reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Leicester

Och raju ! Nie zazdroszcze sytuacji :(
Naprawdę nie wiem co ci poradzić ... Moj mąż pewnie zwialby jednego czy drugiego gagatka za karczycho i przemówił do rozumu...
Nasza sąsiadka miała problem ( starsza ciapata) z gruba młodzieży , pukali jej do drzwi,przewracali śmietnik jak wystawiala do wywozu , ona biedna sama mieszka , nie mogła sobie poradzić , az trafiło ze mąż ćwiczyl w garażu i miał uchylone drzwi słyszał co odwalili , jak wyskoczył do nich to większość uciekła w popłochu, złapał dwóch raz szarpnal i już lezki płynęły rzewnie... Stał nad nimi a oni zbierali śmieci do bina i płakali , od tamtego czasu nie ma problemu, a ona Bidna na policję wydzwanilala itd nic nie pomogli bo oni maja związane ręce jezeli chodzi o gownoarzerie. Tylko z takim zachowaniem tez trzeba uważać bo to patologie i jeszcze oni wezwać policję ... U nas pomogło

reklama
to wypada meza uzyczyc kolezance, ale tak serio naprawde nikt nic nie jest w stanie pomoc??? ja nie wiem nawet gdzie takie cos zglaszac, ale napewno cos mozna, lub wlasnie zmienic zamieszkanie zamiat sie szarpac

Hej kobietki.
ja zglaszam ciagle kazdy incydent juz na policjie ale ona jedno wielkie g... robi !! zglosilam do cansilu , The Brige jeden facet wyslal do mnie do agencji list ze jest rasizm tu gdzie mieszkamy i ogolnie w domu jest grzyb (pewnie jak w kazdym angielskim). zglaszalam do hausing officera , help vizytor a i o wszystkim wie rowniez pracownik socjalny bo dostalam pismo ze ze wzggledu na moje chore plecy moga mi pomoc. a sprawa wyglada tak: od stycznia od kiedy mialam stluczke (anglik w zime wiechal mi w tyl auta)borykam sie z bolem plecow jak rowniez takim drentwieniem ramion :(, wiec nie wiem jakim cudem dowiedzial sie o tym pracownik socjalny :szok:.(Nadmienie ze mieszkam na pierwszym pietrze otwierasz drzwi masz malutka przestrzen zeby sie drzwi otworzyly i po schodach do gory - szerokosc schodow 93 cm) wiec po otrzymaniu pisma od socjala zadzwonilam i dowiedzialam sie ze zewzgledu na moje chore plecy moga mi zrobic druga barierke zebym mogla sie trzymac obiema rekoma zeby mi bylo latwiej wchodzic po schodach !!! Ja na to a moj wtedy 7msc synek zakupy itp?? to ona na to ze zamontuja mi taka winde dla inwalidow -ludzie pytam sie gdzie jest probloem zamiany mieszkania zeby moje dzieci byly bezpieczne a ja zebym sie nie bala wziac dziecka na rece idac po schodach !!!!

Rece opadaja mi z tego wszystkiego wczoraj znowu porysowano mi auto i co z tego ze zglosilam to na policje jak fakt mial miejsce w nocy i nie bede w stanie powiedziec kto to :baffled:. wczoraj juz pomyslalam o naglosnieniu sprawy i chyba swoim lamanym angielskim napisze do jakies lokalnej gazety bo ja naprawde sie wykoncze . Co wy o tym myslicie kobiety ???
Pozdrawiam milego dnia

Ostatnia edycja:
nie takie głupie alr jak angielskiego nie znasz może zacznij od pl gazety lokalnej potem lester itd. bo oni naprawde jic nie robia. czemu nie poszukasz biura advice tak jak ci pisalam. dla kazdego miasta jest tylko gdzie indziej.ns internecie sa informacje

Vercia jutro juz ide do advice biura , dzis wlasnie stracilam ostatnia nadzieje na wszystko:wściekła/y: . mam nadzieje ze oni mi pomoga a w miedzy czasie szukam pieniedzy na wynajecie prywatnego mieszkania

Noooooo Verita udało sie ;) wiem ze sie staraliscie - gratulacje !!!! Super wieści ! Marcowiatko będzie jak moj Alex! :)
Dzięki udało nie od razu ale udało. Termin mam na początek lutego wiec i o styczeń mogę się załapać.
Mam pytanie moze któraś się orientuje. Tutaj nie byłam u lekarza bo za wcześnie a 12 tyg kiedy powinno byc wykonane usg i test pappa bede akurat w Polsce. Jak to jest z refundacja? Bo tak czy inaczej pójdę i zrobię wszystko.

reklama
Ponieważ będzie to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich forumowiczów
Mam na imię Kasia i jestem mamą trójki dzieciaczków w wieku 15, 14 i 3,5 roku
23 lipca wylatuję na stałe do męża który w chwili obecnej mieszka w Leicester/ Hamilton u znajomych

Mamy dosc spory problem ze znalezieniem domu na wynajem. Niestety w Hamilton od prywatnych landlordów znikoma ilosc jest domów, a wymogów agencji niestety nie spełniamy ( mąż pracuje poprzez agencje, jest za krótko w UK ) przynajmniej takie odpowiedzi otrzymaliśmy od agencji jak pytaliśmy o wynajem domu.

Zwracam się do Was z prośbą o doradzenie dzielnic w okolicach Leicester. Musimy się skupić na wyborze innej dzielnicy, a nie chcę trafić w jakąś mało spokojną dzielnicę.
Zależy nam na wynajmie domu 3/4 bedroom chociaż z mini ogródkiem :)

Znalazłam tu kilka polecanych dzielnic, ale informacje z 2011r więc postanowiłam na nowo zapytać, co byscie polecili. Mąż jest zachwycony Hamilton, bardzo przyjazne osiedla, ale co zrobić jak nie mamy możliwosci wynajęcia tam domu :(
Mój przylot do męża zbliża się wielkimi krokami a my nadal bez dachu nad głową :) Możecie polecić cos a może nawet słyszałyscie o jakims domu na wynajem?

Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz witam mamusie z Leicester :)

Do góry