reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Pola czuje sie dobrze dzięki ! Jadę do pl za 2 tyg na 6 tyg :D i w Polandii będę miała badanie Indian w mojej prywatnej klinice ;) moj doktorek przekaże mi wieści co do płci ;) wizytę mam 16 lipca popołudniu ale musi być dziewucha ! No musi ;) trzymaj kciuki hihi
Mam nadzieje ze dostanę wymarzony prezent na rocznice ślubu ;) bo wypada wlasnie w dzień badania ;)

reklama
Verita :) Pracę mąż ma, ale nie na stałe, a agencje wymagają stałej pracy :( Pieniądze na wynajem również są, ale nie mamy na koncie sporej gotówki, żeby to było naszym asem do rozmowy z agencjami :(

Polaa, najbardziej zależy nam na Hamilton i na tym osiedlu się skupialiśmy. Niestety tam nic nie ma na wynajem od prywatnych landlordów :( Dlatego szukamy już w innych dzielnicach.

Witam Was cieplutko po dlugiej nieobecnosci... Rozstalam sie z tatusiem, bo to bylo mi bardzo potrzebne, zeby zaczac normalnie funkcjonowac...i zeby dziecko sie dobrze rozwijalo..a nerwy...same wiecie nie sprzyjaja.. Mam od paru dni internet...i komputer...Wszystkiego sie dorabiam z dnia na dzien, poniewaz zostalysmy tylko dwie... Ciesze sie, ze moglam znowu tutaj napisac do Was, bo bardzo brakuje mi towarzystwa osob, ktore potrafia gadac :D hehe.. Moja niunia rozwija sie swietnie..jest wielka :D sliczna i kochana.. okaz zdrowia-odpukac..Pozdrawiam Was serdecznie !!:laugh2:

Agusia no to trzymam kciuki za dziewczynkę :tak: Jak to mówią do trzech razy sztuka wiec moze bedzie ;-)

Kasia aha, rozumiem. Na pewno cos znajdziecie :tak: Oby szybko i bez stresu ;-) A kiedy przylatujes tutaj? Pewnie ominelam jak pisałas...

Tusza przykro mi, ze sie rozstaliscie ale skoro to było Ci potrzebne to jeszcze na dobre wyjdzie ;-)

Oj Pola tak , dla mnie do trzech razy sztuka , choć mąż ostatnio stwierdził ze do skutku :confused: bo przecież mąż musi spełnić marzenia , pragnienia zony .... Hihi zeby sie tylko nie wczul za bardzo :p

Tuszka przykro mi ale takie decyzje są dobre jezeli tobie jest dobrze i czujesz sie " zdrowsza" i szczesliwsza będąc sama z Mala, trzymam za was kciuki

Tusza, czasami lepiej być samą niż żyć z kims i nie być szczęśliwa. Życzę Ci wytrwałości .

Agusia, również trzymam kciuki za dziewczynkę :-) niech się już marzenia męża spełnią :)

Polaa, przylatujemy 23 lipca, także pozostało nam mało czasu, ale znajomi poruszyli niebo i ziemię i chyba w końcu uda się :)
Wczoraj znalezlismy fajny dom w Hamilton, wszystko super, ogłoszenie prywatne, dom ładny, włsciciel nie widzi problemu, żeby z nami przyjechała nasza kochana maleńka sunia. Jednak zapytał o narodowosc i przeprosił, że Polaków nie chce. Rozmawiali z nim na wszystkie możliwe sposoby, mamy gwaranta, jestesmy normalną spokojną rodziną, ale landlord przeprosił i powiedział, że 4 krotnie wynajmował dom Polakom i za każdym razem musiał przyjeżdżać z policją
Wstyd mi za naszych rodaków, przez których my normalni uczciwi ludzie cierpimy.

Jednak dzis po tym jak znajomi gdzie się dało mówili znajomym o szukaniu domu, zadzwonił telefon :)
Mąż był już dom oglądać, może nie jest to szczyt marzeń (srodek czysty, ale nie w naszym stylu urządzony ) , ale 2 sypialnie, salon i jadalnia która może być przerobiona na kolejną sypialnię. Na samej górze jeszcze są dwa pokoje, ale w chwili wynajmu będą niedostępne dla nas ( zamknięte ze względu, ze własciciele mają tam swoje rzeczy ) nam to nie przeszkadza, bo to sama góra domu, więc po prostu bysmy traktowali to jako, że tego piętra nie ma :)
Cena również bardzo przyzwoita, także jeszcze przed mężem do oglądania dwa domy od tego samego agenta i podejmujemy decyzję. Ja jestem za tym pierwszym który dzis mąż oglądał, ze względu na cenę, na początek łatwiej będzie przy niższej cenie najmu. Zawsze z czasem można zmienić na inny dom.

