reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

I tak Ci bardzo dziękuje!:-) Ja troszke jestem przeziębiona i bardzo się boje o ciąże,dlatego jak najszybciej chciałabym się zbadać.Czy też chorowałaś w czasie ciąży? Pozdrawiam serdecznie!

ja też byłam zaziębiona w czasie ciąży ale tez nie byłam u lekarza tylko w aptece i tam mi powiedzieli co mogę brać.tyle że to było w Polsce bo akurat poleciałam odwiedzić rodzinkę.oprócz domowych sposobów można stosować tantum verde, wszelkie leki homeopatyczne-np syrop stodal i drosetux,no i bezpieczne są dla ciężarnej wszelkie te leki które można podawać dzieciom.jak karmiłam piersią i miałam zapalenie piersi to lekarz przepisał mi augmentin-antybiotyk podawany dzieciaczkom

reklama
rzeczywiście pogoda dzisiaj super.też dzisiaj miałam pranko a potem spacer.w drodze powrotnej kebab:-p jak ja kocham jedzenie:-D zmykam położyć małą spać.przynajmniej spróbuję:sorry2:

chyba już nikt się tu nie pojawi...moja dziunia śpi a ja rozmyślam.bo od kilku dni mała jest okropna delikatnie mówiąc.o byle co ma fochy,strasznie się złości,krzyczy i do tego jest agresywna.czasami ciężko z nią wytrzymać.momentami jak czegoś się jej zabroni to wpada w histerię.tak się zastanawiam czy to ma związek z odstawieniem od piersi.od dwóch tygodni nie dostaje cycka i czy to możliwe że taki jest efekt?bo inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć.zawsze była żywiołowa i ma charakterek ale ostatnio przechodzi samą siebie.mam nadzieję że wkrótce jej minie.spokojnej nocy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień Dobry:-)
Fiona mozna kupic tutaj odpowiednik tantum verde ale nie pamietam jak sie nazywa:baffled: Opakowanie jest chyba bialo-granatowe i chyba jakas 3 pojawia sie w nazwie a spray wyglada tak samo jak tantum verde.
Drozdusia cieżko masz nie ma co. Współczuję naprawdę. Chociaż mój Pączuś też robi się nieznośny, ciągle się tylko wyrywa i pręży. Jeszcze siedzieć sam nie umie a już rwie się do chodzenia:-D No i chyba następne zęby idą bo wszystko gryzie z taką zawziętością że szok.
Justysia dzieki za avonki:-) Tak właśnie myślałam czy będziesz pamietała o moim zamówieniu;-) ;-)Jeszcze ich nie odebrałam ale może już jutro....:happy2:
Miłego dnia

dzień dobry.no nie ma lekko niestety.czasami już się zastanawiam czy drugiego brzdąca w ogóle zaczynać karmić piersią.bo z tego mnóstwo szkód:sorry2: przy cycku dziecko gorzej śpi w nocy i ciągle lepi się do mamy a jak się odstawi od cycka to dostaje głupoty i włącza się agresor:baffled: ale jak tu nie karmić skoro piersi pełne mleka?no i instynkt robi swoje.karmić czy nie karmić?oto jest pytanie:confused:

dzien dobry

CAMOMILE ten odpowiednik tantum verde to DIFLAM SPRAY....tez jest opakowanie bialo zielone a pudelko zdaje sie bialo granatowe....

a u nas siostra ze szwagrem i coreczka( moja chrzesniaczka ) jest:) pozniej jedziemy do crescentu troche sie poszwedac:):):):)

OLIVCA a ja poprosze twoj adres mailowy bo gdzies mi wsiakl a chcialam Ci wyslac fotki Maji:)
aaaaaa ja dokarmiam Majke mlekiem sma dla glodnych) zazwyczaj daje jej w nocy..... czasem za dnia tez jak nie zdaze sciagnac mleka........po aptamilu ulewala mi....a po tym jest ok

reklama
dzien dobry

CAMOMILE ten odpowiednik tantum verde to DIFLAM SPRAY....tez jest opakowanie bialo zielone a pudelko zdaje sie bialo granatowe....

a u nas siostra ze szwagrem i coreczka( moja chrzesniaczka ) jest:) pozniej jedziemy do crescentu troche sie poszwedac:):):):)

OLIVCA a ja poprosze twoj adres mailowy bo gdzies mi wsiakl a chcialam Ci wyslac fotki Maji:)
aaaaaa ja dokarmiam Majke mlekiem sma dla glodnych) zazwyczaj daje jej w nocy..... czasem za dnia tez jak nie zdaze sciagnac mleka........po aptamilu ulewala mi....a po tym jest ok

no Aga widzę że mały głodomorek ci rośnie:-) ale to dobrze.lubię jak dzieci jedzą.niejadki działają mi na nerwy.moja chrześniaczka do takich należy.jak ostatnio byłam w Polsce to przeżyłam szok-na śniadanie moja Laura jadła więcej od niej:szok:

acha,w środę chyba będzie u mnie justysia.i fajnie by było jakby inne mamuśki też dołączyły.możecie się laseczki określić która jest chętna?żebym wiedziała jak się przygotować.liczę na duże zainteresowanie;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry