reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
PATI-no z tymi chorobami to niestety wiem,chodzilam w zeszlym roku na play group i po dwoch razach Olek zlapal grype jelitowa...dzieki za podpowiedz z tym preparatem napewno kupie:tak:jak cos mi sie przypomni napewno zapytam...a ty napisz cos wiecej jak bedizesz wiedziec o twojej"fasolce";-)

reklama
GRODNIOWECZKO-no samochodem troszke drogi cie czeka,ale nie bedize tak zle,ja zawsze latam a w tym roku w lutym jechalam razem z m i synkiem do PL,nie bylo tak zle:tak:

GRODNIOWECZKO-no samochodem troszke drogi cie czeka,ale nie bedize tak zle,ja zawsze latam a w tym roku w lutym jechalam razem z m i synkiem do PL,nie bylo tak zle:tak:

No ja jeszczez zapytam lekarza co o tym sądzi - bo prawdę mówiąc mnie też się nie uśmiecha tak długa droga :tak: A jak długo jechaliście? B rozumiem ,że samchodem? Ja raz jechałam autobusem i nie powtórzę nigdy :D:D :-D Tragedia

GRODNIOWECZKO-ja mieszkam kolo Zielonej Gory i jechalismy dokladnie 12 godzin,wyjechalismy o 19 z Londynu,o godzinie 8 rano bylam juz u siebie na podworku:tak:z tym ze my promem tez 2 godzinki plynelismy,ale mozna tunelem jechac,jest szybciej ale drozej:confused:samochodem wygodniej niz autobusem,zawsze mozecie sie zatrzymac,kawke wypic itp.

Pati-Gratuluje kochana oby była dziewuszka tak jak chcecie:-):-):-)
Ja nie miałm obciązenia glukozą lekarz patrzył na mnie jak na kosmitke jak zapytałam o to badanie.Kazał mi nasiusiac do pojemniczka zamiszał tam lakmusem i stwierdził ze jest wszystko ok:-D:-D:-DMartwiłam sie i juz umówiłam sie do jakiejs polskiej przychodni (adres miałm z cooltury)ale przyjechała do nas J. siostra ona jest cukrzykiem i zrobiłam mi krzywą cukrową swoim glukomierzem chyba tak sie to nazywa posprawdzała w jakis tam tabelach i było dobrze.Wiec sie uspokoiłam.

A w ogóle ja strasznie panikowałm 1 sza ciąza i jesze pisałam z laskami z PL one co miesiąc do lekarza na badanie pisały o szyjkach macicy ,rozwarciach itd a ja nie byłam przez całą ciąze badana ginekologicznie co tutaj jest normalne jesli z ciązą wszystko ok.(pomijając wizyty u polskiego gina)
A to miałas farta szpital dla Vipów :-D:-D:-D

Gródnióweczko tak sobie mysle ze nawet jak Ci sie nie uda załatwic szybko rejestracji u GP to mozesz isc do pobliskiego szpitala powiedziec jak sprawa wygląda ze nie masz jeszcze GP (jestes w trakcie załatwiania)i ze chcesz u nich rodzic.Mysle ze tam Ci przynajmniej powiedzą co robic w razie porodu itd.Wiesz zapytac nic nie kosztuje.Bądz dobrej mysli

Pati -wszy:szok::szok::szok::szok::szok:Pierwsze słysze ja opiekowałam sie Filipkiem lat 4,5 prowadzałam go do szkoły codziennie ale o wszach nic nie słyszałam nigdy:szok::szok:a to dobre.
Co do chorób to zawsze tak jest dzieciaki cos przywleką ten 1szy rok zawsze najgorszy.Mój brat jak poszedł do przedszkola to tak samo miał tydzien w szkole i 2 w domu, datego tak bardzo boje sie dac młodą do złobka.Ona miała 2 razy w zyciu tylko katar i ostatnio 3 dni mi gorączkowała ale to podobno reakcja na MMR.No nic jakos to bedzie.
Ala Oli ja dzis tylko młodej zupke ugotowałam mój je na miescie a ja sobie frytki zrobiłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wstyd bo doopka mi rosnie

