reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

No mam wkocu chwile zeby usiasc
ja po wizycie u GP dzieciaki rosna chyba ostatnio sie Bozenka pytala czy to ciaza jednojajowa czy dwu no wiec mialam to w karcie zapisane tylko nie moglam tego rozszyfrowac i sie dzisiaj lekarza pytalam no wiec to blizniaki dwujajowe

Sylcia gratulki dla corci
my do wesolego miasteczka sie w niedziele wybieramy spotkam tam ktoras z was ??????????????/

reklama
sylcia007 gratulacje postępów córeczki :)
Mam pytanie czy któraś z was miała problemy z wymiotami u niemowlaczka?Nasza mała co jakiś czas wymiotuje nie jest to ulewanie tylko dość "duża ilość" czasem prawie cała poprzednia porcja.Byliśmy u lekarza(irl) i stwierdził że to normalne u noworodków że jest to tzw refluks przepisał gaviskon i powiedział że jeśli nie teraz to jak mała zacznie siedzieć powinno minąć.Puki przybiera na wadze to jest oka hmmm nie wiem co o tym myśleć troszkę szperałam na necie na ten temat ale...martwie się nie jest to po każdym posiłku nawet nie codzień czasem raz na dwa dni czasem dwa razy co dwa dni Podzielcie się doświadczeniem jeśli to przerabiałyście

Ja mialam z Maxem ten sam problem i lekarz ma racje.Jesli przybiera na wadze jest w porzadku.Nie martw sie niedlugo sie to unormuje.Nawet wczesniej niz zacznie siadac.I pamietaj ze nam matkom wydaje sie ze dziecko bardzo duzo zwraca,ogromna ilosc ale w gruncie rzeczy tak nie jest.

Agnieszka mój Igor też miał problemy z wielkim ulewaniem aż do 6 miesiąca. Czasami tak chlustał, że też mi się wydawało, że jest tego tak dużo ale w 7 miesiącu jak ręką odjął.
Gastone nie wiedziałam, że będziesz miała dziewczynki. Gratuluję. :-)A imię Hania wybrałam też poprzednio gdyby Igor miał być dziewczynką. I nie wyobrażam sobie innego imienia dla córeczki. Jak dla mnie super.:-)

agnieszka moja koleżanka miala ten problem z synkiem w pl,tam jej powiedzieli ze najważniejsze to dawac dziecku leki i tak jak piszą dziewczyny po pół roku to znika a jeśli sie to zaniedba(tak jak ta moja koleżanka) to dziecko nie może jeśc większości codziennych pokarmow,zero słodyczy itd.także przejdzie malemu:)))

|Dzien doberek
Agnieszka a karmisz piersia czy sztucznym mlekiem?bo czasem pomaga rowniez zmiana mleka;)jest z sma zdaje sie specjalne mleko na refluks ktore nalezy podawac w specjalny sposob i onogestnieje w zoladeczku i tym sposobem zmniejsza ulewania:):)
dobra zmykam do obowiazkow

witam mamusie Strasznie dawno tu nie zagladalam - czasu brak i nawet nie mam kiedy zaleglosci w czytaniu nadrobic

justysia napisz mi swuj nr telefonu bo stracilam wszystkie kontakty w telefonie a przeprowadzam sie za tydzien i to bede miec blisko do ciebie a przydal by mi sie nowy katalog z avonu :-)

pozdrawiam wszystkie mamusie i milego weekendu wam zycze

Dzindusia a przeprowadzasz sie do nas na wioskę na to samo osiedle co Justyna?? czy na jakis pojedyńczy domek bo wiem ze nie daleko mnie był jeden do wynajecia i jestem ciekawa czy to ten sam:tak: a tak w ogóle to powiem wam że wycieczka do Disneylandu była po prostu super!!!! Dziciaki mialy taka frajdę że szok

reklama
kaja respect a ty tez tam mieszkasz?? okolice justysi?? to wyglada na to ze nie bede sie tam nudzic ( pomijajac fakt ze z moim synkiem i tak na nude narzekac nie moge) :-D:-D ja sie przenosze na to osiedle co obok retirement village buduja

Do góry