reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

mieszkamy kolo hotelu Absolut :-). kolo ktorej poczty ???? w sobote musze sie wybrac na zakupy pare rzeczy brakuje mi dla malej . :-) . jakie kosmetyki macie dla swoich pociech i cos szczegolnego zabrac do szpitala ? dostalam liste co zabrac ale trosze przesadzaja watpie , ze bedzie mi az tyle potrzebne.

Heh, to niedaleko w sumie ;-)! Koło tej, chyba, głównej hehehehehehe... Może z innej strony - mieszkam koło hotelu Marriott. Ja używałam na początku Johnsona, tą lawendową wersję, ale potem narozrabiałam, zmieniłam kilka razy Pyzie kosmetyki i już nie mogłam do niej wrócić za bardzo (znaczy tylko do oliwki). Poszedł więc w ruch Oilatum, ale drogie to troszku i za radą Drozdusi zaczęłam używać Aquacrem (niecałe 5 e za dużą puchę) - wszystko do smarowania oczywiście i uważam, że jest super!

Jeśli zaś chodzi o to co do szpitala zabrać to na pewno nie to wszystko co szpital wypisuje ;-)! Ja miałam ze sobą, dla siebie, 3 koszule nocne, 2 staniki do karmienia, majteczki jednorazowe, wkłady, wkładki laktacyjne, kosmetyki i przybory toaletowe, papier toaletowy (!), lactacyd, mały ręczniczek (bardzo przydatny gdy masz nawał mleczny do ciepłych okładów) dla małej 3 bodziaki, 3 pajace, pampersy, chusteczki nawilżane, pieluchę tetrową, kocyk, którego w sumie nie użyłam :sorry2: i to chyba tyle! Aaaa i kosmetyki do kąpieli oczywiście oraz ręcznik i więcej nie pamiętam :baffled:... Kiedy to było hahahahahahahahaha...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzieki za tak szybka odpowiedz . jak na razie mam metlik w glowie . W sumie to wszystko co napisalas to juz mam oprocz stanikow wlasnie to musze dokupic i wate a majtki to kupilam jednorazowe mam nadzieje ze tez beda dobre . Ogolnie chcialam sie spakowac w jedna torbe ale raczej nie dam rady . a bralyscie odsaczacz pokarmu czy butelki w razie czego ???

dzieki za tak szybka odpowiedz . jak na razie mam metlik w glowie . W sumie to wszystko co napisalas to juz mam oprocz stanikow wlasnie to musze dokupic i wate a majtki to kupilam jednorazowe mam nadzieje ze tez beda dobre . Ogolnie chcialam sie spakowac w jedna torbe ale raczej nie dam rady . a bralyscie odsaczacz pokarmu czy butelki w razie czego ???

Nic takiego nie brałam i nawet o tym nie myślałam szczerze mówiąz! Ale butelki one tam mają, a w razie czego Twój mąż zawsze może donieść jeśli zajdzie taka potrzeba!

Madzia ja karmilam miesiac piersia ... Ja mialam nawal mleczny dopiero w 7 dobie !!! Stwierdzialam ze chocby mi sutki mialy odpasc to bede karmic :)) Pierwsze 3 dni to byla meka bo nie mialam prawie w ogole mleka ale jak im czesciej przystawiasz tym wiecej mleka Ale jak wrocilam do domu to na noc malej dawalam 30ml z butelki na pocaztku melko SMA GOLG ale bylo za ciezkie i daje APTAMIL to jest to co bebilon w polsce a COW & GATE to nan ... Ja nie bralam ani butetel ani laktatora do szpitala Jedynie smoczki Tak aby mala sobie cos pocyckala w czasie gdy ja masowlalam sutki Bo byly takie obolale :(

Bosszee jakie ja bledy robie Wybaczcie mi baby ale mala spi Damian gra a wiec mam ciemno w pokoju ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Porod wspominam super obsluga super :)) Ja mialam termin na 15 kwietnia a rodzilam 16 :) Bole takie delikatne mialam o 11 a takie intensywne okolo 16 i wtedy pojechalam do szpitala juz rozwarcie na 5cm bylo a o 19 wzieli mnie na porodowke a 19.53 urodzila sie Nadinka silami natury bez znieczulen ale niestety szwy byly ... Wazyla 3490g i miala 49cm :)

dziewczyny znikam do spania oczy mi sie zamykaja . A moja mala zaczyna kopanie , przeciaganie czyli ogolnie norma ( mama chce spac a dzidzia wstaje ) . dzieki za mile przywitanie i pisanie . dobranoc :-)

Ja już też uciekam! Wąż wrócił, trza się przytulić i spac położyć... Słodkich snów i do jutra, paaaaaaaa i oby do zobaczenia się :-D

reklama
Do góry