reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

ja Wam coś powiem po cichaczu.od kiedy jesteśmy w Irlandii mam bardzo mało polskich znajomych i w sumie to Said słyszał,że jest takie forum i On mnie nakłonił,żeby do Was dołączyła.i teraz jest bardziej podniecony tym spotkaniem niż ja.oczywiście ja też się na to spotkanko cieszę,ale popstrykam mu fotki jak biega po kuchnii i jutro Wam pokaże.czy mogę wziąść ze sobą aparat?
a i Nico i Zarah czasami się mylą jeszcze i mówią w 2-3 językach na przemian więc się nie zdziwcie.
a i prośba Sylwia kup mleko,bo ja biore herbate dla Was na spróbowanie,ale potrzebne jest mleko i cynamon,ale go przyniose sama(w polskich sklepach jest tylko w proszku,a ja potrzebuje w całości i sama będe trzeć i wtedy jest bardziej aromatyczny)a sałatkę zjem chętnie,tylko ja nie mogę jeść jajek:-(

reklama
Mamuska ja to Tobie zazdroszcze tych 3 slubow fajowsko tak sie 3 razy przygotowywac na ten ,,jeden jedyny wielki dzien'' :-D a tak poza tym to Ty sie za bardzo nie wykosztujesz na te wszystkie smakolyki.... jak cos to ja sie chetnie doloze :):):):tak: ale fajnioe ze jutro znowu spotkanko.... pozniej u Agi A nastepnie moze byc u mnie :);-)

hey hey następne u Agi a pózniej u mnie.Ja mam raj dla dzieci!
mam ślizgaweczki i piaskownice,a na dworzu mam taki zameczek pompowany.
to nie tak dokonca Justynka.dla mnie najważniejszy był pierwszy cywilny ślub,kolejny brałam dla suknii ślubnej nie było już w sumie stresu,za to ślub hinduski był pełen stresu.mój stój ważył 15 kg!przez 48 godz przed ślubem nie spałam,bo musiałam brać udział w obrzędach ,w malowaniu henną,kobiety mówiły coś w nieznanym języku i tylko czasami Saida siostry i mama tłumaczyły mi co będzie się działo.jutro Wam pokaże zdjęcia jak wyglądałam haha.dla mnie wyglądało to śmiesznie,ale dla nich śmiesznie wygląda kobieta w białej suknii

Noo mamuska mialas 3 sluby z jednym mezczyzna :)) Kochana kupie mleko i wlasnie tak jak mowii justysia nie wykosztujesz sie za duzo na to wszystko ? Ja rowniez doloze sie do wszystkiego Ja chcialam zrobic salatke z kurczakiem i druga z tortellini jakies ciastka popcorn :p ja uwielbiam :p kawka herbatka sok czy woda Co tam kto lubii :) A Ty sie szykujesz z takimi wspanialymi daniami ze kurcze to bedzie jedzenia na caly rok :)

właśnie jak pisałam wcześniej szykuję stroje na ślub przyjaciół i przyjdzie mi świadkować z tego względu,że Oni nie mają tu rodziny,a biorą ślub w ambasadzie Indii.i znowu mnie czeka,taka suknia.wyglądają one dość egzotycznie,ale te zmiewne są bardzo wygodne.

ooo jakie pysznosci jutro sie szykuja to ja sie juz dluuuuuuzej nie zastanawiam i potwierdzam swoje przybycie!!tylko podjade chyba busem bo na nogach w taka pogode to masakra,sylwia gdzie trzeba wysiasc i jak dojsc z przystanku do ciebie,napisz mi na priva albo tutaj jak tam chcesz.mamuska w jakim wieku sa twoje dzieci??nie wiem czy dominika brac...bo pewnie bedzie sie nudzil..

i wlasnie ja tez sie z checiadoloze do tego jedzonka...

Ostatnia edycja:
Noo mamuska mialas 3 sluby z jednym mezczyzna :)) Kochana kupie mleko i wlasnie tak jak mowii justysia nie wykosztujesz sie za duzo na to wszystko ? Ja rowniez doloze sie do wszystkiego Ja chcialam zrobic salatke z kurczakiem i druga z tortellini jakies ciastka popcorn :p ja uwielbiam :p kawka herbatka sok czy woda Co tam kto lubii :) A Ty sie szykujesz z takimi wspanialymi daniami ze kurcze to bedzie jedzenia na caly rok :)

dziewczynki nie wygłupiajcie się,te dania nie są drogie,tylko czaso chłonne.jeszcze mam pytanko.ile nas będzie?bo nie wiem ile porcji robić?a właściwie nawet nie ja tylko Said.ja się tylko zastanawiam co dla waszych pociech?czy wszystkie są takie bardzo malutkie?czy takie już jedzące normalne dania?bo ja niestety nie jestem w stanie upichcić nic dla Nich,a moje brzdące jedzą to co ja,więc z moimi nie ma problemu

ooo jakie pysznosci jutro sie szykuja to ja sie juz dluuuuuuzej nie zastanawiam i potwierdzam swoje przybycie!!tylko podjade chyba busem bo na nogach w taka pogode to masakra,sylwia gdzie trzeba wysiasc i jak dojsc z przystanku do ciebie,napisz mi na priva albo tutaj jak tam chcesz.mamuska w jakim wieku sa twoje dzieci??nie wiem czy dominika brac...bo pewnie bedzie sie nudzil..

i wlasnie ja tez sie z checiadoloze do tego jedzonka...

niestety nie wiem ile ma Twój Dominik,bo masz dziwny suwaczek.moje potomstwo to Nicolas 3 latka i Zatah 1,5 roku no i 3 ale nie wiem jeszcze jak będzie miało na imie bo ma dopiero 14 tyg i siedzi jeszcze w brzuchu hihi.myślę,że powinnaś wziąść synka
a na którą się umawiamy?ja wolałabym przyjechać 5 min wcześniej,żeby przy dzieciach nie wnosić tych pater

Natinke jak wsadziesz do busa tam u Ciebie kolo tych laweczek to jedziesz hmm o ile pamietam to 2 przystanki ... Ale wiesz co jak bedziesz jechac to bedziesz widziala przed przystankiem rondo i tam z lewej bedzie sklep casey ale teraz nie jestem pewna czy to widac Ohh ja wyjde moze po Ciebie na przystanek co ? Bo naprawde niewiem jak to wytlumaczyc Jak bedziesz jechac to jeszcze po lewej bedzie taki kosciolek i zaraz za nim jest przystanek ... Jakbys kierwocy powiedziala ze chcesz isc do centry to on by Ci powiedzial gdzie wysiasc Albo jakbys powiedziala ze chcesz na ulice Courtfields to on Ci z pewnoscia powie gdzie wysiasc i z tego przystanka idziesz na rondo przechodzisz na druga strone ulicy i widac wlasnie ta centre to z tamtad jest kilka krokow to ja bym wyszla oczywiscie pod centre czy na przystanek

reklama
Mamuska25, no, myślę, że prawie każda z nas Ci po cichu zazdrości - 3 śluby i to z jednym, ukochanym mężczyzną :sorry:... Moją Oliwką głowy sobie nie zawracaj, bo to nadal dziecko cyckowe jest i jeszcze po ostatnich sensacjach na lekkiej diecie (no chyba, że już nie odpuszcza to coś tam dostanie ;-)), a zdjęcia z miłą chęcią oglądnę!!! Uwielbiam fotki ze ślubów, ja też mam jeden albumik, ale nie za wiele w nim jest i chyba brać nie będę, bo większość tych zdjęć mam na NK...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry