reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
czesc kochane,
no i u mnie z home officem juz rozwiazane, dostane child benefit :) bo jestem tutaj zatrudniona non stop od 2003 wiec nie mam obowiazku rejestracji, fiu jak mi ulzylo no i dostalam dzisiaj bonusa w pracy ( odrobine grosza sie przyda hihi)

Ala- kochana to i ja wpadam na te placki jak bedziesz robic nastepnym razem, to moje ulubione. fajnie ze masz kogos tak blisko ze mozna wpac na kawe, juz sie chyba kiedys na ten temat zalilam... ja tu taka samaaaaa

Madziula - no to sie u was dzieje, wszy a potem sasiad. ja tez kiedys mieszkalam obok ludzi ktorzy stale imprezowali po nocach a tam malutkie dzieci. tez dzwonilam na policje bo tych maluszki bylo mi szkoda. ale wiesz musisz byc ostrozna bo tutaj to nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi.
jak sobie radzisz z tymi pasozytkami u synka?
w jakiej okolicy mieszkasz?

trelemorele- a ty gdzie mieszkasz?

Sluchajcie w marcu bede po raz pierwszy mama chrzestna, powiedzcie mi prosze jakie prezenty robia chrzesni?

Milego wieczorku i do jutra

Sylwia ja tez samotna tu jestem a mieszkam na West Drayton.
Co do sasiada to szczerze mowiac, nie moglam byc obojetna na rozpaczliwy krzyk dziecka za sciana, wtedy sie nie mysli o konsekwencjach poza tym ja tez jestem "wariatka" jezeli trzeba ;-).
Wszy tepie za pomoca odzywki do wlosow nazywa sie to "metoda australijska" rzeczywiscie dziala, reszte pasozytow sciagam z wlosow za pomoca oleju i reczniczka papierowego, najbardziej sie obawiam, ze wylecze Malemu glowe a za jakis czas znowu przyniesie to paskudztwo.

reklama
Cześć . Mieszkam na Hounslow . To południowy Londyn . Ale mam metro i pociąg pod nosem więc ewentualny dojazd nie jest dla mnie żadnym problemem :)
Podam meila w razie czego chmurka_88@interia.pl . Pozdrowionka :)

Ostatnia edycja:
madziula- ojoj i co maluszkowi podajesz?
moja mala dzieki Gogu puki co nic nie zlapala po mimo tej wstretnej pogody
szybkiego powrotu do zdrowia

cos tu pusto nie

milego wieczorku

Hej dziweczyny tak dawno juz tutaj nie pisałm ze nie bardzo wiem teraz o czym pisac ;-)
Sylwia B -jakby Ci sie chciało kiedys to wpadnij z niunią na polska Play Group na Bush hill park.Spotykamy sie we wtorki o 3,15przy szkole .Miła atmosfera przytulne nowe miejsce i fajne mamuśki.Mnie teraz nie bedzie bo mamy katar i nie chcemy zarazac maluszków.
Zapraszamy takze inne mamusie z maluszkami z okolicy:-)

Witam Was po dlugiej nieobecnosci. Zadomowilismy sie juz na nowym miejscu, teraz czekamy tylko na Maluszka, jeszcze 16 dni, ale chyba sie pospieszy. W tej chwili jestem juz odcieta zupelnie, do Londynu kawalek, ale wcale nie tesknie...poza miastem jest tak cicho i ladnie, mało czrnych i zero hindusów:-)
Z moja nadpłata wyszło tyle, że muszę im zapłacić, jedna ratę już zapłacilam, na resztę muszą poczekać. Teraz nie mam żadnych oporów, żeby starać się o zasiłki, w dodatku, że mój mąż stracił prace.
Podłamali mnie troche w tej mojej pracy, całym podejściem do tej sprawy, taki stres w ciąży, nie wiem, czy chce dalej tam pracować, w dodatku z dwójka dzieci...zobaczymy;-)
Pozdrawiam Was babeczki!

witam.jestem mama 8 miesiecznego Gucia.mieszkam na Hounslow,troche utknelam w domu,moze znacie gdzie mozna sie rozerwac z maluchem,chetnie sie spotkam z mamami z okolic.pozdrawiam Aneta

reklama
hej.dawno mnie nie bylo,bylam w Polsce,moja mama w szpitalu byyla wiec musialam pojechac,ale juz jest ok..ja dzisiaj porobilam genrealne porzadki,pouczylam sie,zrobilam pyszna zapiekanke na obiadek,i czekam na M...zaraz jestem umowiona z kuzynka na skypie to sobie troszke poplotkujemy:tak:
ANDZIA-wiataj,ja mieszam niestety daleko od ciebie na Edgware...
RENIF-to gdzie teraz mieszkacie?ladne mieszkanko?
BEFATKO-ja tez chodze na play group ale przewaznie wiosna,teraz nie chce,tyle tych chorob,wiem ze nie da sei tego uniknac,bo pojdzie do przedszkola to bedzie chorowal...od wiosny bede dalej chodzic:tak:
SYLWIA-to dobrze ze Amelka zdrowiutka:tak:co porabiasz?kiedy planujesz wrocic do pracy?na placki zapraszam serdcznie,i na kwke,powiedz tylko kiedy:tak:ty w sumie nie tak bardzo daleko ode mnie mieszkasz:tak:
MADZIA-jak zdroweczko coreczki?

fajnie sie tak pisze,ale musze uciekac,mam nadzieje ze bedziecie zagladac:tak:buziaczki;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.