reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
no wlasnie krycha tak sobie mysle ze kolejnego wozka kupowac nie bede bo i po co no nie? wystrczy mi taki??????rozklada sie na plasko :)
no trzymaj trzymaj nie zaszkodzi:)

Dlatego my kupiliśmy podobny, ale niestety dla mnie był za duży i na polskie warunki za ciężki, więc szybko zmieniłam furę! Powinnaś być zadowolona ;-)! No, ja myślę, że nie zaszkodzi, bo Twój mąż na pewno zda, ale tak dla otuchy :-)

Aga wózek spoko ja mam podobny i bylam z niego zadowolona!!teraz bedzie mnie czekalpotrojny!!!
Drozdusia...jesli chodzi o Apart mialam ich obraczki (biale zloto z diamentami)i bylam niezadowolona!!!po 3 latach eksplotacji wygladaly jak szmelc a byly z certyfikatami!!i mialam je odniesc do czyszczenia ale na szczescie wczesniej sie rozwiodlam hehe taki czarny humor -od Krychy sie zarazilam!!!
miala tez pierscionek i w sumie gdyby nie fakt ze byl zaduzy i rzadko go przez to nosilam to jest spoko!!!
obraczki zamawiac bede przez allegro!firma cyrkonia cos tam!!!
maja ladne obraczki!!bo takie co mi sie tu podobaja to chodza po 4 tys e a to troche duzo!!!
co do panienskiego to ja bardzo chetnie ale z zasady jest to wieczor i nie wiem jak bedzie to organizacyjnie bo przeciez mamy z nas!!!!i kazda wieczorkiem dzieciatko lula do spania i wskakuje do tatusia do wyrka!!ale zobaczy sie!!!!
narazie mam koncepcje suknii (kupione sa 2)buty i pomysl na dodatki!!!
wiec zobaczymy!!!a i Ksiaze bedzie mial szyty garnitur ale na szczescie czeka sie tylko 1.5 tyg na odbior!!!!
och czuje ze wrocilam do Was wreszcie!!!!!

hej dziewczynki, jak ja sie za wami steskinlam!!!!:tak::tak:Mieszkamy juz w nowym domku, z przeprowadzka male przeboje bo chcialam zaoszczedzic pieniazki i wzielam niezarejestrowanego pana a on przyjechal rano punktualnie tylko ze autem osobowym, z wielkim optymizmem twierdzac ze sie zmiescimy-i nie zmiescilismy sie! Masakra, ale nadrobil noszeniem, byl mokrusienki czego nie mozna powiedziec o naszym Ksieciuniu-tak nazwalysmy mojego N. po przeprowadzce bo on woli za wszystko zaplacic oby sie nie narobic:cool2::cool2::cool2:a tu czlowiek sie dwoi, troi zeby przyoszczedzic.
Bylam tez w maternity w Dublinie i pomimo wszystkich kopii badan z Limerick oni chcieli swoje wiec musialam powtorzyc wszystko i na skanie okazalo sie ze nasza mala jest baaaardzo duza bo juz ma ponad 3kg!!! No myslalam ze padne, przeciez 3 tygodnie wczesniej w Limerick powiedzieli ze jest malenka jak na swoj wiek bo ma zaledwie 1,6 kg i w co tu wierzyc? Date tez mam przesunieta na 16tego a wiec o 8 dni..:confused::baffled:
A poza tym juz zaczynam sie troszke czesciej meczyc i po tym szalenstwie przeprowadzkowym nozki mialam jak balony.
Acha bylismy tez w polnocnej irlandii i moje rozczarowanie bo w mathercare te same ceny,tyle ile w euro u nas tyle samo w funtach u nich wiec nawet drozej, wychodzilam ze spuszczona glowa a tu w smythcie swietne ceny, malo tego pani powiedzila ze od srody wielkie wyprzedaze-nie wiedziala czy w irlandii tez ale ja sie ludze ze tez wiec juz z cala reszta mniejszych rzeczy czekam do srody. Uff to tyle u mnie mam nadzieje ze dzis ten inetrnecik(vodafonowski szajcik) pozwoli mi przeczytac co u was sie dzialo

