reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

witam sie
dzis weny brak i sil na cokolwiek wiec sie tylko przywitam

wikamciag, krycha nio upcham ja na sile do konta chyba :-D albo faktycznie wezme sekatorki i ja dopasuje:-D:-D

reklama
haha dzindziusia zawsze można zrobić dziurę w suficie to będziesz miała w 2 pokojach choinkę:-D
no i do tego otworzysz okno i będziesz miała trochę na wylocie:-D

alex super że dziweciaczki śpią dużo.... aaa i w limerick będę w nastepną niedzielę
więc się szykuj
Sylwia ty tak samo:tak:

u mnie już światecznie , kapustę z grochem gotujemy na święta i chyba zacznę pierniczki robić:tak:
żebym później miała czas:tak:

Hejka! Śnieżek popruszył i miło biało mamy za oknem :-) a do tego w tym roku ustawili tak choinkę na rzece, że możemy sobie na nią z okna lukać :-D także Młoda ma frajdę podwójną z choinek ;-)

Laski szczepiła którąś swoją pociechę na rota? Gdzie się podaje taką szczepionkę (na ciele znaczy się)?

Gorącą herbatkę idę wciągnąć, może się troszkę kaszel uspokoi... Udanego dnia życzę :blink:

A no sniezek pruszy

A u nas wody nie ma:no::no::no::no::no:
nie dosc ze cala noc nie spalam bo Alana brzuszek bolal i orkiestre niezla mialam to nadodatek rano wstaje a tu wody nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jestem taka wsciekla:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no pod tym wzgledem to ten kraj mnie dobija:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Krycha ja nie wiem jeszcze nie szczepilam

dzien doberek :)
ale bialo :))) wreszcie normalna zima :)) ciesze sie jak dziecko . u mnie jeszcze wszyscy spia . D nie pojechal do pracy wolne ma wczoraj tak kaszlal i goraczka do tego ze ma wolne 3 dni . krycha ja moja pocieche szczepilam .( bylam u Wojnarowej dala mi recepte i wykupilam w aptece z tego co pamietam to sa dwie dawki jedna szczepionka kosztowala 130 E podaja sie do ustnie ja podawalam sama oczywiscie musisz przed ukonczeniem 6 misiaca maluszka . mam nadzieje ze pomoglam . a szczepionka nazywa sie rotarix . alex nie fajnie bez wody :( mam nadzieje ze nie na dlugo . czekam az malutka wstanie zjemy sniadanko i idziemy lampki na choinke kupic . milego bialego dnia

wpadam sie przywitac zebyscie o mnie nie zapomnialy :-p:-p

sypie sniezek u nas Fajnie bialo jest:tak:;-):-)

zaczynam przedswiateczne pozadki Nie chce mi sie :no::no::no: ale trzeba i moze zaczne pierniczki piec zeby sie na swieta ulezly Tylko ze tez mi sie nie chce:no::no::no: lenia mam:laugh2::laugh2:

krycha ja wogule na rota nieszczepilam wiec niepomoge :sorry2:

alex kurcze kicha bez wody Mam nadzieje ze szybko to naprawia

madziakowalik udanych zakupow

milego dzionka wszystkim

krycha ja też Vi nie szczepiłam więc nie wiem.. a co z 2 dzieckiem będzie to też nie wiem czy zaszczepię...

alex współczuję braku wody i bólu malca:-(

u nas też nie za ciekawie ze zdrowiem...
ledwo wyumioty i mi przeszły a małej biegunka to teraz mi dostałą temperaturki:-(
ma 37.5 od wczoraj.. trochę w nocy się budziła ale nie za dużo.. spała z nami :zawstydzona/y: żeby taka chora sama nie była...
no a mnie coś w gardle łaskcze od wczoraj i chrząkam co chwila.... Vi tez zaczęła chrzakac:dry:

Alex2339, oj bidny Alanek :-( kolka Go tak dopadła? No i lipa wielka, że wody nie macie, kurde, ani się umyć ani nic...

Madziakowalik, dzięki :-). Widzę, że teraz troszkę się zmieniło, bo szczepionka będzie już na nas czekać (musiałam tylko wspomnieć o niej przy rejestracji) i zapłacimy 120€. Cieszę się bardzo, że nie będą Młodego tym razem kłóli :sorry2:

Dzindusia, leń wiecznie Cię męczyć nie będzie ;-) Może pędu dostaniesz jak już choinke postawicie :blink:

ViKamciaG, my Oliwki nie zaszczepiliśmy przeciw rota, przegapiliśmy to poprostu, i w tamtym roku Ją dopadło, na całe szczęście byłyśmy wtedy w Pl, bo tu nie bardzo są pomocni w takich sytuacjach (o ile w ogóle :baffled:). Szpital był nieunikniony, Młoda po kilku tylko wymiotach była tak odwodniona, że przez pół godziny pielegniary próbowały założyć Jej welfron. Nie miała siły płakać, zasypiała zaraz po próbach. Poprostu miała już tak kruche żyły z odwodnienia. Że nic więcej Jej się nie stało i to, że szybko do siebie doszła to zasługa tylko i wyłącznie tego, że nadal była na cycu :-(. Ryczałam razem z Nią i długo po nie mogłam dojść do siebie... Więc ja dziękuję, więcej już nie chcę takich atrakcji i jak jest możliwość to postanowiliśmy z moim M tym razem szczepić. Zdrówka dla Was :tak:

reklama
krycha współczuje przeżyć..
my tez przegapiliśmy te całe rota.. na szczęście mała nie złapała nic....

bez zensu że nie można szczepić na to w starszym wieku..
wogóle do jakieo wieku jest prawdopodobieństwo zachorowań na rota??

Do góry