reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

reklama
Co za bzdury ci nagadali pisze:
Lissa[/B] dawaj namiary gdzie mieszkasz

Verita Dlatego wolałam dopytać, wiem jacy potrafią być ludzie mili ;-) Aplikację wysłaliśmy już wcześniej, teraz musimy dosłać im potrzebne papiery i zobaczymy co dalej. Fajnie,że Ci się udało z domkiem, super sprawa :-) Mieszkam na Fosse Road :-)

lissa i dali mi kupon na malowane bo te domy flaty musisz se pomalowac

majeczka888 O proszę to bardzo dobrze zawsze to coś. Wiadomo że nie ma co liczyć Bóg wie na co, najważniejsze żeby udało się dostać a remont to powoli można sobie zrobić. W sumie słyszałam że na remont mieszkania counsil może nawet dać pożyczkę niskoprocentową, ale czy na pewno to nie wiem. Jeszcze nie wybieraliśmy rejonu, bynajmniej w aplikacji nic jeszcze o tym nie było. A Wy w którym momencie wskazywałyście rejon w którym chcecie mieszkać ???

a matki saqmotne i samotni i bez domu jeszcze krocej czekali uwazam ze 7 miesiecy to nie dlugo zalezy ktory band ci dadza ja dostalam 2 jest jesden ale to dla chorych i bez domu najpierw musza ci zaakceptowac wniosek wyslac ci aplication number i pin wysylaja to pocztaale ja odmowilam pierwsze mieszkanie masakra tam byla i 2 miesiace czekalam na drugie jak zrobia remont i je wzielam najpierw musza wyslac ci list z aplication number i pin i wybierasz 3 propety w tygodniu w srode i czekasz na list kiedy mozesz obejrzec do wwoch razy mozesz odmowic a jak trzecia chate odmowisz zawieszaja cie na 12 miesiecy warunki mialam normalne kolezanka miala grzyba i dluzej czekala po pierwszej nie wzieli w drugiej tez byl remopnt a jej facet angielski znal dobrze i tam chodzil dzwonil counsil naslal na landroda ale i tak dlugo az tam nie mieszkala

do dwoch razy mozesz odmowic i jak trzec iego nie wezniesz to cie zawieszaja na 1 rok a masz a bandy sa od 1 do 5 ja mieszkalam na 1 bedroom z moim facetem i dzieckiem jak bym miala 2 bedroom to pewnie gorszy band bym miala lub bym nie dostala moze wcale sorry za male bledy spiesze sie hee heee

ja czekalam 14 miesiecy ale z mojej winy bo nie wierzylam ze cos zalatwie to dokumenty donosilam po miesiacach itd, tylko ze ja wzielam pierwszy dom jaki dostalam bylam na 5 miejscu ale do mnie zadzwonili, ja jestem zadowolona. Szczerze nie wiem od czego to zalerzy, niektorzy nie maja gdzie mieszkac i czekaja a niektorzy maja warukni wzgledne i dostaja dom. Co do przyznania mieszkania mieisac czekalam na lucze akurat siwta byly i im sie nie spieszylo a ja juz wymowienie dalam z poprzedniej chaty i poszlam i zrobilam awanture w cousilu ze tyle czekam na glupie klucze i zeby mi szykowali hostel jak nie dadza mi do konca miesiaca. po 2 dniach mialam klucze do odebrania.ale znajoma starsza kobieta chyba z rok czekala,

Aha to mówiąc szczerze w sumie nie wiadomo tak naprawdę od czego to zależy, że jedni otrzymają mieszkanie po miesiącu a inii po roku. A co oni biorą pod uwagę przyznając punkty ? bo w sumie od tego chyba zależy czy w ogóle się ktoś kwalifikuje tak ?

reklama
tak jak masz mniejsze mieszkanie co powinnas to ci pomaga bo mi napisali ze mam za male mieszkanie na 3 ludzi a mieszkalismy na 1 bedroom a dali nam 2 bedroom

Do góry