reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
Krycha może i ja bym poprosiła o tą Twoją książkę ;D mailowo może i ja coś z niej wprowadzę w życie:-p ja ogarniam chatkę i się wściekam bo mój M o Dublina dziś jechał znowu ale ze szwagrem do konsulatu a mieliśmy razem dzionek spędzic:-( dziewczyny znaczie jakies przepisy na dobre sałatki ale nie Grecką czy warzywną bo te to zawsze podaje moze znacie jakieś inne fajniowe;-)

Krycha może i ja bym poprosiła o tą Twoją książkę ;D mailowo może i ja coś z niej wprowadzę w życie:-p (...) dziewczyny znaczie jakies przepisy na dobre sałatki ale nie Grecką czy warzywną bo te to zawsze podaje moze znacie jakieś inne fajniowe;-)

Nie ma problemu, tylko adresik @ mi podaj na priwa i prześlę ;-)

No i sałateczki:

*
sałata lodowa,ogórek konserwowy,czerwona cebulka,pierś z kurczaka podsmażona w przyprawach i majonez+jogurt naturalny

* ugotowane brokuły, ugotowane jajka podzielone na ćwiartki, pomidory, również podzielone na ćwiartki, układamy warstwowo (dla efektu a nie smaku ;-)) i wszystko zalewamy śmietaną/jogurtem wymieszaną z majonezem (pół na pół) i troszkę pieprzy, ewentualnie soli, do smaku

* owoce (banany, ananas, winogorn, gruszki, mandarynki, brzoswkinie) jakie lubisz pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z jakimś owocowym jugurtem! Ja jeszcze dodaję kukurydzę z puszki...

* ugotowany ryż zmieszać z ostudzonymi podsmażonymi pieczarkami, ze startym ząbkiem czosnku i majonezem

* puszka groszku, puszka kukurydzy, puszka fosolki, pokorjone w kostkę mięsko - wędlina lub pierś z kurczaka i cebulka - wymieszać z majonezem

* sałata pekinska, pomidory, ogórek, papryka, szczypiorek/cebyla - pokroić, wymieszać, zalać śmietaną/jugurtem wymieszanym z ketchupem i wszystko razem jeszcze raz wymieszać

* ugotowane ziemnaki i jajka pokroić w kostkę, cebulę również, wymieszać z dodatkiem majonezu (dość sporo), doprawić pieprzem i solą (SAŁATKA PO ŻYDOWSKU)

I wiem, że Sylcia007 ostatnio gdzieś wklejała jeszcze przepisy na sałatki, chyba na wątku obiadowym :sorry:!!! Smacznego życzę i czekam na adresik :-)

a my właśnie wróciliśmy z zakupków.teraz tylko obiadzik i położyć małą spać.a tu jakoś pustawo.i chorobowo...:sorry:
my na szczęście jakoś się trzymamy ale przy takiej pogodzie łatwo cosik złapać:confused2:

dzien doberek:)
witam sie w koncu:)
wczoraj wrocilam z pracy o 18.30 i tak jakos trpche z Majcia pogadalam,z dziewczynami ,z wezem i trza byla kapielszykowac i do smu malenstwo ukaldac.....no i nawet nie zdazylam sie przywitac....
w pracu ok....busy...ale to dobrze....lepiej niz siedziec bezczynnie.....namacham sie troche z tymi rampami do wozkow inwalidzkich no i z samymi wozkami....bo trza wepchnac do auta, pozapinac wszystkie 4 kola specjalnymi blokadami,zapiac pasy no i potem to wszystko rozmontowac i sprowadzic wozek na ziemie spowrotem....cwiczen przynajmniej mi nie brakuje....i jak fajnie wysoko sie jezdzi takim 9 osobowym kolosem:)
noooo
to chyba tyle...
ja posprzatalam,popralam, zrobilam obiadek na dzis i jutro od razu ....potem bawilam sie z Majcia zeby wynagrodzic ten czas jak mnie nie ma no a zaraz do szkoly po Anite jade.....pozniej moze jakis spacerek szybki zaliczymy jak padac nie bedzie a wieczorkim do lidla chyba po jakies zakupki trzeba bedzie podjechac...no i znow wieczor ...ech.....i weekend pracujacy....
no nic....
uciekam dziewczynki...moze pozniej zajrze jeszcze nie wiem...
milego dnia zycze i wszystkie serdecznie pozdrawiam....
hmmmm....i ja tylko pracujaca jestem?????????????????? ech.................

no Aguś to się nagimnastykujesz:sorry: na to wygląda że jesteś jedyną mamcią pracującą.no w sumie to jeszcze Cytrusek i chyba niedługo Justysia do was dołączy:confused2: widzę że teraz to masz dwa etaty-jeden domowy a drugi zawodowy.że też udaje ci się to wszystko ciągnąć i zachować jeszcze optymizm:cool2: w każdym razie super że spełniasz się i jesteś zadowolona,oby tak dalej

bylam z Jula kupic jej czapke bo z wszystkich tych takich nie zimowych powyrastala ale nic nie kupilam tylko czas stracilam ahhhh:wściekła/y:
babki mam do sprzedania gatki sciagajace funkiel nowka bo kupilam w pennym ale 10-12 za duze na mnie a 8-10 nie ma, moze ktoras chce odkupic??

Aga juz niedlugo ja dolaczam do mamek pracujacych od 2go do pracy smigam na tydzien pozniej 2 tyg urlopiku i juz na stale ale tylko 3 dni w tygodniu

A my już po spacerku i zakupkach:tak: BOŻENKO WYPRZEDAŻ W NAME.IT SUUUUUUUUUUUUPER CĘNY!!!! ja kupiłam tam świetną czape dla Matiego i bluzeczki dla Mareczka a i wogule zakupki dzisiaj udane;-) no i co Krycha możemy jutro się wprosić na kawke?? już z dziwczynkami uzgodniłam że moge się spóźnić hah:tak::-D no a teraz jeszcze troszke pracy w domciu mi zostało i obiadek dokończe i na mężusia czekam:-)i CZAS NA RELAKS:-D

reklama
A my już po spacerku i zakupkach:tak: BOŻENKO WYPRZEDAŻ W NAME.IT SUUUUUUUUUUUUPER CĘNY!!!! ja kupiłam tam świetną czape dla Matiego i bluzeczki dla Mareczka a i wogule zakupki dzisiaj udane;-) no i co Krycha możemy jutro się wprosić na kawke?? już z dziwczynkami uzgodniłam że moge się spóźnić hah:tak::-D no a teraz jeszcze troszke pracy w domciu mi zostało i obiadek dokończe i na mężusia czekam:-)i CZAS NA RELAKS:-D

Jasne, że tak, ja będe na Was czekać :tak:!!! O której godzince mogę się Was spodziewać? I kto zaszczyci moje niskie progi ;-)?

Aga_irlandia, to w dni wolne od pracy masz jeszcze więcej roboty w domu? Masz czas żeby odpocząć chociaż? No i widzę, że próbujesz dorównać Pudzianowi :-D te wózki do lekkich raczej nie należą, co?

Kaja_repsect, proszę bardzo ;-)

Do góry