Dziewczyny a jak to jest z naszymi maluchami. Moja córka ma 3,5 roku słyszałam, że będzie mogła isc do przedszkola na 15h tygodniowo. Czy faktycznie tak jest?
Przerażona jestem załatwianiem tego wszystkiego, ale jestem mega pozytywnie nastawiona tym bardziej, że to mój mąż był z tych co nie chciał wyjechać z kraju, a dzis mówi, że uwielbia Anglię :)
W Polsce nigdy nie pracował w swoim zawodzie, bo albo pensja niska, albo ciężko się dostac było a w UK w kilka dni został zatrudniony i swoją pracę uwielbia ;) Pomimo, że pracuje na nocną zmianę :)

Co ja z tego mojego męża będę miała hahah w nocy pracuje, w dzień spi :) ale najważniejsze, że razem :)

Kasia moj Kuba chodzi do przedszkola 15h tygodniowo :tak: Od 3 roku życia jest taka możliwość, tzn za darmo i Kuba chodzi od stycznia, w listopadzie skończył 3 lata a zaczął od stycznia przedszkole. Tu jest tak, ze zaczynaja w styczniu, kwietniu i we wrżesniu z tego co wiem i jak dziecko ma skończone trzy lata to zaczyna w danym miesiącu, kwartale. No ale Twoja córka ma juz ponad trzy wiec od września będziesz chciała zeby poszła po wakacjach, co nie?

moj mąż tez pracuje na nocki :) czyli w nocy Go nie ma a w dzien śpi ale mi to i jemu pasuje, a to najważniejsze :) wiecej czasu spędza z dziećmi(niż jakby Go od rana do wieczora nie było), do południa wraca z pracy, pobawi sie z Nimi, zje obiad i dopiero idzie spać wiec trochę czasu spędzamy razem tzn z dziećmi :-D

Agusia no tak, musi spełniać pragnienia ;-) Mam nadzieje, ze sie Wam udało i bedzie córka :tak:

Ostatnia edycja:
Tak Polaa, bardzo bym chciała, żeby mała od września poszła do przedszkola. To nasze dzieciaczki w podobnym wieku, moja w grudniu skończyła 3 latka :)

Może kiedys uda nam się, mamom z Leicester spotkać na jakims placu zabaw :) Nie wiem jak ja to wszystko ogarnę :) Załatwianie szkół mnie przeraża :) W ogóle nie wiem o co chodzi :)
Córka starsza jest z września 98r a syn z sierpnia 99r i podobno mogę trafić do tych samych klas :) Rany przylecę i zaraz będzie latania po urzędach, załatwianie oj będzie co robić na sam początek :)

Mój mąż pracuje od 18 do 6 rano, także mam nadzieję, że jakas malutka częsc dnia będzie dla nas. Teraz wstaje około 13 także więc mam nadzieję, że najmłodsza do mu pospać jak dotychczas i przez kilka h męża będę miała dla siebie i dzieci :)

Kasia nic sie nie martw, dacie rade na pewno z tym zalatwianiem :tak:
Moj mąż różnie pracuje, czasami zaczyna juz o 19 a czasami o 24, zależy jaka trasa. Nie chodzi od razu spać po pracy tylko pózniej i wstaje przed sama praca, tak jakby rano wstawal do pracy. Każdy ma swoje przyzwyczajenia. Na pewno będziecie mieli cześć dnia dla siebie :tak:
No to miedzy Twoja córka a moim Kuba tylko miesiąc różnicy :)

A co do spotkania to ja jestem jak najbardziej za :tak: Jest jeszcze ktoś chętny?

reklama
Kobietki pomocy. musze dostarczyc jakie moj syn mial przprowadzone szczepionki w PL a ja nie znam znaczenia nazw szczepien :zawstydzona/y:, moze jest ktos w stanie mi podpowiedziec co one oznaczaja ??
1(st).DTAP/IPV/Hib
2.(nd)DTAP/IPV/Hib
3 (rd)DTAP/IPV/Hib

Booster
DTAP/IPV/Hib

1(st)Meningitis C
2(nd)Meningitis C
3(rd)Meningitis C

1(st)MMR
2(nd)MMR
3(rd)MMR

I mam takie pytanie czy jezeli moj syn nie byl szczepiony na pneumokoki w Pl to bede musiala go tu zaszczepic - mlody ma juz 5lat skonczone !!!

Dziekuje za pomoc

Do góry