reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Hej
Ja też się dziś melduję. U nas co prawda nocki tj od ok 22-6/7 rano sa przesypiane tylko dzis mój m miał warte rano i młody dał mu popalić:tak:nie śpi wciąż od 6 a najgorsze to to ze on wymysla przewiniety nakarmiony itd a ten tylko patrzy czy oko otworzysz a jak cie przyłapie.... to się zaczyna dopiero. Od kilku dni sie zastanawialismy czy nie przenieśc łóżeczka do Amelii pokoju ale a to ząbki a to że żal a to że młoda może się nie wysypiać no ale dzis mój m zadecydował że brat idzie do siostry:confused2: troche sie obawiam no ale zobaczymy i spróbujemy tym bardziej że w tym samym domu z nami mieszka szwagier z rodzina i oni swoja 11 mc córcie trż dzis daja do syna < tylko tem ma 8 lat a moja prawie 5:eek:> zobaczymy. Ide wziąśc się za porzadki bo za tydzien przylatuje teściowa, chłoopaków siostra i mojego m chrzesniak więc powoli trzeba sie na to przygotować:-D A jak tam nasze brzuchatki dziś sie czyją??

reklama
no Laura też zazwyczaj przesypia noce od jakiegoś czasu chyba że coś jej dolega.najgorzej jak ząbkuje.a dzisiaj wybudził ją katar.przywiozła go z Polski.na weselu była klima i to jest pewnie przyczyna.i śpi już od 2 miesięcy w swoim pokoiku i zauważyłam że tak jest lepiej niż jak była u nas.tylko poranki są najgorsze bo odstawiam ją od piersi a ona jak tylko otworzy oczy to zaraz szuka cycka.więc zaraz marudzi,płacze.ale jestem twarda chociaż jest ciężko jak ona tak się do mnie klei.no ale nie ma wyjścia:-( taki moment musiał nadejść.wiadomo już co u Olivci?jak jej minęła nocka?

Witasaki dziewczyneczki:-)a ja mam dzisiaj dzień ubikacji:-Dod rana mam takie czyszczonko że szok:szok:brzuch to mnie tak boli że kroku nie moge zrobić:szok::no::zawstydzona/y: a już sama piana ze mnie leci aż nie możliwe:szok: A mojemu M wczoraj w pracy coś do oka wpadło i tak mu spuchło będzie dzisiaj musiał do szpitala z tym okiem jechać żeby to mu wyjeli bo szkoda żeby mu to tak ropiało i łzawiło :-( A CO TAM U NASZEJ OLCI??? Justynko a masz może ten katarek co się odciąga z noska wydzieline??bo on jest rewelacyjny i potem najlepiej otriwinem takimi kropelkami one wysuszają katar i dziecko ma super przespaną nocke:))

Ostatnia edycja:
witam sie
ciekawe jak tam Ola ma ktos jakies wiesci... pewno Aga ma i jak sie pojawi to nam da znac mam nadzieje....
ja wstalam o 12 i tak od 12 sie pindrze to znaczy wydepilowalam szkity wykapalam sie umylam glowe maseczke sobie nalozylam, wloski wysuszylam i wyprostowalam i normalnie sie az zmeczylam hahhahaha:-D:-D:-D
Justyna jak na weselichu bylo?? bo nic sie nie chwalisz chyba ze przegapilam

Martuś mam jedno i drugie ale powiedz to Laurze żeby dała sobie odciągnąć wydzielinę bo jak widzi ten sprzęt to wpada w histerię

Justyś a jeśli chodzi o wesele to od początku nie chciałam na nie iść.nie moje towarzystwo-tzw.wyższe sfery,sama śmietanka towarzyska.a ja taka prosta jestem.tak więc zmyłam się po 3 godzinach.miałam wymówkę bo Laura już przecież śpiąca a ja w ciąży i też bym się chciała wcześnie położyć:-D przynajmniej mała poszła spać bez marudzenia o swojej godzinie a ja mogłam posiedzieć z mamcią;-) także wesele całkiem po mojej myśli:-p

jestem:)
pochodzilam po miescie i w parkwayu tez bylam:)
zrobilam spagetti na obiadek i poprasowalam sterte wielgachna prania i do pralki tez juz zaladowalam niech sie pierze:)masakra......ja sie czasem zastanawiam skad tyle roboty......no ale jak tyle nas jest to co sie dziwic.....ech...
wyslalam do Olici smska ale cisza na razie....nie chce dzwonic bo nie wiem jak sytuacja sie przedstawia coby nie przeszkadzac:)moze sie odezwie:)

u OLIVKI akcja postepuje ale bardzo powoli....rozwarcie na 2,5 palca.....skurcze bolesne i jest biedna zmeczona.....moze w nocu albo rano jutro urodzi.....mam nadzieje ze akcja troche ruszy szybciej i sie biedulka nie nameczy az tak bardzo:)

Ostatnia edycja:
to się Olivcia namęczy:-( ja też miałam Aguś na obiadzik spaghetti.jakoś tak mi się nie chciało nic dłubać więc na szybkiego makaronik i sosik. wiem że byłaś w mieście bo widziałam twojego A na william street przed sklepem a ty zapewne buszowałaś w środku.nie wchodziłam bo troszkę się śpieszyłam.jak będziesz jeszcze w centrum to zapraszam w końcu do mnie-to jest apel również do innych mamuś:-)

Czuje sie fatalnie jestem ciagle zaspana i zmeczona :( Zycze mama z brzuszkiem mniej bulow :***** I niech dzieciaczki szybko wychodza :)) Ja jutro na wakacje do Polski jade <jupi> Juz nie moge sie doczekac :)) A ja na obiad mialam kurczaczki i ryz pilau :))

Goraco pozdrawiam i buziakuje :*****

reklama
Do góry