ala_oli - no wlasnie dostalam mail,ze Nika pojdzie w 3dni do przedszkola,wiec suuuuuper
od tego roku myslalam,ze pojdzie do przyszkolnego,ale na tegoroczna klase skladaja sie dzieciaczki urodzone do 31sierpnia a moja mala jest z 2 wrzesnia i dopiero za rok moze dolaczyc:-(ale Pani w szkole powiedziala,ze dodatkowe pare dzieci zostaja zawsze przyjete w styczniu i Nika na pewno sie wtedy juz dostanie
a zapisalismy ja do katolickiego ptrywatn,przedszkola,przy kosciele;-)dzis wlasnie wrocilismy z mszy z tamtad i klimat BOMBA!Pastorzy genialni i wogole calosc nas zachwycila doszczetnie:-)pierwszy raz bylismy w innym kosciele niz pl i nigdy juz chyba nie wrocimy do innego
ten jest katolicki i absolutnie na luzie podchodzi do religiii i jestem zafascynowana
aha! a procedura to roznie,my do przyszkolnego dalismy wypelniona forme,potwierdzenie adresu i akt urodzenia,a kobitka mowila,ze nie ma znaczenia kiedy sie to oddaje w sumie bo i tak maja kilka dzieci na 1 miejsce i decyduje nie aata oddania formy ale jak daleko sie mieszka od szkoly,ile dziecko ma lat(np moja Nika w przyszlym roku ma pierwszensto bo i tak bedzie najstarsza w grupie juz).a w prywatnym zalapalismy sie na ostatnie miejsce,wiec trzeba szybciej jednak pomyslec i wybrac przedszole,a oddalam tylko wypelniona forme.w tym tygodniu dostane umowe i dokladne info co ma ze soba nosic,ja ja ubierac,co kupic itp
a co do Julci ma malutkie rozszcezpienie wargi i 31 lipca ma operacje,do tego okazalo sie ze ma problemy z oddechem i jutro jedziemy na kolejny zabieg
na szczescie w najlepszym szpitalu w Anglii - Great Ormond Street Hospital bedzie wszystko miala wiec wiem,ze jest pod opieka najlepszych
Wszyscy Nam polecali to miejsce i ja tez dalej polecam,bo juz noc tam spedzona za nami i naprawde bez porownania do zwyklego szpitala(ten jest tylko dla dzieci)