reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Pola bo w sms to już sa znajomi z reala. a tak na forum to nieeee jednak mam jakieś opory. ale ja niedługo będę w domku to się musimy wybrać na plac zabaw kolo ciebie lubię te huśtawki dla maluchów.
mnie boli dziś kręgosłup ledwo siedzę. pogoda się popsuła ale to lepiej bo nie jest tak duszno. juz nie mogę się doczekać kiedy wrócę do domu. na swoje śmieci. tyle mam do załatwiania ze szok.
co do segregacji śmieci ja tego nie robię bo co drugi tydzień potrafili zostawić worki ot tak sobie i moj zawsze dawal je do ogólnego wiec nie widzę sensu bo łaskę robią żeby zabrać.

reklama
KasiaGda ja zapisywałam sie w collegu przy Abbey Parku ma 3 razy w tygodniu po 3 godziny, ale jest tez full time lub grupy wieczorne. ja ide od rana, bo mały tak idzie do przedszkola a mąż zostanie z Dominika bo pracuje popołudniu. Ja mam tak mniej więcej od 9.00 do 11.00. co do płatności to nie wiem, bo kiedyś były lekcje darmowe, a teraz trzeba mieć jakies benefity aby było za darmo.

KasiaGda, Maksymilian dziękuję za informację o firmie, której bezpiecznie zlecić transport :tak:

Kasia bardzo dobrze ''pojechałaś'' z tym pismem. Ciekawe czy nasza kochana policja z tym coś zrobi, bo trzeba przyznać, że podałaś im wszystko na tacy. Dziwi mnie tylko fakt bezczelności faceta, tyle lat i nikt mu się do tyłka nie dobrał. Mam nadzieję, że Tobie Kasiu się to uda :tak:

Co do dzielnicy, to ja jestem z Gdańska Żabianki, a Ty?
Cieszę się bardzo bo w sobotę obieramy kierunek Gdańsk, a tam to już tylko plaża w Jelitkowie (o ile pogoda dopisze)
Sprawy urzędowe faktycznie zabierają trochę czasu, ale zobaczysz, że niedługo ogarniesz wszystko i będziesz miała więcej czasu dla siebie i rodzinki, a jak zapiszesz najmłodszą córcie do przedszkola to już w ogóle nie będziesz wiedziała co ze sobą zrobić w pierwsze dni :-D

komunikacja w Leicester jest prosta. Każdy autobus dojeżdża so centrum i z tam tad jedziesz dalej. w sklepie kolo primarka masz firsta i wez sobie ulotki . biletnkupuj dzienny oplaca sie kosztuje chyba 4.2 ale pewnosci nie mam. do lat 5 za darmo. a do 16 znizki . sa też rodzinne jak jedziesz z dziećmi. legitymacji nie ma.

Tak, 4.20 kosztuje :tak:

A ja od wczoraj mam luzik, babcia z siostra przyleciały do nas.
Kuba non stop bawi sie z siostra bo Ona bliżej wiekiem do Niego niż do mnie :-D Ulga dla mnie wielka, a Wojtek urzęduje z babcia :tak: Babcia wraca w niedziele wieczór do domu a siostra zostaje do 21 sierpnia wiec odpoczne :-D

Verita, bardzooo dziękuję. Muszę wziąć spis autobusów i ruszyć w świat ;)
Kasiucha, 3/4 życia mieszkałam na Przymorzu :) Plastuś to moje wspomnienia dzieciństwa :) Pózniej Zaspa i teraz ostatnie kilka lat Jasień ale na ostatnim osiedlu pomimo, że mega spokojne nie mogłam się odnalezc, brakowalo mi tych naszych pieknych terenów które sa własnie na Przymorzu, Zabiance i Zaspie :)
Polaa, zazdroszczę przybycie rodzinki, ja już za nimi bardzo tęsknię :( Nie wiem jak bez nich przetrwam kilka miesięcy zanim ktoś przybędzie do nas chociaż na kilka dni.

Dobrze, ze dziś piątek, mąż w piątki tylko do 13stej w pracy a pozniej jedziemy do szkół zobaczyć czy otwarte i jest możliwość porozmawiania i zorientowania się czy są wolne miejsca. To moja największa zmora w chwili obecnej, zapisac starsze dzieciaki do szkoły takiej, żeby były tam bezpieczne i się odnalazly w nowym środowisku. W PL nie mieli problemów z nawiązywaniem nowych znajomości, ale tu barierą będzie język więc stres z tego powodu zaczyna mi dawać popalić :angry:
Jedyny plusik, chcę czy nie, mam odchudzanko, bo nic nie mogę jeść ze stresu ;-)

Hej!!!

Jestem tu nowa, aczkolwiek już od dawna podczytuję to forum. Mieszkam w Leicester prawie 3 lata, mam dwie córeczki - jedna jest już nastolatką - własnie ukończyła primary school, a druga to świeżaczek na tym świecie, ma 3,5 miesiąca :-)
Chętnie zapoznam jakąś mamę i do spacerków z maluszkami i taką z dzieciakami w wieku mojej panny. Mieszkamy na Queens Road, tj w okolicach Victoria Park .

KasiaGd szkoły to raczej pozamykane, bo wakacje :-) Ale żeby zapisać dziecko do szkoły to trzeba do counsilu iść, także otwarta szkoła niepotrzebna. Nie martw się o dzieciaki, poradzą sobie :-) Moja po dwóch latach mówi już swietnie po angielsku, wszędzie ją chwalą, że w tak krótkim czasie tyle się nauczyła.

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z dentystami z Fosse Dental Care?

reklama
zapomnij o tych dentystach. horror. należałam tam i kazał synowi trójki usunąć. poszlam do innego i nic takiego nie kazali. do tego plomba zrobiona na odwal wyleciała po krótkim czasie.
co do szkoły ja zalatwilam bezpośrednio w tej co nią bylam zainteresowana ale możliwe ze maja jakieś urlopy. w konvu też ludzie

Do góry