reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Mam nadzieję, Drozdusiu, że źle nie będzie, ale mam pietra jak nie wiem... Póki co Oliwka za każdym razem sama mi zasłania sutka, bo jak poczuje sól to Jej apetycik na mamusine mleczko przechodzi, heh, ale nie jest zadowolona, chodzi po domu, marudzi i pokrzykuje... Ale nic nie chce jeść innego... Poczekam aż mocno zgłodnieje może wtedy zaskoczy, choć przykro mi jak nie wiem tak Ją głodzić :-(

Dzięki mamusie za wsparcie jest mi BARDZO POTRZEBNE!!!

nie mozesz sie zlamac !!!

reklama
Krycha Lola też marudziła,była nerwowa a czasami agresywna.ale trzeba przez to przejść.prędzej czy później będziesz musiała to zrobić:sorry: a to że Oliwka pozna smak głodu na pewno jej nie zaszkodzi.w końcu czapnie cokolwiek będzie miała pod ręką;-) a co w sprawie @?bez zmian?
Sylcia no widzisz,Nadinka wyskakała się w brzuszku to teraz odpoczywa:-p zbierze siły i znowu ruszy do akcji:-)
Madziu ja to i pierwszą ciąże i teraz mam wilczy apetyt.i to cały czas.jem wszystko i w dużych ilościach.i o różnych porach:rofl2: a mały od wczoraj kręci się w brzucholku cały czas,bez przerwy.i chyba jakoś się tak w poprzek ułożył i cały czas jakby się przeciągał-prostował rączki i nóżki:laugh2:

babcia poszła z wnusią na spacer i przed chwilą przyszły ale jak drzwi się zamknęły to Lola zaczęła wyć.no to poszły znowu.a niech się wybiega.zmęczy się to lepiej pośpi:tak: a ja tymczasem objadam się mizerią bo mój T zrobił przed wyjściem do pracy i placuszkami z twarogu-sama usmażyłam:-p pychotka

Krycha Lola też marudziła,była nerwowa a czasami agresywna.ale trzeba przez to przejść.prędzej czy później będziesz musiała to zrobić:sorry: a to że Oliwka pozna smak głodu na pewno jej nie zaszkodzi.w końcu czapnie cokolwiek będzie miała pod ręką;-) a co w sprawie @?bez zmian?

Pamiętam jak opowiadałaś i teoretycznie jestem przygotowana na wszystko, żebym tylko praktycznie nie poległa!!!!! A @ nadal brak... A Laura po takiej dawce świerzego powietrza powinna faktycznie paść jak długa hihihihihihi i jeśli tylko sąsiad znów nie wymyśli sobie remontów to powinnyście mieć spokojny wieczór ;-)

Ja w ciąży miałam wielki apetyt na winogrona, mogłam tylko je jeść i to wielgachnych ilościach hahahahahaha...

lody też wcinałam.nieraz późnym wieczorem wysyłałam mężola po lody do dunnesa 24:-) mogłam je wcinać nawet w środku nocy.ale ogólnie to jadłam wszyściutko-owoce,nabiał,mięcho,kwaśne,słodkie-w przeogromnych ilościach:-p

krycha jak cosik to bedziemy bawic :-):-):-):-) :rofl2: maluszka . czekam na mezzzzzula mojego kofanego z Belfastu wraca i juz nie moge sie doczekac na niego . wlasnie sobie przypomnialam ze do szpitala we wtorek idziemy na ostatni scan oj bede musiala wstac wczesnie .:szok:

Witam kochane

mariazk jesli chodzi o mleczko to trzeba poprostu dobrac odpowiednie dla brzuszka malenstwa, a kazde dziecie jest inne i inne mleczko jest dla niego dobre... wiesz ja od urodzenia mojej malej miala problem z mlekiem dawalam jej aptamil po nim miala fatalne bole brzuszka i rozwolnienia, zmienilam na sma zolte tez bylo okropne bo z rozwolnienia przeszla na zatwardzenia i to tak fatalne ze przez 4 dni nie mogla sie wyproznic, bylam z nia u doktora to kazal mi dawac sma lactoze free dawalam jej jeden dzien poczym dowiedzialam sie ze to mleko daje sie tylko dla dziecki ktore nietoleruja laktozy, wiec mala plakala z bolow brzuszka a ja plakalam razem z nia bo juz nie wiedzialam co jej dawac, wkoncu przeszlam na gow gate comfort i bylo super do 14 tyg bo od tego czasu nie chce pic wogole mleka takze heheh nie jest latwo z tym mlekiem, ale skoro Twoje malenstwo ma jakies wysypki na cialku to moze jest uczulone na jakis skladnik w mleczku... hmmm nie wiem co Ci doradzic, wiesz jesli cie cos niepokoi a doktorzy irlandcy sie nie pocieszaja to udaj sie do polkiego pediatry w polmedzie , ja jutro ide tam z moja malutka, ale slyszalam ze jest godny polecenia, takze jestem pelne nadzieii ze jej pomoze, i juz nie moge sie doczekac wizyty, jak cos to jutro powiem czy warto sie do niego udac:)

a jesli chodzi o apetyt w ciazy to jak sobie pomysle jaki ja mialam to trudno mi sobie to teraz wyobrazic ile ja wtedy potrafilam w siebie wepchnac , to jest niewiarygodne i tez jadlam wszystko od kwasnego po slodkie szczegolnie pod koniec ciazy hihihi .Madziakowalik a Tobie ile jeszcze zostalo do konca ???? wyobrazam sobie ze juz nie mozesz sie doczekac malenstwa , :):):)

Krycha trzymam kciuki za Ciebie i Oliwke, napewno dacie obie rade!!!!

Pozatym dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne ze moje dziecko nie moze patrzec na mleko!!! Nawet na snie juz nie chce pic, hehe robi sie coraz madrzejsza , mala lobuziara....

krycha dacie rade z malenka Jak Ty sie nie ugniesz to dacie rade Bo jak raz sie poddasz to malenka sobie to zapamieta I przy kolejnej probie bedzie po prostu powtorka z rozrywki ...
gosia moja tak jak mowilam malo pije mleka ale pije na szczescie ... Rano melko prawie cale 150 wypija pozniej obiad mleko deser mleko kaszka albo ciastko mleko troche przed snem i na noc mleko

reklama
Do góry