reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czesc dziewczyny...dziwnie to wszystko wyglada,te zmiany,ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic...
ja dzisiaj w domku,mezulek w pracy,a my zaraz bierzemy sie za jakis obiadek:tak:dziewczyny wczoraj mnie okradli..dwoch chlopakow chyba hindosow.....zabrali mi portfel z kartami,pieniedzmi i dowod osobisty tam mialam,zablokowalam karty,na policji bylam,teraz muszej eszcze paszport nowy wyrobic bo mam ale na paniennskie nazwisko i w sumie jestem bez zadnego dowodu tozsamosci..masakra jak ja to przezylam,dzisiaj juz mi nerwy puscily,
RENIF-no ty juz lada dzien,tzrymam kciuki,aby bylo szybko i bezbolesnie;-)a od czego ta wysypka?
SYLWIA,EMIRA-fajniutko ze mieszkacie tak blisko siebie,zawsze to razniej,jak sie z kims spotka,wiem cos o tym bo mam u siebie na dzielnicy kolezanke,czesto sie spotykamy:tak:
JOSEPHINE-a to tylko piec tygodni tu bedzies zmieszkac?i pozniej wracasz do kraju?

reklama
Czesc dziewczyny...dziwnie to wszystko wyglada,te zmiany,ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic...
ja dzisiaj w domku,mezulek w pracy,a my zaraz bierzemy sie za jakis obiadek:tak:dziewczyny wczoraj mnie okradli..dwoch chlopakow chyba hindosow.....zabrali mi portfel z kartami,pieniedzmi i dowod osobisty tam mialam,zablokowalam karty,na policji bylam,teraz muszej eszcze paszport nowy wyrobic bo mam ale na paniennskie nazwisko i w sumie jestem bez zadnego dowodu tozsamosci..masakra jak ja to przezylam,dzisiaj juz mi nerwy puscily,
RENIF-no ty juz lada dzien,tzrymam kciuki,aby bylo szybko i bezbolesnie;-)a od czego ta wysypka?
SYLWIA,EMIRA-fajniutko ze mieszkacie tak blisko siebie,zawsze to razniej,jak sie z kims spotka,wiem cos o tym bo mam u siebie na dzielnicy kolezanke,czesto sie spotykamy:tak:
JOSEPHINE-a to tylko piec tygodni tu bedzies zmieszkac?i pozniej wracasz do kraju?

ala_oli gdzie cie okradli???!!!!!!!!!!! Co za gnojostwo!!!

SylwiaBl i emira zazdroszczę Wam, że mieszkacie tak blisko siebie, ja też chętnie wypiłabym jakąś herbatke po polsku:-)pozostaje mi teściowa na jakiś czas...

No mam nadzieje ze uda nam sie spotkac. Polskiej herbaty u mnie pod dostatkiem wiec zapraszam :)

Sylwia wyslalam Ci pw ale BB w tej nowej wersji nie dziala tak jak powinien. Mam nadzieje ze wiadomosc dostalas.

ala_oli wyobrazam sobie jaka musisz byc wsciekla. My mielismy kiedys wlamanie do mieszkania wiec znam to uczucie. Nic przyjemnego...

Ale dzis zgnila pogoda...

wspolczuje przykrego wydarzenia... mam nadzieje, ze sprawy papierow uda sie szybko zalatwic... ale co sie nadenerwujesz, to twoje... odwagi !
tak ja z synkiem bede w londynie 5 tyg. tylko, meza przenosza na 2 m-ce ale pierwsze trzy tyg. ja bede akurat z malym w PL wiec zostanie nam 5 a moze nawet 4 tyg; jeszcze myslimy nad organizacja...

dziewczyny plisss podajcie mi jakies info praktyczne bo nie wiem w ogole jak sie zabrac do organizacji:
lekarze pediatrzy, leki, szpitale, czy mozna z marszu dac dziecko na 2-3 dni do zlobka prywatnego platnego na tydzien, jak najlepiej znalezc nianie, jakie ceny itp
bede wdzieczna za kazda wskazowke! pozdrawiam!

wspolczuje przykrego wydarzenia... mam nadzieje, ze sprawy papierow uda sie szybko zalatwic... ale co sie nadenerwujesz, to twoje... odwagi !
tak ja z synkiem bede w londynie 5 tyg. tylko, meza przenosza na 2 m-ce ale pierwsze trzy tyg. ja bede akurat z malym w PL wiec zostanie nam 5 a moze nawet 4 tyg; jeszcze myslimy nad organizacja...

dziewczyny plisss podajcie mi jakies info praktyczne bo nie wiem w ogole jak sie zabrac do organizacji:
lekarze pediatrzy, leki, szpitale, czy mozna z marszu dac dziecko na 2-3 dni do zlobka prywatnego platnego na tydzien, jak najlepiej znalezc nianie, jakie ceny itp
bede wdzieczna za kazda wskazowke! pozdrawiam!

