Tusza, czasami lepiej być samą niż żyć z kims i nie być szczęśliwa. Życzę Ci wytrwałości .
Agusia, również trzymam kciuki za dziewczynkę :-) niech się już marzenia męża spełnią
Polaa, przylatujemy 23 lipca, także pozostało nam mało czasu, ale znajomi poruszyli niebo i ziemię i chyba w końcu uda się
Wczoraj znalezlismy fajny dom w Hamilton, wszystko super, ogłoszenie prywatne, dom ładny, włsciciel nie widzi problemu, żeby z nami przyjechała nasza kochana maleńka sunia. Jednak zapytał o narodowosc i przeprosił, że Polaków nie chce. Rozmawiali z nim na wszystkie możliwe sposoby, mamy gwaranta, jestesmy normalną spokojną rodziną, ale landlord przeprosił i powiedział, że 4 krotnie wynajmował dom Polakom i za każdym razem musiał przyjeżdżać z policją
Wstyd mi za naszych rodaków, przez których my normalni uczciwi ludzie cierpimy.
Jednak dzis po tym jak znajomi gdzie się dało mówili znajomym o szukaniu domu, zadzwonił telefon
Mąż był już dom oglądać, może nie jest to szczyt marzeń (srodek czysty, ale nie w naszym stylu urządzony ) , ale 2 sypialnie, salon i jadalnia która może być przerobiona na kolejną sypialnię. Na samej górze jeszcze są dwa pokoje, ale w chwili wynajmu będą niedostępne dla nas ( zamknięte ze względu, ze własciciele mają tam swoje rzeczy ) nam to nie przeszkadza, bo to sama góra domu, więc po prostu bysmy traktowali to jako, że tego piętra nie ma
Cena również bardzo przyzwoita, także jeszcze przed mężem do oglądania dwa domy od tego samego agenta i podejmujemy decyzję. Ja jestem za tym pierwszym który dzis mąż oglądał, ze względu na cenę, na początek łatwiej będzie przy niższej cenie najmu. Zawsze z czasem można zmienić na inny dom.
Dziewczyny a jak to jest z naszymi maluchami. Moja córka ma 3,5 roku słyszałam, że będzie mogła isc do przedszkola na 15h tygodniowo. Czy faktycznie tak jest?
Przerażona jestem załatwianiem tego wszystkiego, ale jestem mega pozytywnie nastawiona tym bardziej, że to mój mąż był z tych co nie chciał wyjechać z kraju, a dzis mówi, że uwielbia Anglię
W Polsce nigdy nie pracował w swoim zawodzie, bo albo pensja niska, albo ciężko się dostac było a w UK w kilka dni został zatrudniony i swoją pracę uwielbia
Pomimo, że pracuje na nocną zmianę
Co ja z tego mojego męża będę miała hahah w nocy pracuje, w dzień spi
ale najważniejsze, że razem