reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie dziewczynki :-***

Kingus albo jest na porodowce albo na spacerku ;-).

Niestety... jutro wizyta w szpitalu z położną, więc tylko termin wywołania mnie czeka. Ale jestem bardzo spokojna aż NADzwyczajnie spokojna dzisiaj... i nie sądzę, żeby coś się samo ruszyło :p
To by było zbyt piękne , żeby było prawdziwe ...

ładna dzisiaj pogoda:)
miłego dnia dziewczyny!

reklama
czesc dziewczyny, jestem mama 2-letniego Marcelka :-)
moze sa tu jakies mamy ze wschodniego Londynu? my mieszkamy w okolicach Mile End i chetnie poznamy mamusie z dziecmi z naszych okolic :-)

Witaj, ja jestem z poludniowo-wschodniego Londynu, bodajze:baffled::-D, odkad tu mieszkam wciaz pytam mojego Tz w ktorym kierunku czterech stron swiata mieszkamy;-). Chyba ta okolica juz obila mi sie o uszy tylko nie pamietam czy na tym forum:sorry2:.

Niestety... jutro wizyta w szpitalu z położną, więc tylko termin wywołania mnie czeka. Ale jestem bardzo spokojna aż NADzwyczajnie spokojna dzisiaj... i nie sądzę, żeby coś się samo ruszyło :p
To by było zbyt piękne , żeby było prawdziwe ...

ładna dzisiaj pogoda:)
miłego dnia dziewczyny!

Moze to juz znak? Ten twoj stoicki spokoj? Zblizajacy sie porod moze wywolac rozne reakcje u kobiet, apatie, stoicki spokoj, znudzenie albo ogromne poczucie humoru i duza sklonnosc do zartow:-) , mialam wszystkie objawy;-). Idz na dlugi spacerek to moze pomoc przyspieszyc porod bez wywolywania go farmakologicznie.

eh nareszcie wieczor,padam na ryjek,piekna pogoda,chyba pol londynu zeszlismy dzisiaj:-Daz do domku sie nie chcialo wracac...jutro lece ze szkola zalatwic...zaraz m jak milosc:-p
MADZIA-rozumiem co czujesz,straszne wogole ze kolezankamogla zrobic cos takiego,jeszcze sam fakt ze jej pomagalas,nie rozumiem takich ludzi,oni chyba sumienia nie maja:no:
KINGA-trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie:tak:
SUMERSUN-ja niestety w polnocnym londynie mieszakm,ale jak napisala Kinga rozgosc sie u nas:-p;-)
RENIF-w sklepie mnie okradli w poundlandzie...masakra...ale juz mi nerwy puscily,teraz musze tylko wszystko pozalatwiac do konca...a ty jak sie czujesz?
SYLWIA-hop hop?

milego wieczorku dziewczynki

eh nareszcie wieczor,padam na ryjek,piekna pogoda,chyba pol londynu zeszlismy dzisiaj:-Daz do domku sie nie chcialo wracac...jutro lece ze szkola zalatwic...zaraz m jak milosc:-p
MADZIA-rozumiem co czujesz,straszne wogole ze kolezankamogla zrobic cos takiego,jeszcze sam fakt ze jej pomagalas,nie rozumiem takich ludzi,oni chyba sumienia nie maja:no:
KINGA-trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie:tak:
SUMERSUN-ja niestety w polnocnym londynie mieszakm,ale jak napisala Kinga rozgosc sie u nas:-p;-)
RENIF-w sklepie mnie okradli w poundlandzie...masakra...ale juz mi nerwy puscily,teraz musze tylko wszystko pozalatwiac do konca...a ty jak sie czujesz?
SYLWIA-hop hop?

milego wieczorku dziewczynki

Dziekuje wzajemnie:). ala_oli powiedzialas na policji o tym kogo podejrzewasz? zrobili rysopis i rozeznanie? kamery przemyslowe itp itd. U mnie ostatnio prawie w bialy dzien niedaleko mojego domu napadnieto na kobiete i okradziono, oczywiscie swiadkow napadu brak, dzialo sie to w parku a wiem, ze o tej porze zawsze ktos jest z psem na spacerze, nawet poznym wieczorem moj sasiad wychodzi widocznie ludzie boja sie ryzykowac. Szczerze mowiac ja jestem za tym, zeby zwiekszyc tam patrole policyjne, w poblizu parku jest szkola do ktorej uczeszcza moj synek, za to handel narkotykami ze 100 metrow od szkoly kwitnie ze hej, mlodziez i ta w kwiecie wieku i ta nieco podstarzala legalnie pali w dzien marihuane czy to pod drzewkiem czy na laweczce, zgroza!

