reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Krycha!!!napar już piłam i mi nie pomógł!!!a posprzątać??hheh mogę nie ma sprawy,energii fdo tego mi nie brakuje!!!!dzięki za trzymanie kciuków,ale nadal nic się nie dzieje:-(aż mi się smutno robi

Nie smuć się :sorry2:, w końcu urodzisz, najwyraźniej nie czas... Pamiętam jak my z dziewczynami chciałyśmy już mieć Maleństwa w ramionach i nie bardzo cokolwiek pomagało - szlak jasny człowieka trafiał!!!!! Ale co robić - trzeba było czekać i już... Ale tak sobie myślę, że Gastone to chyba ma rację - Twój Szkrab jest przyzwyczajony do aktywnej mamusi i jest Jej dobrze jak ją tak ciągle bujasz podczas pracy, a zrób Jej psikusa i np. niedziele spędź na kanapie, co? Może to coś da, wiesz, taki element zaskoczenia ;-)...

reklama
hehe Krycha,to ja w Wigiliie ległam na kanapie z gorączką i łzami(dowiedziałam się o Kubusiu Moni i moje wspomnienia o moim Kubusiu wróciły)i właściwie całą wigilię przeleżałam!!!
a co do jutrzejszego dnia to Książę ma wolne i pewnie mnie wyrzuci na schody,żebym biegała,bo sam zaczyna się martwić!!!(faktem,że w szpitalu może przeterminowania nie uwzględnią)!!!
ale powiem Wam,że zaczynam się zle czuć!!ja raczej leków nie biorę nigdy,a dzisiaj już po dwa cholerne paracetamole sięgłam,tak mnie boli brzuch(jak na @,ale taki mego wielki)najgorsze jest to,że takie leki na mnie nie działają!!!
Ja na bóle@ zawsze biore ketonal(przepisywany przez mojego lekarza)no i w irl od biedy nurofen forte także takie coś jak paracetamol chyba tylko działa na moją psychikę,bo mówię sobie ''wziełaś tabletkę musi przejść''!!!

AGA ja nie wiem jak tam z karnetami bo ja wpadam tam tylko przy okazji bo to za daleko zeby chodzic regularnie.ale szczerze to pierwszy raz slysze zeby bylo tak tanio,w shannon minuta kosztuje 1euro i jest beznadzieja.a jak bylas zadowolona???

Aga...a gdzie jest to Twoje solarium,bo ja już niebawem będę mogła kożystać!!!(nie będę karmić piersią-choć moje zdanie jest takie,że jak można to kobieta powinna)!!
ale powiem Wam,że chyba jutro rodzinka będzie w komplecie!!mam skurcze,co 7-9 min!!dzwoniłam do admision,ale powiedzieli mi,że jeżeli nie odeszły mi wody lub nie krwawie,lub nie mam skurczy co 3-5 min to mam wziąść kolejne 2 paracetamole i czekać na rozwój wydażeń!!!bo oni mają busy i itak nie przyjmą mnie wcześniej niż za 1,5 godz taki mają tłok!!!!no i chodzę po domu to w jedną to w drugą stronę!!!

Aga...a gdzie jest to Twoje solarium,bo ja już niebawem będę mogła kożystać!!!(nie będę karmić piersią-choć moje zdanie jest takie,że jak można to kobieta powinna)!!
ale powiem Wam,że chyba jutro rodzinka będzie w komplecie!!mam skurcze,co 7-9 min!!dzwoniłam do admision,ale powiedzieli mi,że jeżeli nie odeszły mi wody lub nie krwawie,lub nie mam skurczy co 3-5 min to mam wziąść kolejne 2 paracetamole i czekać na rozwój wydażeń!!!bo oni mają busy i itak nie przyjmą mnie wcześniej niż za 1,5 godz taki mają tłok!!!!no i chodzę po domu to w jedną to w drugą stronę!!!

Kobieto, a po co Ty do nich dzwonisz??? Zbieraj się tam i tyle, bo mogą wcale nie być busy (choć może być też na odwrót :-p)!!! A czemu jesteś taka zdecydowana, że karmić piersią nie będziesz? Ja czasem tak sobie myślę, że może gdybym pozwoliła pielęgniarkom dokarmić Pyzę choć raz to może nie byłoby teraz problemów z załapaniem butli... Teraz już tego nie sprawdzę, wciąż pracujemy, ale skuetk mizerny :dry:...
Zmykam nakarmić głodomorka - jest już wykąpana, może w końcu zaśnie, bo póki co to z tym snem dziś u niej nie bardzo...

Megan234, ale będę zaglądać co jakiś czas i sprawdzać gdzie jesteś ;-)

Napewno bedzie dzis.Ja to wiem! Zobaczycie Megan sie nie pojawi tu jutro rano!
Oj dziewczyny ale sie rozmarzylyscie solariu i solarium, lato wam sie marzy co??? he he Pogoda faktycznie wyplakana.Wrocilam z zakupupow zywnosciowych.Brrr Dziekopadlo w samochodzie i spi teraz jak susel w swoim lozeczku.A ja chetnie tez poszlabym juz spac ale co, mezowi trzeba towarzystwa dotrzymywac, w koncu sobota inie czesto spedza ja ze mna .
Buziolki do jutra i Megan trzymamy kciuki!!!!

reklama
Ja jeszcze w domu,ale w bólach!!chce pojechać na ostatnią chwilę!!!
co do karmienia piersią,to poprostu miałam przeboje z piersiami w dwóch poprzednich ciążach(straszne zatory i zapalenia z temp 40 st,że miałam,aż mroczki przed oczami)pokarm miałam od 5-6 misiąca ciąży,bo sobie ciskałam!!!a teraz nie mam wcale prawie!!!w dodatku moja mała jędza jest strasznie zazdrosna i myślę,że poprostu będzie ją mniej bolało jak nie będę karmić piersią!!!zresztą jakby Ona się do sutka przyłączyła to bym umarła z bólu(ma 14 zębów)

idę cierpieć dalej!!!skurcze co 5-9 min!!!ale nadal dość krótkie!!!myśle,że w nocy pojedziemy!!!
kończe dziewczynki,bo i tak piszę tego posta z przerwami!!!!

Do góry