Dlatego też wcześniej chciałabym jakiś kontakt z polską położną, żebym nie miała wątpliwości że coś pójdzie nie tak, albo że czegoś nie zrozumiałam.. A myślałam, że nie będę panikować w pierwszej ciąży :D:D hehe

witam dziewczynki:-)troszke mnie nie bylo ale jakos czasu brak:sorry2: chyba bedziemy sie jednak przeprowadzac do Preston, tam sa nasi znajomi u nich pomieszkamy 2-3 tyg i bedziemy w tym czasie szukac mieszkanka:tak: praca tam jest wiec spoko, ajwazniejsze ze mamy gdzie kieszkac przez te pierwsze tygodnie:tak: nie moge sie doczekac ale mysle ze najwczesniej po 25 sie wyprowadzimy:tak: tutaj mamy miesiac na wyniesienie sie bo chlopak ktory nam wynajmuje i jego laska staraja sie o benefity na dom i boja sie ze ktos sie zorientuje ze mieszkaja tu inne osoby:baffled: ciekawe co by bylo gdybysmy wcale nie planowali przeprowadzki:baffled:
ala no to sie strachu pewnie najedliscie przez tych zlodzieji:szok::szok: ja to bym chyba na zawal zeszla:szok::baffled: my mamy na noc zawsze male okienko otwarte w pokoju a mieszkamy na parterze i od strony ulicy wiec sie zastanawiam czy nie zamykac....tylko wtedy robi sie strasznie duszno:baffled:
pati witaj i gratuluje, oby byla dziewuszka:-)a z ta swinska to ja sie coraz bardziej boje o Kondzia bo w koncu to takie malenstwo a jakby sie zarazil to mogloby byc starszne w skutkach:no: wiec czasem jak mysle o tym to z domu sie wychodzic nie chce:no: ogolnie dzieci do 5 roku zycia w najweikszej grupie ryzyka sa:zawstydzona/y:
befatka ja tez wlasnie sie dziwilam ze ani razu lekarz mnie ginekologicznie nie przebadal, dziewczyny z polski opowiadaly jak to z szyjka, rozwarciem a ja nie mialam pojecia co sie ze mna dzieje:confused::confused: jedyne badanie przerowadzono mi zaraz po cesarce bo stracilam az pol litra krwi i wtedy lekarz ingerowal:tak:nawet nie czulam bo znieczulenie od pasa w dol:tak: calkiem fajne uczucie:-D
grodnioweczka mozesz poprosic o tlumacza w szpitalu:tak:mnie przyznali na pierwszej wizycie a pozniej juz nie bralam bo okazalo sie ze rozumeim wiecej niz myslalam:tak: zawsze sie pytaja przed pierwsza wizyta, pozniej juz trzeba ich informowac ze chcesz tlumacza, mnie bardzo pomogla babeczka w wypelnianiu wszystkich papierow no i w ogole jak mialam jakies pytania na temat ciazy to moglam ja zapytac, pogadac :-p

czesc dziewczyny,pogoda dzisiaj ladna,idziemy zaraz po zakupki,bede sernik piekla dla kolezanki na urodzinki,wloze jej 28 swieczek ale tych malych co by trudniej jej bylo zdmuchnac:-Di musze jeszcze prezenci kupic,bluzke jej upatrzylam:tak::happy2:a wy dziewczyny jakie plany na dzisiaj?
ADA-no to swietnie ze tam od razu bedzie praca,mieszkanko powoli znajdziecie,ale najwazniejsze ze macie gdzie sie zatrzymac:tak:
GRODNIOWECZKO-zobacz jak dziewczyny pieknie wszystko tlumacza,nie martw sie zobaczysz wszystko sie dobrze ulozy:tak:
BEFATKO-oj tam ja tez czasmi frytki sobie zrobie,albo pizze zamowie,czasmi mozna:-D
PATI-hop hop,co u ciebie?

U mnie w sumie dobrze,oglnie objawy ciazy chyba sie pojawiaja bardzo bola mnie piersi,chyba je rozdrapie:szok::wściekła/y:Spalismy z dzieciaczkami do 10.Ja nie nazekam bo jak Alanek nie idzie do szkoly to te spiochy spia razem ze mna;-)Befatka nie wiem czemu nie chceliCi zrobic badania na glukoze:confused:mi zrobili i mojej kolezance ktora rodzila 2 mies temu tez robili.:confused::confused::confused::confused::confused:Kurcze tez mi sie marzy spacerek ale wstalam pozno i trzeba pranie zrobic posprzatac i obiadek ugotowac.Kurna.......a sluchajcie zadna nie mieszka w moich okolicach???:confused::confused::confused::confused:

reklama
PATI-to widze oznaki ciazy juz sa,to super;-):happy2:a ty na ealing mieszkasz tak?musimy kiedys spotkanko zorganizowac,mamusiek londynskich:tak:wszystkie z dzieciaczkami gdzies sie spotkac:happy2::cool2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.