reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Aga a powiedz mi w ktorym to socjalu czeba zalatwiac ?? tam gdzie ppsy sie bralo w tym duuuzym.... i ojakiegookienk ja mam podejsc do informacjii bo ja to zielona w tych sprawach jestem...a ty juz obyta na maksa hihihiih z gory dzieki za pomoc :):):)
a tak w ogole sie witam :):):) i milego dzionka zycze
a i jeszcze mam pytanko moja Mala strasznej wysypki na buzce dostala takie czerwone chrosti.... strasznie to wyglada.... chcialam isc dzisiaj do gp ale dzwonilam i go dzisiaj nie ma..wieciemoze czym ja jej tomoge smarowac zeby zeszlo ???????

reklama
justyś trudno powiedzieć bo zależy czy to są potówki czy jakieś uczulenie.jak moja mała miała potówki to smarowałam jej buźkę linomagiem albo krochmalem-przygotowujesz go z mąki ziemniaczanej i wody.ale lepiej się upewnić czy o nie jakieś uczulenie,chociaż nie wydaje mi się bo przecież ona niczego oprócz mleczka nie wsuwa,jedynie na jakiś kosmetyk lub proszek do prania,ale to by miała też w innych miejscach na ciele

dzień doberek
justysia ja nie mam pojęcia

drozdusia może wyplumpamy bobasy w basenie? tylko powiedz mi kiedy Wam pasuje, to się zmówimy, zaraz zobaczę jak ten basen jest czynny

a ja jakiegoś doła załapałam:wściekła/y: chyba padnięta już jestem tymi nieprzespanymi nockami:confused2:i marazmem mojego M:confused2:

juz znalazłam:
Saturday 10am - 7pm
Sunday 10am - 7pm

Ostatnia edycja:
dzień doberek
justysia ja nie mam pojęcia

drozdusia może wyplumpamy bobasy w basenie? tylko powiedz mi kiedy Wam pasuje, to się zmówimy, zaraz zobaczę jak ten basen jest czynny

a ja jakiegoś doła załapałam:wściekła/y: chyba padnięta już jestem tymi nieprzespanymi nockami:confused2:i marazmem mojego M:confused2:

juz znalazłam:
Saturday 10am - 7pm
Sunday 10am - 7pm

jutro mój T idzie na nockę to może lepiej w niedzielę?wstanie wcześniej bo już tego dnia na noc nie idzie tylko w poniedziałek.chyba że wam w niedzielę nie bardzo pasuje.moja mała też mi dzisiaj łazi za tyłkiem i marudzi od rana.już cholery dostaję.i musiałam się sporo nawalczyć żeby ją położyć.widać teraz dzieciaki mają jakiś głupkowaty okres:-(

jutro mój T idzie na nockę to może lepiej w niedzielę?wstanie wcześniej bo już tego dnia na noc nie idzie tylko w poniedziałek.chyba że wam w niedzielę nie bardzo pasuje.moja mała też mi dzisiaj łazi za tyłkiem i marudzi od rana.już cholery dostaję.i musiałam się sporo nawalczyć żeby ją położyć.widać teraz dzieciaki mają jakiś głupkowaty okres:-(

może być niedziela koło południa bo wtedy jeszcze ludki śpią;-)

aaaaaaa a my wczoraj z verka zaliczylysmy kebaba tego kurczakowego.......tylko bez sosu:( bo ta madra pani sie mnie nie zapytala czy chce sos tylko czy chilli i czosnek tez ma byc?????a ja jej na to ze nie dziekujemy:( hahahha no i jadlysmy suchego jak sie pozniej okazalo:) ale i tak byl super:)verka zjadla pol i juz nie mogla a ja calego wciagnelam nawet nie wiem kiedy hahahha chyba bylam glodna:):):):)
no i dzis chyba tez zaliczymy co????????

och i przegapiłam dzisiaj, Aga a ten sosik garlikowy jest najlepszy w tymJ Dla mnie to są najlepsze kebaby w mieście no i duuuużo kurczaka dająJ
Gastone wysłałam Ci w końcu na priva-taką roboczą wersję bo nie miałam czasu ale myślę ze się połapiesz

dzieki Drozdusia chyba sie przejdziemy sie do lekarza bo naprawde nie za ciekawie to wyglada i jest tylko na buzce a niczym jej nie smarowalam na pyszczku :-:)-:)-( wiec nie mam zielonego pojecia od czego to moze byc..... moja mala bidulka

Dziewczynki przypomnijcie mi, proszę, gdzie sprzedają te kebaby :sorry:!!! Ms.Marple, to Bąbel nadal w nocy szaleje? Co jest z tymi dzeciakami... Drozdusia, a jak tam Laura? Minął Jej ten katarek? Justysia21, ja niestety również nie pomogę, bo się nie znam na takich rzeczach...

Moje dzecię też fisiuje, ciągle przy nodze albo płacze bez powodu (no chyba, że to jednak zęby...)!!! Matko, jak dobrze, że jutro sobota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
a i jeszcze mam pytanko moja Mala strasznej wysypki na buzce dostala takie czerwone chrosti.... strasznie to wyglada.... chcialam isc dzisiaj do gp ale dzwonilam i go dzisiaj nie ma..wieciemoze czym ja jej tomoge smarowac zeby zeszlo ???????
Justysia a moze to tzw tradzik niemowlecy ? Pojawia sie wlasnie okolo pierwszego miesiaca. Charakteryzuje sie tym ze jak dziecko np spi lub jest na spacerze tzn jest spokojne to te krostki robia sie mniej widoczne i sa bledsze a jak dziecko placze czy sie potrze o pieluszke jest bardziej ruchliwe to robia sie bardziej widoczne i czerwone . Jesli tak to ma to wiekszosc noworodkow...Nico tez to mial :tak:. Niczym sie tego nie smaruje. Mozesz przecierac buzke wacikem nasaczonym przegotowana woda. Powinno zejsc po tygodniu-dwoch moze troszke dluzej. No chyba ze to cos innego :confused:...ja typuje ze to to....Dr House :-D:-D:-D

Do góry