, zeby pojsc do pracy :tak:

reklama
Godzina jazdy ode mnie ;-), raczej nie bedziesz miala problemu z poznaniem jakis polskich mamusiek bo jest tam ich dosc sporo, przewaznie mozna je spotkac na placu zabaw albo w parku, mam tam rowniez jedna znajoma :-).

coffee jak dzidzius i mamusia sie miewaja?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.