reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

to ja w nocy właśnie miałam tyle że mnie pobolewało.strasznie brzuch mi się napinał i był twardy jak jasna cholercia.już nawet chciałam po T dzwonić bo był w pracy ale poczekałam kilkanaście minut i przeszło.ale stracha miałam bo z Laurą nie miałam takich historii a skurcze przepowiadające miałam bardzo późno-koniec 8 początek 9 miesiąca.na szczęście dziś jest już ok;-)
to są skurcze Braxtona-Hicksa
"Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund."

dla przypomnienia:-D:-D:-D

reklama
Witam:-)
Bozenko ja tez nie spodziewam sie nastepnego potomka w ciagu najblizzych 2 lat choc R liczy ze przerwa bedzie ok 5 lat:no:Takze jeszcze zdazysz:-D I gratuluję następnych ząbków;-)
Drozdusia dbaj o siebie jak tylko mozesz. Ostatnio kupilam gazete w ktorej jest artykul o przepuklinie jakbyś chciała przeczytać....
A świeże mamuśki jak się maja? I jak sie pociechy sprawują??
Mój Pączuś wczoraj nauczył się pełzać:-D:-D:-D:tak::tak: Ale to śmiesznie wygląda:-D:-D:-D

dzien doberek...
to marta pewnie juz na porodówce,mi tez o 10 dali ten zelik i rankiem na porodowke wzieli...moze juz jest po??
gdzie to slonko ucieklo??a mialam nadzieje,ze sie jutro nad ocean wybierzemy a tu nic z tego chyba..buzka

to są skurcze Braxtona-Hicksa
"Napięcie i stwardnienie macicy, jakie często ma miejsce po 20. tygodniu ciąży, przyszłe mamy odczuwają jako rytmiczne, bezbolesne, choć nieprzyjemne skurcze, tzw. skurcze Braxtona-Hicksa.

Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund."

dla przypomnienia:-D:-D:-D

dzięki Bożenka.chciałam się upewnić.czytałam już o tych skurczach podczas pierwszej ciąży ale one pojawiły się wtedy dużo później.no i jeszcze jedno mi się nie zgadza.powinny być bezbolesne a ja jednak odczuwałam ból.i to dość silny,kłujący w podbrzuszu.no nic zobaczymy.jak coś to będę po niedzieli u mojego GP z Laurą na szczepieniu to mu powiem

reklama
Do góry