A wiec najpierw musisz sie zarejestrowac w danej przychodni do ktorej nalezysz, do lekarzow specjalistow takich jak pediatra, okulista itp, nie dostaniesz sie odrazu, to lekarz GP czyli lekarz pierwszego kontaktu decyduje czy da ci skierowanie do lekarza specjalisty tutaj dokladnie nazywa sie to konsultant o specjalizacji w dziedzinie pediatrii itp itd. Nie zdziw sie jak nawet przy rwacym bolu korzonkow przepisza ci paracetamol lub nawet odesla do domu a wiec trzeba miec duzo cierpliwosci do tutejszych lekarzy. Jak stoi sprawa z lekami otoz nie wszystkie leki tutaj sa, jezeli oto chodzi wiec nie licz na to, ze lekarz GP wypisze ci recepte z lekami na twoje schorzenia czy tez dziecka (nie mowie o przeziebieniu). Pociesze cie jedynie, ze jak juz trafisz do specjalisty to masz dobra opieke, jezeli trafisz do szpitala (oczywiscie ci tego nie zycze;)) to tez nie ma co narzekac ale to zalezy. Ceny za zlobki i przedszkola sa porazajace jak dla mnie, za miesiac trzeba zaplacic conajmniej 800 funtow tyle samo biora nianie, niestety o nizszych cenach nie slyszalam a wrecz o wyzszych no chyba, ze jak dla kogos to mala sumka;). Nianki najlepiej przez agencje albo z polecenia innych. Mozna dac dziecko z marszu do zlobka jezeli bedzie wolne miejsce. Pozdrawiam.

dziekuje bardzo!!!! a jeszcze odnosnie lekarzy : nie mozna prywatnie, od razu np. do pediatry, czy trzeba OBOWIAZKOWO czekac na skierowanie? no toc chyba jak niemowle ma 41 goraczki to jakies pogotowie albo lekarz jest od razu dostepny ????

dziekuje bardzo!!!! a jeszcze odnosnie lekarzy : nie mozna prywatnie, od razu np. do pediatry, czy trzeba OBOWIAZKOWO czekac na skierowanie? no toc chyba jak niemowle ma 41 goraczki to jakies pogotowie albo lekarz jest od razu dostepny ????

Jezeli dziecko ma goraczke to jezeli GP nie przyjmuje juz mozesz wtedy udac sie do szpitala ale i tam tez bedziesz musiala czekac az lekarz bedzie wolny zeby cie przyjac chyba, ze zdarzy sie cud i zajma sie twoim dzieckiem odrazu, wybacz, ze pisze nieco sarkastycznie ale juz niejednokrotnie mialam i nadal mam do czynienia ze sluzba zdrowia tutaj. Prywatnie mozesz isc jak najbardziej, ceny zaczynaja sie od 60 funtow wzwyz w polskich przychodniach prywatnych od 200 funtow w angielskich przychodniach prywatnych, szpitalach czy tez praktykach lekarskich tzn prywatne gabinety.

Jezeli dziecko ma goraczke to jezeli GP nie przyjmuje juz mozesz wtedy udac sie do szpitala ale i tam tez bedziesz musiala czekac az lekarz bedzie wolny zeby cie przyjac chyba, ze zdarzy sie cud i zajma sie twoim dzieckiem odrazu, wybacz, ze pisze nieco sarkastycznie ale juz niejednokrotnie mialam i nadal mam do czynienia ze sluzba zdrowia tutaj. Prywatnie mozesz isc jak najbardziej, ceny zaczynaja sie od 60 funtow wzwyz w polskich przychodniach prywatnych od 200 funtow w angielskich przychodniach prywatnych, szpitalach czy tez praktykach lekarskich tzn prywatne gabinety.

nie nie ma sprawy ze tak piszesz- przeciwnie lepiej zna realia
ja do tej pory slyszalam najcudowniejsze historie, ale juz rozumiem czemu sie zdarza tam ze kobiety wciaz przy porodzie umieraja i ze zgony z braku zareagowania na czas... moj boze... jestem przerazona... jak wypadnie biec szybko do pediatry
musze znalezc jakiegos prywatnego blosko...
tutaj mam 3 pediatrow w 2 roznych gabinetach, oba 3-5 min pieszo od domu... jetsem przerazona...

reklama
nie nie ma sprawy ze tak piszesz- przeciwnie lepiej zna realia
ja do tej pory slyszalam najcudowniejsze historie, ale juz rozumiem czemu sie zdarza tam ze kobiety wciaz przy porodzie umieraja i ze zgony z braku zareagowania na czas... moj boze... jestem przerazona... jak wypadnie biec szybko do pediatry
musze znalezc jakiegos prywatnego blosko...
tutaj mam 3 pediatrow w 2 roznych gabinetach, oba 3-5 min pieszo od domu... jetsem przerazona...

Ja tez slyszalam pozytywne opinie ale od osob mieszkajacych poza Londynem, ze zdarzylo im sie trafic na wspaniala polozna czy swietnego GP. Ja to zostawie bez komentarza. Zas ze swojego doswiadczenia i innych osob tego samego nie moge potwierdzic co slyszalas. Nie przerazaj sie bo szkoda nerwow.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.