reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
CZesc dziewczyny,

tak sie zastanawiam (wiem ze mam jeszcze czas) jak tutaj w Londynie wyglada opieka nad dzieckiem, tzn. jak mi sie skonczy macierzynski musze poszukac kogos do opieki nad dzieckiem ale jesli patrze na zlobki to cala moja pensja na to idzie wiec to nie ma sensu.
Znacie moze jakies tansze opcje? jak wy sobie z tym poradziliyscie?
caluksi dla was i dobrej nocy
Jesli dostajesz tax credity, panstwo dofinansuje Ci do 80% do zlobka, lub kazdej register childcare, jesli to Ci nie pszysluguje tansza opcja jest znalesc opiekunke taka nie zarejestrowana, mozesz dac ogloszenie. Przewaznie dajac jej mieszkanie i wyzywienie placisz od 50f tyg w zwyz :) Ja wracam do pracy w pazdzierniku i daje malego do zlobka, ale narazie na pol etatu a i tak mi serce peka:baffled::-:)-(

reklama
Czesc Natalka,
dzieki wielkie ale cos mi sie wydaje ze nie dostane tax credit :( wiec pozostaje opcja opiekunki lub zrezygnowac z pracy.

Jak tam u Ciebie z porodem i formalnosciami bylo? tutaj w UK rodzilas?

Pozdrawiam

Czesc Natalka,
dzieki wielkie ale cos mi sie wydaje ze nie dostane tax credit :( wiec pozostaje opcja opiekunki lub zrezygnowac z pracy.

Jak tam u Ciebie z porodem i formalnosciami bylo? tutaj w UK rodzilas?

Pozdrawiam
Tak ja rodzilam tutaj, z opieki szpiatal jestem super zadowolona,porod bardzo milo wspominam:tak::tak: Tak milo, ze chyba sie postaramy o rodzenstwo:-D A jesli chodzi o formalnosci, benefirty,lekarzy te sprawy to bardzo fajnie, wg mnie wsyztsko jest tu bardzo ulatwione, duzo lepiej i szybciej niz w Polsce. Tylko z pracodawca mialam niemale przejscia:eek: Chcial mnie zwolnic, podstepnie dal mi umowe do podpisania konczaca sie w dniu, kiedy mial mi sie zaczac urlop macierzynski, wiec nie czul sie w obowiazku placic mi i wogole jaja byly, ale ja sie nie dalam i teraz z pocalowaniem w dupke co miesiac mam pieniazki i jeszcze dzwoni z prosba bym jak najszybciej wrocila:-D:-D A Ty Sylwia jak dlugo tu jestes?? Jestes w ciazy?? Jesli tak, to w ktorym miesiacu, jak sie czujesz??

Natalka- ja jestem tu 6 lat. dzisiaj obchodzimy druga rocznice slubu i jestem w 28tyg ciazy. dzisiaj tez bylam w szpitalu na kontroli i sluchalam jak maluszkowi bije serduszko. poplakalam sie troszeczke....:rofl2: za 6tyg mam kolejne usg.
Ja puki co tez jestem bardzo zadowolona z opieki choc na poczatku sie balam bo mialam rozne spiecia z GP ale to bylo przed ciaza. Tutaj nie dbaja o pacjentow ale ciezarne naprawde dobrze traktuja nie?
wiem ze jeszcze wiele przede mna ale jestem bardzo pozytywinie i optymistycznie nastawiona. wiadomo mam treme ale to chyba normalne..:szok:
w pracy tez dobrze mnie taktuja i nie robia zadnych problemow plus moja szefowa wlasnie wrocila z macierzynskiego wiec jest bardzo wyrozumiala. Dzieki Bogu!
Nie mam zielonego pojecia o benefitach itp ani jak, gdzie i kiedy nalezy rejestrowac dziecko. Robie tez pomalutku wyprawke dla siebie do szpitala i dziecka wec kolejny "bol glowy" ale wbrew pozorom uwielbiam to :)
Oj ale sie rozpisalam ...
Ile juz jestes na macierzynskim i kiedy planujesz wracac? co z dzieciatkiem jak wrocisz do pracy?
pozdrowionka

hej, ja mieszkam w tym samym miejscu!! mam prawie 8mio miesieczna coreczke, a ty?? jestem ciekawa czy znam cie choc z widzenia

czesc dziewczynki,widze rozpisalyscie sie:szok:super,u na soki,wekend super,neta nie mielismy od soboty do dzisiaj,musielismy nowa umowe zalozyc,bo tamta mielismy na bratowa,ale oni zjezdzaja na stale do pl i nie chca wiazac sie juz umowami,wiec my wzielismy:tak:
LUCY-witam,co tam na co dzien porabiacie?
SYLWIA-gratulacje,fajnie ze podoba ci sie opieka:tak:zycze szczesliwego rozwiazania:happy:
NATALKO-a co tam u ciebie?
GRODNIOWECZKO,ADA,BEFATKO-a wy gdzie?

hej. na codzien zajmuje sie moja coreczka molly, chodzimy na spacery do parku na rozne baby play group w okolicy. zaczelam tez chodzic na kawe do kafejki mimo ze wczesniej kawy nie pijalam. Jak pogoda jest fajna dzien szybciej mija, szkoda ze dzis ponuro

reklama
Ala_Oli - dzieki za zyczenia

Dzisiaj znowu bylam na badaniach i troche dalo mi to w kosc plus ta dzisiejsza pogoda, w pracy nie moge dzisiaj wysiedziec, jeszcze tylko godzinka i do domku :)

Milego popoludnia wszystki zycze
x

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.