reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

witam nowa lesterowiczke,
Fakt hamilton nie jest zle, kolo nas jest duzo domow na wynajem to okolice saffron lane, wingston, oadby, poza tym zobacz na gumtree leicester, tam sie duzo landlordow oglasza. Ogolnie nie mozna powiedziec ze mamy zle dzielnice, new park ma zla opinie ale moja przyjaciolka tam mieszka i jakos idzie, okolice nauboro to polska dzielnica ja jej unikam ale tam latwo polakowi o wynajecie domu,

reklama
Verita, dziękuję. Niestety gumtree oraz zoopla mamy przeglądnięte całe i od prywatnych landlordów chyb tylko dwa ogłoszenia w Hamilton. Jedno na 99% nieaktualne drugie wolne od 1 sierpnia ale nie można już zarezerwować dom, a boimy się czekać do ostatniej chwili jak już będę w Leicester, a okaże się, ze landlord wynajmie dom komu innemu :)
Dlatego postanowiłam do Was napisać, żeby się skupić na innych dzielnicach a nie trafić też na jakąs mało spokojną dzielnicę
W Polsce mieszkamy na bardzo spokojnej dzielnicy, nie odnajdziemy się w miejscu w którym bym się nie czuła bezpiecznie, tym bardziej, że mamy dzieci i ich bezpieczeństwo jest dla nas priorytetem.

Zaraz popatrzę na dzielnice o których piszesz a w weekend mąż podjedzie i również popatrzy, może znajdzie jakies ogłoszenia na domach

Tak poza tym fajnie, że znalazłam to forum, podniosło mnie na duchu, że nie ja jedna będę w obcym miescie :)

widzisz kolo mnie byly 3 domy na wynajacie, i to dosc dlugo, szkoda, wiesz ja bym na twoim miejscu nie szukala duzego domu, tylko jakies 2 pokoje plus salon to daje 3 pokoje i po roku zaaplikowala na mieszkanie z urzedu,

Rozważaliśmy również właśnie jakiś mały dom, aby tylko już mieć gdzie się zatrzymać całą rodziną.
Mielismy jedną propozycję 1 bedroom ale to zdecydowanie za mało dla 5 osobowej rodziny
Nie wyobrażam sobie całą trójeczkę wrzucić w jeden pokój :) Tym bardziej nastolatków, gdzie jest chłopak i dziewczyna, ale 2 sypialnie + salon ( obecnie tak mamy w PL ) myslę, że by również nam wystarczył.
W momencie kiedy wyjazd nasz zbliza się wielkimi krokami a my nadal bez dachu nad głową, człowiek zaczyna rozważać każdy dom :) Zawsze z czasem będzie można zmienić na cos innego, aby tylko znalezc dzielinię na której już będziemy mogli zostać

Mam jeszcze pytanie do Ciebie, w suwaczku widzę, że masz syna w wieku 16 lat. Ile lat jesteście w UK? Moje starsze dzieciaki są bardzo pozytywnie nastawione na wyjazd, ale wiadomo początki pewnie dla nastolatków będą ciężkie :)

Verita, a Ty na której dzielnicy mieszkasz?

5 lat tu jestesmy, syn wlasnie egzaminy koncowe zrobil i do collegu idzie, ja jestem w eyres monstell dzielnicy kolo saffron lane wlasnie, spokojna dzielnica z przewaga anglikow.

Hej,

w końcu po powrocie z Polski znalazłam czas, zeby do Was zaglądnac. Chrzest i roczek udane z czego jestem zadowolona. Wojtek grzeczny był w kościele a tego sie bałam :)

verita jeszcze raz gratuluje :tak: I udanego pobytu w Polsce zycze

agusiakemisia jak sie czujesz? Znasz juz płeć moze? ;-)

Az Wam tych ciąż zazdroszczę :zawstydzona/y:

Karaluszek wspolczuje sytuacji i mam nadzieje, ze lada chwila sie wszystko u Ciebie ustabilizuje :tak:

Kasia witaj :-) Ja mieszkam niedaleko saffron lane, i tak jak Verita jestem zadowolona, spokojna okolica, sami Anglicy praktycznie

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny. Cenne są dla mnie Wasze wskazówki. Rozmawiałam z mężem, w weekend pojezdzi i popatrzy za domem, bo niestety w internecie mało tego :(
Gdybyscie widziały gdzies jakis dom w Waszych okolicach, możecie spisać nr tel. będę bardzo wdzięczna

Myslałam, że wynajem domu będzie naszym najmniejszym problemem a okazuje się, że na razie to jest największy stres :) Bilety na samolot kupione, przeprowadzka zorganizowana a domu brak :-) smieję się, ale powoli zaczyna mnie to przerażać :no:

Całkowita odwrotnosc Polski :cool2:tu przez agencje nie ma problemu wynająć dom :cool2:

Tutaj teznie ma problemu z wynajeciem tylko trzeba miesc kase i prace ew, pokazac na koncie duza iloesc pieniazkow lub zaplacic z gory to szybko cos znajdziecie.

reklama
Kasia jak juz będziecie wiedzieć w której okolicy chcecie mieszkać to zobaczysz z nie będziecie mieć większego problemu ;-) Większość rzeczy jest inaczej niż w Polsce ale na miejscu zobaczysz ze o wiele łatwiej, przynajmniej mi sie tak wydaje

Do góry