reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Bożenka a moze ten talerz mi podwieziesz i przy okazji na kawe wdepniesz :)) ???
dziewczyny nie wiecie gdzie moge dostac kosmetyki z nivea dla dzidziusia???bo tutaj wszystko z jonhsona tylko widzialam a ja nie bardzo lubie ta firme...
krycha jak to mnie popsuja???co oni ci zrobili??troche mnie wystraszylas...hehe

reklama
Aga wozio lux jakby to Bozenka napisala :-D
a ja umieram od @ masakra jeszcze mnie nigdy podczas tak brzuch nie bolal:-:)no:
od jutra znowu mamy goscia w domu na miesiac mojego mezulka siostra przyjezdza :-)

Bożenka a moze ten talerz mi podwieziesz i przy okazji na kawe wdepniesz :)) ???
dziewczyny nie wiecie gdzie moge dostac kosmetyki z nivea dla dzidziusia???bo tutaj wszystko z jonhsona tylko widzialam a ja nie bardzo lubie ta firme...
krycha jak to mnie popsuja???co oni ci zrobili??troche mnie wystraszylas...hehe

OK może w tygodniu wpadnę:tak:

na ostatniej planowej wizycie gin bada stan szyjki... ręcznie:tak: czasem to prowokuje skurcze, z tego co pamiętam u krychy nazajutrz już się zaczął poród

a produkty nivea chyba są w dunnes stores bo dostałam talon zniżkowy na krem dla dzieci

justysia znów pomocnika masz hehe

Ostatnia edycja:
co do kremow i kosmetykow mala sie chyba uczulila na johnsona.... :-( a te kosmetyki tak slicznie pachna uwielbialam ja sciskac po kapieli.... kupilam oilatum dzisiaj i przez jakis czas go bede uzywac :tak: a pozniej znowu sprobuje johnsona

co do kremow i kosmetykow mala sie chyba uczulila na johnsona.... :-( a te kosmetyki tak slicznie pachna uwielbialam ja sciskac po kapieli.... kupilam oilatum dzisiaj i przez jakis czas go bede uzywac :tak: a pozniej znowu sprobuje johnsona
justysia masz rację, zastosuj oilatum aż malutkiej przejdzie a później stopniowo możesz dolewać johnsona i zobaczysz czy będzie ok:tak:

nam się skończył oilatum i tylko na johnsonie jedziemy i jest ok ale podobno niektóre dzieci są uczulone

ech dziewczynki......plyn oilatum mozna zastapic zwykla parafina ciekla z apteki .....jakies 2-3 euro butelka kosztuje....oilatum jest oparte na parafinie wlasnie.......
ja smarowalam dzieci zwykla parafina zamiast oliwka bo wszystkie byly na oliwke uczulone:):):):)
no nic.....szykuje sie bo A zjadl obiadek i jedziemy wozek zakupic:):):)

dzieki bozenka,przynajmniej wiem czego sie jutro spodziewac...a co do tych kosmetykow,to domi na jonsona mial uczulenie...nivea dlugo bylo dobre,ale tez sie skonczylo na oliatum,domi ma atopowe zapalenie skóry takze oliatum jest u nas do dzisiaj..wiem justysia ,ze drogie,ale co zrobic???

reklama
Natinke18, dokładnie tak jak Ms.Marple napisała - skurcze zaczęły się u mnie zaraz po badaniu rozwarcia - takie delikatne i trwały cały dzień rozkręcając się powoli a w nocy się zaczęło na dobre i trzeba było do szpitala podreptać ;-)!

Justysia21, mi Drozdusia podpowiedziała jeszcze fajny kremik, którego teraz używamy, też na bazie parafiny - Aqueous Cream - białe opakowanie, jak w Polsce sa pakowane pasty bhp, z zielonymi wstawkami, 500g i niecałe 5 e kosztuje! Można rozpuścić w wodzie i w tym kąpać dzieciaczka no i oczywiście nacierać - wydajny! Sama podbieram Oliwce :sorry2:... My używamy jeszcze płynu do kąpieli i szamponu Johnsona a na oliwkę jest już uczulona :dry:

Aga_irlandia, mówię Ci, że powinnaś być zadowolona i cena bardzo dobra i nowy no i ma wsio - super!!!

Aine, bycz się i korzystaj a pewnie, należy Ci się!!!!!!!!!!!!! :-D

Do góry