reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
BEFATKO-ale ci zazdroszcze,do pracy pojdziesz,ja jeszcze troszke,moj dopiero idzie za rok we wrzesniu do przedszkola na 2,5 godz,takye jesycye trosyke w domku posiedze:tak:a co chcialabzs robic_tyn jaka prace chcesy podjac_
ADA-no to ladniutka kluseczka juz z twojego syneczka:tak::happy:a co z bioderkami cos nie tak czy tylko tak kontrolnie jedziecie?a co tak dlugo spisz?w sumie wzpoczywaj ile sie da:tak::happy:

reklama
ala oli jedziemy na scan bioderek ale wszystko pewnie w porzadku:-)a maly zazwyczaj budzi mnie okolo 7-8 rano i juz pozniej nie chce mi sie spac, nie moge sie doczekac kiedy normalnie sie wyspie:tak: jutro musze wstac o 6.30 bo na 9 do szpitala a nie wiem jak dojade bo metro zamkniete i w autobusach pewnie tlok bedzie a z wozkiem to trudno tak jezdzic w tlumie....ostatnio tak jechalam i dziekuje, w sumie 4 wozki w jednym autobusie byly:baffled:

hej dziewczyny,co tam,pogoda sie porawila,jednak moja pogodynka sie sprawdzila:-Dja dzisiaj na basenie bylam z kolezanka i dzieciaczkami,super sprawa,bedziemy czesciej chodzic,oli w kolku i motylkach plywal jak szalony:szok::-D
ADA-i jak tam dojechalas do szpitala w tych korkach?jak tam bioderka sprawdzone?wszystko ok?
BEFATKO-a ty gdzie sie podziewasz?:happy:
GRODNIOWECZKO-puk puk:happy:

Ala oli czy ja wiem czy tak fajnie na dzien dzisiejszy z moim angielskim to przy dobrych wiatrach najwyzej do restauracji jakiejs sie załapie.Niby sama załatwiam swoje sprawy bank ,lekarz itd.ale widze ze znowu zaczełam sie zacinac w stresujących sytuacjach(1,5roku przerwy w kontaktach miedzyludzkich hehe).Codziennie sobie obiecuje ze przysiąde zwłaszcza ze pomocy naukowych mam całą szafke ale nie moge sie zebrac,miałam isc do collegu ale nie mam z kim młodej zostawic J.nie da rady z nią zostac bo pracuje na nocki a w dzien spi:confused2::confused2:.Wiem ze sa szkoły dla matek gdzie zostawia sie dziecko ale po obejrzeniu takiego miejsca mój sie nie godził zeby mała zostawała z obcymi osobami a tak w ogóle to jeszcze mała pierdółka jest i nie zdoła sie sama obronic:confused2::confused2:A dzieciaki szalały tam strasznie no i tak sobie siedze i wegetuje.Zła jestem sama na siebie wrrr..:crazy::wściekła/y::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:
Strasznie sie ciesze ze Twoja pogodynka miała racje:-):-):-):-)Fajnie ze małemu podobało sie na basenie moja tez lubi sie chlapac.
Ada to juz masz co dzwigac,mały klocuszek przynajmniej wiadomo ze synio sie rozwija prawidłowo:-D:-D

ala_oli, myślę, że lista pytań Cię przerazi, narazie próbuję się przekonać i powtarzam sobie co dzień "wyjadę, będę szczęśliwa i koniec" :D
A wyjechać planuję, jak tylko mój facet pojedzie i uzbiera na tyle kasy, żeby coś tam nam uwić. Zawsze mamy znajomych, teściową, ale już zapowiedziałam że jak nie będzie pewne gdzie będę spać to nie jadę..
A plany są na wrzesień - takie założenie, mam nadzieję, że wsztsko wyjdzie. Już widzę te sklepy z ciuszkami i mnie buszującą z młodym w brzuchu.. :D I "spacerki" z kredytówką faceta.. :D :-) A tu wsyztsko takie drogie.. ;/

czesc dziewczyny,u na sweken minal bardzo szybko:tak:bylismy na farmie kolo Luton,ze zwierzaczkami,super sprawa,Olek moj to tylko stawal przy ogrodzeniu i wolal osiolka "chodz"raczki wyciagal:-Dzjedlismy obiadek,lody,super sprawa:happy:a dzisiaj to juz obiadek pranie i na ogord bo pogoda fajna:happy:
GRODNIOWECZKA-zycze coi zeby wszystko ulozylo sie po waszej mysli,ja tez lubie latac po sklepach,ale jak za duzo wydam to mam wyrzuty sumienia:-pale fakt faktem tu nie czujesz jak wydasz pare funtow na ciuszki czy na cos innego a wpolsce jest ciezej:tak:
SZATANEK-witamy w gronie Londynczykow:-pco tam porabiasz na codzien?
BAFATKO-no wlasnie ja tez mam ten problem,chcem do szkoly do pracy a dziecko z kim?musz eczekacx az pojdzie do szkoly:tak:no ale jesli dogadujesz sie sama,lekarze,banki sklepoy,to ok,pojdziesz do pracy to szybko zalapiesz,i wpadniesz w tryb jezyka:-Dto tylko kwestia czasu...no ja tez nie wiem czy bym zostawial dzicko obcej osobie,chyba nie,ale zalezy od szkoly:tak:
ADA-a co u ciebie?jak wekend minal?

Hejka
Ala oli - no własnie jakas babcia by sie przydała co??;-):-):-) Fajnie ze wycieczka sie udała my mielismy jechac nad morze ale mój nie zdołał sie zamienic w pracy i nie pojechalismy:-(Szkoda.
No ale co sie odwlecze ......mam nadzieje ze jeszcze bedzie okazja.Oby.

Moja mała spi juz 2,5h i jeszcze sie nie zanosi zeby chciała sie obudzic :szok::szok::szok:Jutro znowu zadzwonie umówic sie do GP bo małej na oczku ponownie pojawił sie jęczmien chyba(juz 3ci raz) bylismy u lekarza miesiąc temu powiedział ze organizm sam powinien zwalczyc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i ze mamy przyjsc za 4 tyg.Jak mniez znowu odprawi to ide prywatnie do PL lekarza.Ale jestem zła dzidzia cierpi a ja nic nie moge zrobic no i kasa znowu w błoto.Ale na córcie mi nie szkoda oby tylko jej pomogli.:sorry:
Miłego dnia paaa

Ostatnia edycja:
BEFATKO-oj to nie dobrze z tym oczkiem:no:mam nadzieje ze wyleczy sie szybciutko:tak:ci angielscy lekarze to mi czasmi rozwalaja psychike:sorry:wole polskich,fakt trzeba placic,ale bardziej im ufam:tak:

moj m dzisiaj nadgodzinki robi i do 20 w pracy,zawsze do 16,ja sama z olikiem,nie nadazam za nim biega caly dzien i nie ma dosyc.zaraz kapanie i do wyrka:tak:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.