reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
KASIU-a do jakiego przedszkola zapisalas mala?czemu tylko dwa dni,nie mozna od pon do piat?ja tez sie nie moge doczekac az moj Oli pojdzie,on to za rok we wrzesniu:tak:

a jeszcze jedno pytanie ile wczesniej trzeba zapisac dziecko do przedszkola?bo kazdy mowi mi cos innego,jak wyglada cala procedura?co jest potrzebne?dziewczyny napiszcie:tak::-p:happy:

reklama
ala_oli - no wlasnie dostalam mail,ze Nika pojdzie w 3dni do przedszkola,wiec suuuuuper:tak:od tego roku myslalam,ze pojdzie do przyszkolnego,ale na tegoroczna klase skladaja sie dzieciaczki urodzone do 31sierpnia a moja mala jest z 2 wrzesnia i dopiero za rok moze dolaczyc:-(ale Pani w szkole powiedziala,ze dodatkowe pare dzieci zostaja zawsze przyjete w styczniu i Nika na pewno sie wtedy juz dostanie:tak:
a zapisalismy ja do katolickiego ptrywatn,przedszkola,przy kosciele;-)dzis wlasnie wrocilismy z mszy z tamtad i klimat BOMBA!Pastorzy genialni i wogole calosc nas zachwycila doszczetnie:-)pierwszy raz bylismy w innym kosciele niz pl i nigdy juz chyba nie wrocimy do innego:no:ten jest katolicki i absolutnie na luzie podchodzi do religiii i jestem zafascynowana:tak::-D
aha! a procedura to roznie,my do przyszkolnego dalismy wypelniona forme,potwierdzenie adresu i akt urodzenia,a kobitka mowila,ze nie ma znaczenia kiedy sie to oddaje w sumie bo i tak maja kilka dzieci na 1 miejsce i decyduje nie aata oddania formy ale jak daleko sie mieszka od szkoly,ile dziecko ma lat(np moja Nika w przyszlym roku ma pierwszensto bo i tak bedzie najstarsza w grupie juz).a w prywatnym zalapalismy sie na ostatnie miejsce,wiec trzeba szybciej jednak pomyslec i wybrac przedszole,a oddalam tylko wypelniona forme.w tym tygodniu dostane umowe i dokladne info co ma ze soba nosic,ja ja ubierac,co kupic itp
a co do Julci ma malutkie rozszcezpienie wargi i 31 lipca ma operacje,do tego okazalo sie ze ma problemy z oddechem i jutro jedziemy na kolejny zabieg:zawstydzona/y:na szczescie w najlepszym szpitalu w Anglii - Great Ormond Street Hospital bedzie wszystko miala wiec wiem,ze jest pod opieka najlepszych:tak:Wszyscy Nam polecali to miejsce i ja tez dalej polecam,bo juz noc tam spedzona za nami i naprawde bez porownania do zwyklego szpitala(ten jest tylko dla dzieci)

Ostatnia edycja:
witam babeczki:-)
troszke mnie znow nie bylo:sorry:u nas wszystko ok, Konradek grzeczny, wlasnie uklada sie do snu, a za oknem przed chwila przestalo padac. Taka dzis dziwna pogoda, w koncu zostalam w domku a chcialam sie przejsc na spacerek:confused2: za tydzien sie przeprowadzamy wiec jestem cala happy:-) nie moge sie doczekac:tak:
ala to dobrze ze imprezka udana:tak::happy:tez bym sie winka napila no ale niestety:sorry:

czesc.pogoda troszke ladniejsza dzisiaj wiec i humorek lepszy...moje dziecko biega i wkolko powtarza "hi hi hura"wujaszek go nauczyl:tak:musze jakiez zakupki obiadowe zrobic,potem doi kolezanki chyba wyskoczymy:tak:
ADA-ale fajnie,az z twojego postu czuc jaka jestes szczesliwa i super,mam nadzieje ze wszystko bedize ok,i ze bedziesz do nas zagladac jak juz sie przeprowadzisz:tak:
KASIU-no to super ze jestescie zadowoleni z przedszkola i kosciola,ja tez chce do katolickiego:tak:a ile bedizecie placic za to przedszkole?i z ycze powodzonka a dla malutkiej,dobrze ze taki dobry szpital,trzymam kciuki za operacje aby wszytko bylo ok.a ile jestescie juz w Londynie?

a tu co takie pustki,nikt tu nie zaglada???u nas ok,bylismy w odwiedzinach u kolezanki,mielismy troszke pozwiedzac ale pogoda jakas nie taka wiec w domu siedzialysmy,teraz obiadek zjemy i jeszcze sprzatanko:tak:

a wy meldunek prosze zlozyc:-D:-p

A ja zaglądam czytam tylko jkoś skleić nic nie mogę bo i nie ma się czym chwalić.. Dziś byłam na wizycie iii... Stworzyliśmy kluskę.. :D U nasburza także wyłączam kompa i spqadam spać, pozdrawiam Was mamuśki!

hej dziewczyny, a ja jestem ze streatham, niedaleko parku streatham comon sw16, moze ktoras z Was mieszka w okolicy??

CZesc dziewczyny,

tak sie zastanawiam (wiem ze mam jeszcze czas) jak tutaj w Londynie wyglada opieka nad dzieckiem, tzn. jak mi sie skonczy macierzynski musze poszukac kogos do opieki nad dzieckiem ale jesli patrze na zlobki to cala moja pensja na to idzie wiec to nie ma sensu.
Znacie moze jakies tansze opcje? jak wy sobie z tym poradziliyscie?
caluksi dla was i dobrej nocy

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.