witam sie porannnie i zapraszam na kawke....pranie wstawie,obiadek przyszykuje,i lece do szkoly,
dzisiaj wraca moj brat z polski...
MADZIA-tak rysopis jednego z nich podalam,ale kamer tam niestety nie maja,wiec napewno nie zlapia,trudno,teraz to juz bede ostrozniejsza....to nieciekawie u was kolo szkoly,takie towarzystwo,namawiaja i wogole...przydalaby sie tam policja naprawde...

szkoda, ze nie ma nikogo obok nas :( postanowilam postawic na wygode i poznac mamy z okolicy- latwiej wtedy robic wspole wypady gdziekolwiek ;)
mecze sie z tym profilem, nie moge sie za bardzo polapac na tym waszym forum, chociaz mi sie podoba :)

kingusia1991, trzymam kciuki za mala- moze jednak zdecyduje sie sama ruszyc ;) ja sie bardzo balam wywolania, a tez mi grozilo- maly ruszyl sie dzien przed tym, jak mialam juz isc do szpitala :)
teraz jestem w 6t ciazy z drugim dzieckiem, wczoraj mialam pierwsza wizyte u pielegniarki, polozna za 2tyg... i troche sie martwie, bo chce zmienic szpital- ze zadne skarby nie bede drugi raz rodzila w tym samym... no i sie okazuje, ze to dluga procedura, szpital do ktorego zloze wniosek ma 8tyg na odpowiedz... i moze odpowiedziec negatywnie... wtedy skladanie wniosku do kolejnego szpitala...
najgorsze jest to ze do czasu przyjecia mnie gdzies chyba jestem 'niczyja' i nawet wizyty u poloznej sa zawieszone :/
sama juz nie wiem, biore tez pod uwage birthing clinic, ale troszke sie boje.

Witam po dluzszej nieobecmosci.Chyba mnie jeszcze pamietacie?Chociaz widze sporo nowych osob i fajnie bo od razu watek sie rozkrecil ;-) U mnie czas leci pomalutku.Dominik od poczatku lutego chodzi do przedszkola na 2,5 godz. i sama jestem w szoku jak szybko sie zaklimatyzowal.Teraz codziennie wstaje mi nawet o 7 i chce isc do przedszkola co dla niego jest dziwne jak potrafil spac do 10.Z poczatkiem kwietnia bedziemy sie wyprowadzac wiec jestesmy w trakcie poszukiwan mieszkania.Wkorza mnie tylko to ze wszedzie mi mowia ze jeszcze mam czas i narazie nic nie maja.Boje sie tylko ze jak przyjdzie do wyprowadzki to nie bedzie zadnego fajnego mieszkania i bede musiala pierwsze z brzegu wziasc :-( Pozniej poczytam dokladnie co tam u was bo sporo postow mi sie nazbieralo do czytania.

summersun-Ja jestem ze wschodniego Londynu a dokladnie z Leyton przynajmniej bede do kwietnia ;-)

reklama
szkoda, ze nie ma nikogo obok nas :( postanowilam postawic na wygode i poznac mamy z okolicy- latwiej wtedy robic wspole wypady gdziekolwiek ;)
mecze sie z tym profilem, nie moge sie za bardzo polapac na tym waszym forum, chociaz mi sie podoba :)

kingusia1991, trzymam kciuki za mala- moze jednak zdecyduje sie sama ruszyc ;) ja sie bardzo balam wywolania, a tez mi grozilo- maly ruszyl sie dzien przed tym, jak mialam juz isc do szpitala :)
teraz jestem w 6t ciazy z drugim dzieckiem, wczoraj mialam pierwsza wizyte u pielegniarki, polozna za 2tyg... i troche sie martwie, bo chce zmienic szpital- ze zadne skarby nie bede drugi raz rodzila w tym samym... no i sie okazuje, ze to dluga procedura, szpital do ktorego zloze wniosek ma 8tyg na odpowiedz... i moze odpowiedziec negatywnie... wtedy skladanie wniosku do kolejnego szpitala...
najgorsze jest to ze do czasu przyjecia mnie gdzies chyba jestem 'niczyja' i nawet wizyty u poloznej sa zawieszone :/
sama juz nie wiem, biore tez pod uwage birthing clinic, ale troszke sie boje.

Znam ten stres zwiazany z ciaza na "ziemi obiecanej";-), ja zglaszalam w 10 tygodniu ciaze a polozna przydzielono mi dopiero w 21 tyg ale to przez roztargnienie GP, ze tak powiem bo poprostu zapomnial zglosic mnie do szpitala, pozniej jak przydzielono mi polozna to sie okazalo, ze pomylili rejon i inna polozna mi sie nalezy i zanim ja zobaczylam minely kolejne dlugie tygodnie. A to, ze moge zmienic szpital dowiedzialam sie pod koniec ciazy na co oczywiscie bylo za pozno. Kochana skladaj jak najszybciej wniosek moze sprobuj do dwoch szpitali jednoczesnie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.