Ola witamy Cie... ale zes sie dlugo nie pokazywala....zesmy sie stesknily.... a i nie wybaczymy Tobie, zes znikla bez pozegnania....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak moglas nam to zrobic:-( mam nadzieje ze sie jeszcze pojawisz w limerick :)

A jego żonka mi zaimponowała-zajmuje się profesjonalnie fotografią(moja nieodwzajemniona miłość:) może kiedyś...;) ).Robi przecudowne fotki!!! piękne akty kobiece, twarze starszych ludzi...na jej wystawach tłumy!!Dużo rozmawiałyśmy i ona mnie pozytywnie nastawiła i zachęciła, żebym w końcu zaczęła realizować swoje marzenie-no cóż, trza kupić jakiego Nikona czy innego Canona i zacząć się wprawiać
Do photoshopa już zrobiłam podchody .

Aine ja wiedziaam od poczatku ze z Ciebie t taka artystyczna duszaJ
hehe klapa i jeszcze kilka klap bylo.Powiem tyle ze ludzie maja tu narabane, nawet im sie papierow z podlogi nie chce podniesc a domy pokazuja.Syf, brud kilka i mogila..
Dokladnie, wstyd opowiadac jakie ludzie domy chca wynajac, oni chyba mysla ze jak ktos szuka dachu nad glowa to nawet obora wystarczy ale czego tu od nich wymagac jak to ledwo od pluga oderwane i nie ma pojecia o estetyce
.System ogrzewania jest gazowy, regulowany
No popatrz a my od gazu uciekamy jak od ognia bo z dowiadczenia wiemy ze to oznacza ogromniaste rachunki i bez porownania do ogrzewania olejowego... hmm ile ludzi tyle opinii

camomile nic sie nie martw......wszystko przychodzi z czasem:) zadna z nas nie urodzila sie z wszystkimi wiadomosciami:) tego poprostu trzeba sie nauczyc a macierzynstwo to wlasnie nauka trwajaca cale zycie:)
hahaha ja dlatego ciagle korzystam z kola ratunkowego jakim jest telefon do AgiJ

moj maz nie mial tego egzaminu bo jak sie okazalo Olivca jakos nie do konca go zapisala:):):):) no ale nic takiego sie nie stalo zapisalam go ponownie i ma egzamin we wtorek:) oby teraz bylo ok bo dalej maila nie dostalam potwierdzajacego ale numer specjalny mam:)
Kurcze przykro mi Agu i przepraszam was jeszcze raz, nie mam pojecia o co chodzi bo przeciez nawet platnosc leserem nam przeszla a to juz na sam koniec wyskakuje? Mam nadzieje ze we wtorek bedzie wszystko ok i bez wpadek

mój urlop też się zbliża dużymi krokami więc ja maniak planowania już zaczęłam robić listy rzeczy do kupienia..tu i tam zrobienia..tu i tam- umawianie na wizyty u lekarzy w Polsce itd....
No Bozenko Twoj urlop sie zbliza tak jak data mojego porodu, chyba wyjezdzasz zeby nie slyszec najwikszego krzykacza w Irlandii hihihi

Ola witamy Cie... ale zes sie dlugo nie pokazywala....zesmy sie stesknily.... a i nie wybaczymy Tobie, zes znikla bez pozegnania....
jak moglas nam to zrobic mam nadzieje ze sie jeszcze pojawisz w limerick :)
Justys jasne ze sie pojawie, do Limerick zawsze bede miala sentyment. Myslalam o pozegnaknej imprezce ale wszystko tak sie szybko dzialo i jak to znami na wariackich papierach, a poza tym nie ma takich fajnych dablinianek jak wy tutaj wiec chocbyscie mnie sila wyganialy ja i tak z wami zostajeJ

Agus moj wozek tez podobny tylko w innym kolorzeJ

reklama
olivco nareszcie jesteś jesteś;-) tak niepostrzeżenie uciekłaś
opowiadaj jak ci tam

dziewczynki mój Bąbel przez cały dzień poci się jak mysz, ma całe włosy mokre a biega w bodziaku bez rękawków:nerd: wiecie może o co kaman?

Ostatnia edycja:
Do góry