reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

KasiaLimerick-hmmm-może bez komentarza co do wagi twojej niuni.Mój Danielek jest w tym samym wieku(4 mies i dwa tyg)i waży 8kg!!!!

:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-Dto ty masz dopiero pulpecika:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak: ale moja mala wykluta w 35 tyg wiec jak na nia to klops jest:tak::tak:;-);-);-)a ja jak na nia patrze i przypomne sobie jakie to bylo kruchutkie i malutkie jak ja do domu przywiozlam to nie moge sie nadziwic ze tak mi juz urosla:szok::szok::-D:-D:-):-)

reklama
dzieńdoberek
dzisiaj poranek nieco lepszy.. zobaczymy co później będzie:sorry2:
u nas nocka zarwana a to chyba przez ząbka , trójka się przebija :baffled:
ło raju nie mogą się te dzieciaczki z kompletem uzębienia rodzić?:-D:-D:-D
plany zarwałam bo miałam jechać do sklepu po żarło na święta a mały zasnął nad ranem i śpi więc zostałam bez woza:cool2:

kasia limerick , Marta F , lubiczanka , drozdusia ładne bobasy chowacie :tak::tak: aż nie mogę się doczekać mojego:tak::tak: jako sobie przypominam to adal w tym wieku był spaśluchem z trzema podbródkami:-D:-D:-D

no i cały czas jestem ciekawa co tam u mnie siedzi w brzuszku
przyłapałam się na tym, że od początku miałam imię dla chłopczyka a dla dziewczynki nawet nie myślałam, aż wczoraj przeleciałam cały kalendarz i mam wstępniaka a mianowicie Lidia:dry:
nie wiecie przypadkiem jak tubylcy by to wymawiali?:confused:

madzia się odezwała ( niestety ja chrzciłam w PL więc nie wiem) a gdzie to się podziały inne babki ?
halo meldować się proszę
cytrusek obiecałaś pisać
justysia na pewno bywasz u przyjaciela z internetem;-)
natinke olivca

i reszta babek:-D:-D

witam

to która ze mną dzisiaj kawke pije??bo mam pod dostatkiem:-D

ms.marple sie tak nie spiesz bo ja juz 3 noc nie spałam:confused2:a mały darł sie ze uspokoic go nie mogłam:no: a mój ma juz ponad 8kg bo 8 to mial jakieś 3 tygodnie temu:eek::confused2:a może i schudł przez tą jelitówke:baffled:nie mam jak sprawdzic:sorry:a justysia na nk zagląda ale do nas juz nie:confused2:

tutaj tez wam wkleje zebyście o dzieciach nie zapomniały
1d8f4297bc.jpeg

miłego dnia babki;-)

Ostatnia edycja:
dzien doberek:)
Marta ja sie kawki z Toba napije.bo wlasnie nakarmilam Maye i teraz sie delektuje:)
My oczywiscie wyspani sie meldujemy:)na szczescie u nas jakis klopotow nie ma :)

Madzia ja chrzcilam tutaj Mayke w irlandzkim kosciele:) bez papierkow,bez problemow:)czekalismy nie dlugo:)chrzcza jakos chyba zdaje sie w w 1 i 3 sobote i niedziele miesiaca:) do wyboru godzina( bo chrzest jest tylko Wasz) i no pelen luz( ja Mayke karmilam w trakcie ,bo glodna byla)...spotkanie jedno takie mielismy ze wszystkimi rodzicami przed chrztem,gdzie pani nas informowala jaka swiece kupic i kocyk i jak bedzie wygladac ceremonia:) mnie osobiscie bardzo sie tutaj podoba( majac doswiadczenie z chrztami i komuniami w Polsce)

milego dnia

Witam:-)
Marta F i ja się dołączam do kawki z Tobą:-)Wszak Igor obudziL sie dzis o 8.30:szok: ale ja niestety czujna jestem i juz spać nie mogłam.
Milego dnia kobietki:-)
Wiecie może jak jest na zewnątrz??Miałam dzisiaj tyłka z domu nie ruszać ale jeśli jest ciepło to chyba nie wysiedzę:)

Ostatnia edycja:
Witam mamusie :)
ale pogoda masakra . musialam isc z mala do banku i tak mnie wywialo zimno i okropnie :-(
ale w domku cieplutko z herbatka w raczce . wskoczylam sie przywitac bo tak dawno mnie nie bylo ze az strach . dziewczyny mam pytanie chce ochrzcic mala tytaj jakie dokumenty sa potrzebne i jak dluga przed chrztem trzeba bukowac termin :)z gory dziekuje za odpowiedz .:-)

Ja też miło wspominam-zero papierów.Dostałam tylko do wypełnienia formularz(imię dziecka,kto jest chrzestnym itp)dzień przed przyjechał osobiście do mnie ksiądz,poznać uczestników uroczystości-baaaajka w porównaniu z PL.kopertkę oczywiście trzeba mieć:)
Kasialimerick-a no widzisz jest taki klopsik-mój kochaniutki:)Ale moje wszystkie dzieci są duuuże-Dadzia(rekordzistka)urodziła się ważąc 4250(!!!)a teraz jest szczupłą dziewczynką-na buzce tylko pucka;)))
MsMarple-myślę,że dla Irlandczyków byłaby to Lida-my w klasie mieliśmy Lidię i tak ją skracaliśmy:)
Marta-u lekarza mogłaś poprosić o zważenie-przecież Twój Szkrab już chyba dobry tydzień choruje:/

camomile u mnie temperatura odczuwalna to minus 1... na termometrze jakies 4 na plusie.....ja tez mam zamiar sie puscic troche na przewietrzenie ,ale poczekam moze do 12 wtedy napewno slonko troche nagrzeje powietrze:)

reklama
ja z Mayka wychodze normalnie na dwor ,jak ma katar( jesli nie ma goraczki),bo zazwyczaj szybciej zdrowieje....no ale Twoj Igorek Kasiu to juz inna sprawa:)

no nic....kawka wypita....trzeba sie wziac za ogarniecie chaty i jakis obiadek i na spacerek:) troche jeszcze wieje,ale mam nadzieje,ze bedzie przyjemnie

do pozniej :)

Ostatnia edycja:
Do góry