witam dziewczynki:-)troszke mnie nie bylo ale jakos czasu brak

chyba bedziemy sie jednak przeprowadzac do Preston, tam sa nasi znajomi u nich pomieszkamy 2-3 tyg i bedziemy w tym czasie szukac mieszkanka

praca tam jest wiec spoko, ajwazniejsze ze mamy gdzie kieszkac przez te pierwsze tygodnie

nie moge sie doczekac ale mysle ze najwczesniej po 25 sie wyprowadzimy

tutaj mamy miesiac na wyniesienie sie bo chlopak ktory nam wynajmuje i jego laska staraja sie o benefity na dom i boja sie ze ktos sie zorientuje ze mieszkaja tu inne osoby

ciekawe co by bylo gdybysmy wcale nie planowali przeprowadzki
ala no to sie strachu pewnie najedliscie przez tych zlodzieji

ja to bym chyba na zawal zeszla

my mamy na noc zawsze male okienko otwarte w pokoju a mieszkamy na parterze i od strony ulicy wiec sie zastanawiam czy nie zamykac....tylko wtedy robi sie strasznie duszno
pati witaj i gratuluje, oby byla dziewuszka:-)a z ta swinska to ja sie coraz bardziej boje o Kondzia bo w koncu to takie malenstwo a jakby sie zarazil to mogloby byc starszne w skutkach

wiec czasem jak mysle o tym to z domu sie wychodzic nie chce

ogolnie dzieci do 5 roku zycia w najweikszej grupie ryzyka sa
befatka ja tez wlasnie sie dziwilam ze ani razu lekarz mnie ginekologicznie nie przebadal, dziewczyny z polski opowiadaly jak to z szyjka, rozwarciem a ja nie mialam pojecia co sie ze mna dzieje

jedyne badanie przerowadzono mi zaraz po cesarce bo stracilam az pol litra krwi i wtedy lekarz ingerowal

nawet nie czulam bo znieczulenie od pasa w dol

calkiem fajne uczucie
grodnioweczka mozesz poprosic o tlumacza w szpitalu

mnie przyznali na pierwszej wizycie a pozniej juz nie bralam bo okazalo sie ze rozumeim wiecej niz myslalam

zawsze sie pytaja przed pierwsza wizyta, pozniej juz trzeba ich informowac ze chcesz tlumacza, mnie bardzo pomogla babeczka w wypelnianiu wszystkich papierow no i w ogole jak mialam jakies pytania na temat ciazy to moglam ja zapytac, pogadac