reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Sudocrem Adam mi z Anglii przywoził bo był o wiele tańszy;-) to samo z oilatum.
Co do czapeczek, to mój Bartek np. po kąpieli nie nosi, bo jak mu zakładam to sobie sam ściąga:-D ostatnio nauczył się też ściągać śliniaczki:-D

Czopki i syrop na pewno wezmę, lepiej mieć tak na początek i na wszelki wypadek.
Co do reszty to macie rację, że tam można wszystko kupić, nie chce ładować do samochodu rzeczy, które są tam na miejscu, zważywszy, że 2/3 bagażu to i tak będzie didkowe:-D:-D:-D

Ja się tak nieśmiało zastanawiam, czy brać sandały:-D, ale aż tak optymistyczna chyba nie będę;-)

Mariolka trzymam kciuki, żeby Oliwka szybko wyzdrowiała.

reklama
hejka !!U nas dzien lec nawet spokojnie po poludniowych sensacjach.stan podgoraczkowy ale ok. dzieki wszystkim za zyczenia zdrowka dla Oliwki :) !!!!

my uzywamy angielskich lekow tak samo jak daysi calpol jest najlepszy na wszystko.do noska spray tez zcalpolu ale nie daje go malej jak nie ma wyraznej potrzeby tak samo olejek olbass na poduszke i masc rozgrzewaajaca jak Vik nie pamietam czy tak sie nazywa w Polsce. Sudocrem caly czas w apteczce :)

No ja za tydzien chyba tez zakupuje pasik ten co daysi 10 funtow nie majatek a moze mi pomoze troszke...

To wyszło na to że ja tylko z Polski targam leki...hi hi:-)Czapeczki Maksiowi wiązane kupowalam w h&m.Chociaż jedną ma od Babci Ali(mojej mamy).:tak:Zaczynam tęsknic za nią już,minął miesiąc od naszego powrotu i dopada mnie tesknota.Teraz ja mam taki dzień(jutro albo w piątek miesiączka)Daysie my to sie mamy co?ja dziś na mieście zachaczylam o nexta i kupilam buciki Maksikowi(pamietam jak Iwonka pisała że 160 zł dała za butki dla Bartusia:szok:szok!!!)Iwonko ja tam bym wzieła sandały na Twoim miejscu,wiesz jak tu jest W KRATKE.Sama chodze jednego dnia w japonkach a drugiego w botkach:tak:Daysie vichy sa w bootsie,a co używsz z tej firmy(jeśli można spytać)?Mariolko super zdjecia(też oglądnełam wszystkie),masz piekny ogród i taaaaak przestrzennie u Was,a Oliwcia to taka mała Rusałka w tym ogrodzie:happy:.Ja zrobiłam liste co mi brakuje,nie bede Was zanudzać bo lista jest DŁUGA:no:.

Anetka
to zaciążyć trzeba by Nam było i problem menstruacji na jakieś 10 mies. przynajmniej z głowy :-D
Powiadasz Vichy w Boots...zajrze on line.
Tu na Beaumont Leys nigdy nie widziałam.
Mam aptekę w której są ale jest bardzo słaby wybór.
Dlatego karzę sobie z PL przwozić.
Ja używam głównie lini Normaderm i wody termalnej a mój B. Dercos.

Zdjęcia chyba dopiero jutro się ukarza,bo akumulatorki padły mi w aparacie i nie mogę go odpalić co by je ściągnąć ale może późnym wieczorem się uda to jutro z rana już będą do oglądania.
Anetka
a gdzie Twoje foty zmian ?
Czekam niecierpliwie.

Mariolka
tak,ogromu ogrodu to Ci zazdroszczę :sorry:

Ja nic nie pisalam że wstawie zdjęcia:-)....nie umiem,raz przymierzałam sie i skończyło sie prawie pogryzieniem laptopa:szok:takze sorki.Ja mam kupe prasowania dziś i musze jeszcze obiadek na jutro ugotować.Bleeee....nie lubie takich wieczorów,zdecydowanie wole z herbatką w reku i z Wami:-)

no no ja tez czekam na zdjecia waszych kacikow :)no fakt ogrody mam duze dwa ale co z tego jak zima przyjdzie a nam tylki marzna jak sie wychjodzi na korytarz :D plusy latem minusy zima ..ale nie narzekam :)ciesze sie ze Wam sie podobaja fotki a macie jakies pomysly na urzadzenie naszego pokoju? :)

kurde Wy to sie orjentujecie z tymi kremami ja to ,,tepa jestem,, :D nie mam zielonego pojecia :D jedynie co do ziaji mam do suchej cery taki niebieski naprawde fajny.

