madziulina-bardzo zla
mama dwojki szkrabow
Cześć dziewczyny
jak samopoczucia dzisiejsze??
brzydka pogoda była dzisiaj
Pogoda typowo angielska :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczyny
jak samopoczucia dzisiejsze??
brzydka pogoda była dzisiaj
Czesc Kingusia - jasne ze mozesz do nas dolaczyc. Witamy
no to 1 marca to juz jutro. trzymamy kciuki za szybkie rozwiazanie. Jak sie czujesz przed porodem? rozumiem ze wszystko juz gotowe?
Kingus witaj)). Jak to muisz isc do GP-esa ;-) a polozna nie ustalila z Toba, ze jak minie tydzien od terminu porodu to zglaszasz sie do niej a ona kieruje cie do szpitala? Inaczej w szpitalu odesla cie z kwitkiem dopoki nie bedziesz miec skurczow co 5 minut i rozwarcia na 6cm nie licz na pozostanie w szpitalu, ja mialam skurcze co 1o minut, rozwarcie na 3cm i lekarka odeslala mnie do domu dobrze, ze nie mialam daleko ale juz za niecala godzine wrocilam i odrazu po zbadaniu polozyli mnie na porodowke.Jutro idę do GP ... na 10 rano i pewnie ona da mi skierowanie do szpitala tak sądzę, bo co ona może już teraz? nic
wszystko gotowe, tylko dzidzi nie chce wyjść
Kingus witaj)). Jak to muisz isc do GP-esa ;-) a polozna nie ustalila z Toba, ze jak minie tydzien od terminu porodu to zglaszasz sie do niej a ona kieruje cie do szpitala? Inaczej w szpitalu odesla cie z kwitkiem dopoki nie bedziesz miec skurczow co 5 minut i rozwarcia na 6cm nie licz na pozostanie w szpitalu, ja mialam skurcze co 1o minut, rozwarcie na 3cm i lekarka odeslala mnie do domu dobrze, ze nie mialam daleko ale juz za godzine wrocilam i odrazu polozyli mnie na porodowke.
CZesc dziewczyny
Ala - no to mialas historie, strasznie mi przykro. Strata dokumentow to jedno ale to co czulas to brrr az minie dreszcze przeszly. Trzymam kciuki za szybkie zalatwienie nowych dokumentow.
No ja tez mogla bym nazekac na lekarzy, moja Amelcia ma 4m i tylko raz (i dzieki Bogu) kontrolnie widziala lekarza, no za wyjatkiem jej pierwszych dni.
Tutaj sa konsultanci..... dziwi mnie to no ale coz. Dziwi mnie tez ze jak sie idzie z dzieckiem do szczepienia to nawet nie pytaja o stan zdrowia dziecka tylko od razy igla w noge, brrr mozna tak bez konca.
Ale trzeba byc doberj mysli i ze zaden lekarz podczas 4 tyg pobytu nie bedzie potrzebny.
Moja rada to, jesli faktycznie potrzebujesz lekarza idz na do szpitala od razu, pomin lekarza ogolnego, ktory i tak nie wiele zrobi, badz id do najblizszego walk in center.
Co do pogosy to ja mam jusz dosyc nawet na spacer szkoda dziecka brac..
No i nic tylko nazekam... zwale to na pogode :0
Milego wieczorku
Wizyty z położnymi skończyły mi się w 37 tygodniu ... kazały iść do GP w 38 tygodniu i później w 40 tygodniu, czyli jutro.
Czyli GP już mi da skierowanie albo powie, żebym jechała do szpitala czy im fax wyśle nie mam pojęcia... i że tam mam się zgłosić i ustalić wywoływanie porodu...
bo wiem, że jutro na pewno nie wywołają mi ...