reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

hehe nie zart, kolejna kolezanka w uk wczoraj upomniala mnie zebym nie uzuwala gruszki bo tu jest zabronione. ja nic takiego nie moge znalezc w necie, a glupio mi zapytac poloznej od razu bo jeszcze zareaguje jak ty ewa:) wiec wole tu zapytac najpierw niz zrobic z siebie idiotke:p

reklama
Dobry dzien :)
Po Twoim poscie tez zaraz zaczelam szukac w necie o tej gruszce i nic nie znalazlam. Po prostu poloznej zapytaj czy to prawda albo ze tak slyszalas i zeby Ci to potwierdzila :p

Hej.... Zaciekawił mnie gruszkowy wątek... Sama mam małego bobasa i nawet prosiłam znajomego by przywiózł mi z pl nasza gruszke... Co prawda i tak częściej używam aspiratora bo w przypadku kataru lepiej oczyszcza nosek... Duzo czytałam o gruszkach w uk i nigdzie nie znalazłam aby były zabronione, choć faktem jest ze położne odradzają ich używania bo podrażniaja... Takich gruszek jak w pl nie dostaniesz w uk, ale w bootsie można kupić taka, która tylko przystawia sie do noska, a nie wkłada bezposrednio... Czyli podobnie jak z aplikatorem... Jak dla mnie to lepsze od nasZej tradycyjnej gruszki...

Dzieki dziewczynyL:) Ja mam gruszke( taka ze zmienianymi koncowkami ) i aspirator i nie wiem co bede uzywac bo pewnie wyjdzie to w praniu. W piatek ide do poloznej i zapytam. co do gruszek to kiedys kiedys czytalam, ze sie odradza bo duzo ludzi wogole tego nie myje i jest to bardzo niechigieniczne, wiec moze o to chodzi.

No ale Karolina nie mozemy byc odpowiedzialne za higiene innych. Jak to sie u mnie w domu zawsze mowilo - jak dbosz tak mosz. Choc powiem Wam, ze jak Bart byl niemowlakiem to gruszki nie uzywalam w ogole, tylko moja mama bo ja mialam stres :D zreszta nie pamietam nawet zeby mlody byl mocno zakatarzony w ogole. I teraz mam gwozdzia i musze zapytac meza czym czyscilismy nosek :D skleroza to sie nazywa a to 5 i pol roku temu bylo :p

Dzien dobry :) Ja tez mieszkam w okolicach Hamiltonu i uwielbiam te miejsce. czysto, spokojnie ja sobie chwale :)
Ewa jak Bart, nadal z entuzjazmem do szkoly biega?

:)
Kasiu, cos mi szaleje to dziecko moje od jakiegod tygodnia. Mam czekac do dzwonka a najlepiej gdybym w ogole nie wychodzila ze szkoly. Placze coraz czesciej za mna ale wych mowi ze jak tylko wychodze to placz ustaje, inne dziecko :D ale tak, caly czas jest zadowolony. Dzis go odbieram o 16

Ja moją Małą rodziłam w Pl i już wtedy pediatra nie kazał używać mi gruszki tłumacząc, że gruszka podrażnia delikatną śluzówkę noska dziecka. Używałam fridy i byłam bardzo zadowolona.

reklama
Ewa moja chodzi od wrzesnia a jeszcze czasami ma akcje i tez chce zebym nie szla :) a jak ja odbieram to juz usmiech na twarzy a rano znowu placz, ze ma zostac :) Musze tez ogarnac tance dla mojej, moze jutro podejde podpytac :) A Ty jak bedziesz miala chec, zapraszam do siebie na kawke :) Jak cos masz moj tel wiec pisz :)

Do góry