My dzisiaj z Oliwka prasowalysmy nie wiem chyba to ma po mamusi mam zamiar jej klupic takie male zelazko i deske zeby mogla ze mna prasowac :D teraz zasnela caly dzien nie spala a i tak dala rade tyle ze sie skonczylo ogromnym placzem , nie chciala jesc mleka wydzierala sie chyba przez to ze na poludnie zwymiotowala po nim jakis uraz..po wielu klotniach ucieczkach rozmowach wziela ksiazeczke i kazala sobie czytac podsunelam jej mleczko mowie ze kubus tez je mleczko albo pippi to po ciuchy wziela jaik sie zassala tajk koniec zgon :D !!!!ale nie wiemn czy nie przeniesiemy jej na noc do nas...boje sie o nia.A jak tam Wasze maluchy zrobily dzisiaj cos ciekawego alo nabroily :D??

Daysi a co do fotek to byly chwile jak mala czula sie naprawde fajnie czyli przez poludniem :)fajnie bylo bo mozna bylo sie troche powsciekac z tym lobuziakiem :)

Ostatnia edycja:
Mój Bartuś dzisiaj cały dzień gorączkę miał 38:-(, katarku nie ma, apetyt był, nie mam pojęcia co to, może rzeczywiście ząbki, albo zaraził się od mojej mamy.
Dużo leżeliśmy i bajki oglądaliśmy, mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej.

Anetka ja też bardzo lubię next i dla siebie i dla dzidka, choć ceny jakie mają każdy wie;-) Przeglądałam kolekcję jesienną dla dzieci i Adam się śmiał, że musi dużo nadgodzin brać żebyśmy to wszystko kupili. Ja liczę, że mój zapał do kupowania wszystkiego trochę się zmniejszy:-D Tak naprawdę to Bartek większość rzeczy na jesień ma, ale jak widzę te wszystkie super ubranka to trochę nie mogę się powstrzymać:-D Staram się porównywać i ceny i jakość np. z ubrankami Georga. W Primarku Adam ostatnio był, ale powiedział, ze tylko dla dziewczynek był duży wybór.

Co do Vichy to faktycznie jeszcze z 2 lata temu było ciężko cokolwiek dostać, ale ostatnio Adam kupił mi antyperspirant i nawet był tańszy niż w Polsce a do tego trafił na promocję kup jeden + jeden gratis:-D
Parę lat temu uwielbiałam kosmetyki Thalgo, tylko u kosmetyczki dostępne i strasznie drogie, ale były super.

Ja jeszcze na sekundke wpadłam:-DBiedny Bartuś,Maksio też już miał gorączke,Oliwka chora....ciekawe kiedy sie to skończy:szok:CHOROBY WYNOCHA:tak:Daysie przypomnialo mi sie że kiedyś zamawialam vichy ze strony www.escentual.com. Często promocje mają oraz w ofercie wiele fajnych i znanych firm(elancyl,avene itp).Ja poprasowane mam wszystko,obiad ugotowany wiec jutro zobacze gdzie mnie poniesie.Dobranoc

reklama
Dzień dobry.Takie piękne zdjecia z rano jak sie ogląda to życie nabiera barw....super są Daysie.Masz sliczne mieszkanie:tak::tak::tak:Mariolka jak tam Oliwka?Iwonka jak tam Bartuś?Maksio dobija mi sie do klawiatyry właśnie.Dziś w nocy tak sie śmiał przez sen,że myslałam że nie śpi,ale patrze a on oczka zamknięte:-)Tatuś nasz w pracy dziś do 18,a my nie mamy jeszcze planów.

Do góry