reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Mieszkam na Clareview, czyli niedaleko Ennis Rd/JetLandu:tak:.

Daleko i niedaleko, hehe :-D!!!

idę hahah porzydkować energie!!mam nadal zachciewajki-dzisiejsza naleśniki!!!no i dalej prać dywan,bo wczoraj tylko kawałek zrobiliśmy bo Książe prał fotele w aucie!!!

Ty to jednak nie do zdarcia jesteś... Odpoczęłabyś choć troszkę - zmęczona mama dziewuszkom się na nic nie przyda ;-)!

Dziewczyny, Wy to załatwiałyście to będziecie najlepiej wiedziały (i wiem, że pisałyście już o tym, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich postów :eek:) - jak to jest ze zwrotem za wynajem apartamentu/domu??? Jakie dokumenty trzeba mieć i czy coś od LandLorda? No i gdzie złożyć??? :sorry:

reklama
Hejka
Co do płci to w Polsce z córką powiedzieli mi że córka między 12-13 tygodniem ciąży a z synusiem tutaj powiedzieli mi w 17 tygodniu w szpitalu;);-)

Hej,rzeczywiscie jakos cicho tu.Gdzie to mamuski sie podzialy?C do tego zwrotu za wynajem to sama jestem bardzo ciekawa,poprosze o szczegoly:tak:
Mayaosa ja dopiero w 20 tyg.(w PL a tutaj powiedzieli mi pozniej bo wczesniej niby nie bylo widac:baffled:) dowiedzialam sie ze moje dziecie to girl!

Kycha nie ma sensacji to i dziewczynki nie zaglądają!!!

No tak, a ja już zdąrzyłam się chyba uzależnić od tego forum - jak tylko mam chwilkę to zaglądam :unsure:, a tu taka cisza, że szok, hm... Kurczaki, boli mnie gardło, chyba niedzielne karmienie łabędzi wychodzi :huh:!!! Nie chcę być chora i nie mogę, bo przecież jak tylko będzie ładnie i będziesz się dobrze czuła to w piątek na spacer lecimy, nie? A jak z Twoją energią? Udało Ci się troszkę rozładować :sorry2:?

Hej,rzeczywiscie jakos cicho tu.Gdzie to mamuski sie podzialy?C do tego zwrotu za wynajem to sama jestem bardzo ciekawa,poprosze o szczegoly:tak:
Mayaosa ja dopiero w 20 tyg.(w PL a tutaj powiedzieli mi pozniej bo wczesniej niby nie bylo widac:baffled:) dowiedzialam sie ze moje dziecie to girl!

A ja już nie pamiętam w którym tygodniu mi powiedzieli jaka płeć dziecka będzie :baffled:... Ale pamiętam, że tu, w Irlandii pani na odczepnego powiedziała, że toraczej dziewczynka, bo nic nie widać, jednak mieliśmy, na wszelki wypadek, nie kupować różowych ciuszków (nie bardzo przepadam za tym kolorem...)! Na 100% powiedzieli nam o Pyzie jak byłam w Polsce na usg 3d (22 tygodzień)! Z resztą mi było wszystko jedno (mąż troszkę liczył na chłopca), ważne żeby zdrowe dziecię było, ale tak nam się z mężem wydawało, że raczej to będzie dziewuszka i się nie pomyliliśmy :sorry2:...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja planuje jeszcze w marcu leciec do PL i zrobic kolejne usg i pewnie wtedy dopioero sie dowiem, tak cos widze.. bedzie to 22tydzien, wiec chyba w sam raz.
co do wynajmu to trzeba miec zgode landlorda, jego dane osobowe i pps nr i wypelniasz druk RENT1 -ze stronu Revenue i zalaczasz go razem z P60. tak sie dzieje, jesli po raz pierwszy odliczasz koszty mieszkania. bo nastepnym razem oni ci juz to wliczaja w twoje reliefy (czyli ulgi) w calym nastepnym roku, jesli pracujesz. nie wiem jak to jest kiedy ktos nie pracuje. zwrot podatku lacznie ze tax reliefem dostaje sie czekiem do miejsca zamieszkania. ja dostalam po kilku m-cach.
pozdr.;-)

ja w każdej ciąży czułam co będzie(tylko jednej nie mam potwierdzonej,bo dzidzia miała 11 tyg a rozwinięcie na 9 i wiadomo poprostu wyciągneli a płci sami pewnie nie znali)ale z Kubą wiedziałam,że będzie chłopiec zanim lekarz powiedział mi,że jestem w ciązy hihi!!!z Susanaah jeszcze u GP nie byłam,żeby potwierdzić ciąże a już miałam jedną sukieneczkę kupioną!!!a z Caroline to Książe mówił,że wie co robił hihi!!!!
Krycha jasne,że idziemy w piątek na spacer!!!!o ile nie będzie padać!!a swoją drogą ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???

reklama
ja w każdej ciąży czułam co będzie(tylko jednej nie mam potwierdzonej,bo dzidzia miała 11 tyg a rozwinięcie na 9 i wiadomo poprostu wyciągneli a płci sami pewnie nie znali)ale z Kubą wiedziałam,że będzie chłopiec zanim lekarz powiedział mi,że jestem w ciązy hihi!!!z Susanaah jeszcze u GP nie byłam,żeby potwierdzić ciąże a już miałam jedną sukieneczkę kupioną!!!a z Caroline to Książe mówił,że wie co robił hihi!!!!
Krycha jasne,że idziemy w piątek na spacer!!!!o ile nie będzie padać!!a swoją drogą ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???
Ja sie dostosuje!!!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry