reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Ooooo, widzę, że Sylcia007, jupi, znaczy monolog mi nie grozi jak coś hehehehehehehehehe... Wiesz, no my się tak kontrolnie rozglądamy po rynku, żeby być na bierząco jak to z tymi cenami jest no i co oferują, ale na poważne szukanie zabierzemy się jak już so Polski zjedziemy, bo wtedy rynek nam się powiększy o obrót prywatny ;-) a nie tylko przez agencjec hihihihihihihihi :sorry2:

reklama
mam juz prawko!!!!! chowac sie od jutra wyjezdzam na ulice !!!! czekam tylko na ubezpieczenie!!! od jutra ma byc aktywne :-):-):-)
no ale do Agi to raczej jeszcze sama nie pojada hmmm raczej?? napewno!!!!!!
a w ogole to mam problem z Julcia od nocy mi wymiotuje:-( co zje to wszystko z siebie wydala.... w nocy tak wymiotowala ze musialam ja cala przebierac cala posciel zmieniac normalnie nie wiem co jej dolega... pomocy!!!!! jak do jutra tak bedzie to trza bedzie sie do lekarza przejechac!!!!:-( moja mala bidulka tak mi jej szkoda:hmm::frown::no2::baffled::zawstydzona/y::no::-(

mam juz prawko!!!!! chowac sie od jutra wyjezdzam na ulice !!!! czekam tylko na ubezpieczenie!!! od jutra ma byc aktywne :-):-):-)
a w ogole to mam problem z Julcia od nocy mi wymiotuje:-( co zje to wszystko z siebie wydala.... w nocy tak wymiotowala ze musialam ja cala przebierac cala posciel zmieniac normalnie nie wiem co jej dolega... pomocy!!!!! jak do jutra tak bedzie to trza bedzie sie do lekarza przejechac!!!!:-( moja mala bidulka tak mi jej szkoda:hmm::frown::no2::baffled::zawstydzona/y::no::-(

Matko, Justysia21, ja nie chce panikować, ale mam bardzo złe doświadczenia z wymiotami dziecka i ja na Twoim miejscu szybko wybrałabym się do lekarza, bo w prawdzie Julcia pije z butli, ale przez to, że zwraca może Wam się bardzo szybko odwodnić!!! Może wybierzcie się do szpitala, co? Skutki odwodnienia są straszne, między innymi te pękające żyłki... Zrobicie jak uważacie za słuszne, ja Ci tak radze na bazie własnego, niedawnego, okropnego doświaczdczenia... Gdybym pomyślała o szpitalu wcześniej to przynajmniej nie męczyliby mi dziecka tymi wszystkim próbami założenia welfronu, ale skąd mogłam to wiedzieć...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Kochana ja bym sie wybrala szybko do lekarza czy na pogotowie aby powiedziec co i jak Bo taki maly dzieciaczek toz godziny na godzine moze sie odwodnic a to jest okropna sprawa Niechce straszyc ale pojdz z rana z nia do lekarza ... Zeby malenka nie miala jakiegos wirusa ! Kurcze szkoda mi jej nadzwyczajnie ...

A wiecie moja mala dzis taka scene zrobila ... Siedzialam sobie na lozku a ona spala sobie na macie ... Bawila sie i usnela ... Ja sobie jadlam i widze ooo obudzila sie i bawi sie smoczkiem a tu za chwilke slysze taki pisk Bo wlozyla sobie smoczek tak pionowo do buzii i utknal jej miedzy dziaslami !!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Szybko jej pomoglam plakala mai troszke po przytualalm sie z nia uspokajalam a ona tak stekala i zalila mi sie Ohh jak ja plakalam jak widzialam ja Jak ona sie biedna zali i lzy jej leca ... ;(

Ja tu zagladam, a was niema:-(Wiec tak dziewczynki praca fajna,tylko dzis jestem troche zakrecona bo za duzo informacji naraz mnie przytloczylo.Niechce pisac tu gdzie co i jak wiec opowiem wam wszystko jak sie spotkamy;-)Nie jestem jeszcze pewna czy jutro bede u Agi choc chcialabym bardzo,postaram sie dziewczyny,w sumie mam jutro wolne ale mezus idzie do pracy na popoludnie no i juz niewiem czy Justysia jedzie bo widze ze jakies problemy ma z Jula:-(
Dam znac jeszcze rano co i jak. A kawkowac bede dalej z Wami kochane mamusie tylko molze nie zawsze bede mogla:-)
Justynko daj zaraz znac co z Juleczka

Ech, no i gdzie ja mam głowę - Cytrus gratulacje :-D:-D:-D!!! Też jestem bardzo ciekawa czym się teraz będziesz trudnić :tak: i tak po cichu liczę, że jutro się dowiemy ;-)...

Justysia21, szybko Ci wydali to prawo jazdy, super :rolleyes2:! Czekamy na wieści co z Juleczką!!!!!!!!!!!!!!!!! Bidulka....

Sylcia007, no, dzieci potrafią zmrozić nam krew w żyłach! Dobrze, że byłaś przy Nadince i szybko mogłaś pomóc... Choć Młoda się więcej strachu najadła niż coś miało by się Jej stać :sorry2:...

Krycha najadla sie strachu ale szybko zapomniala a ja do teraz jak o tym pomysle to mam lzy w oczach Bo tak mi jej bylo niesamowicie szkoda ze bidulka mi tak sie zalila :(

Justysia wlasnie gratulacje wielkie z okazji dostania juz prawka ! :)

Cytrusku a Tobie rowniez gratuluje pracy I dobrze ze podoba Ci sie i odpowiada :))

widzę że się tu cosik ruszyło:-)
Justysia a wymiotowała tylko tej nocy czy potem też?a biegunka?bo jakby to był jakiś wirus czy jelitówka to chyba by była i biegunka i gorączka:confused:? no i na jednorazowym żyganku by się nie skończyło.mam nadzieję że to nic z tych rzeczy.a może wprowadziłaś jej jakąś nowość do dietki i zareagowała alergicznie?daj znać jak wydarzy się coś nowego
Sylcia widzę że empatia nie jest ci obca i na maksa wczułaś się w to co przeżywała Nadinka:happy: bidusia najadła się strachu.no ale mama zadziałała i po krzyku:rofl2:
Cytrusek liczę jutro na twoją obecność-żadnych usprawiedliwień nie przyjmuję:-) musimy się koniecznie dowiedzieć co i jak:-p
a moja malutka zasnęła niedawno bo jak T wrócił z pracy to nie dała się od niego zabrać.tak się stęskniła za tatusiem że uczepiła się jego szyi jak małpka i nie szło jej oderwać:tak: no ale w końcu się udało i mam nadzieję że trochę pokima

Drozdusia, przy Oliwki jelitówce były tylko wymioty! Lekarz przyjmujący mówił, że możliwa jest też biegunka, ale na całe szczęści jako takiej nie było!!!

Justysia21, gdyby było potrzeba to mamy zawiesinkę, coś takiego jak smekta, więc możemy poratować! Pyza dostawała ją w szpitalu i później piła jeszcze po!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ach tam nie znam się.wiem tylko że znajomej córa jak miała wirusa to wymiotowała,miała biegunkę no i gorączka.podobno przy wirusówkach gorączka jest jednym z głównych objawów.ale ja takich doświadczeń osobiście(na szczęście) nie mam więc trudno mi powiedzieć.mam nadzieję że to fałszywy alarm

Justysia a ja mam acidolac jak coś-jak będzie wymiotować to trzeba uzupełniać probiotyki.jednak liczę na to że wszystko przejdzie tak nagle jak się pojawiło

Do góry