reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

reklama
Kasiucha jasne, ze pamietam :tak: Fajnie, ze sie odezwalas. Co tam u Ciebie??

verita a nie byłaś na tym usg prywatnie?? Jeśli tak to wiadomo, ze czas poświęca :tak: Ja tutaj jak chodziłam na usg to byłam zadowolona. Pamietam przy Kubie, ze trzy razy wchodziłam na to usg bo sie obrócić nie chciał a chciała mi płeć powiedzieć, nie mogę narzekać. Każde usg dość długo trwało. Gratuluje dziewczynki, imię juz masz dla Niej? :-)

no imię już od tygodnia mam bo tak myślałam ze dziewczyna. zgodnie z tradycją nie mówię do końca.
na usg prywatne byłam moglam ns kasę chorych bo ciężarne nie ubezpieczone musza być obsłużone sle szkoda mi czasu na szukanie i uzeranie się z nimi.
jak się cieszę ze tu nie mieszkam. wszędzie jakieś pretensje do świata ze żyją. szok

VErita rozumiem a możesz napisać jak ma na imię Twoja córka? Wiem ze kiedys pisałas ale ja mam skleroze chyba :zawstydzona/y:

Awwa - dobrze wiedzieć, że Ty też zaczynasz szkołę we wrześniu :tak: będziemy mogły się wzajemnie wspierać :-D
a teraz życzę udanej zabawy i to koniecznie do białego rana:tak:

Polaa - u nas kula się do przodu :tak: Dopiero co młodego do przedszkola zapisywaliśmy, a tutaj już szkoła się kłania :szok: Jak ja to przeżyję, mój ''mały'' synuś na tyle godzin poza domem - kto to widział :-p
W sobotę obieramy kierunek PL. Mam nadzieję załapać się na pogodę, bo Sebastian tylko hasłem ''plaża'' żyje od kilku tygodni :-)
Powiedz kochana jak się czujesz jako mama x 2 ?
Aaaaa i właśnie przypomniała mi się nasza zaległa kawka z dawnych czasów, także szykuj się , dam znać kiedy wrócę :tak:
Pozdrowienia dla Eweliny i jej uroczych szkrabów.

Verita - gratuluję córci :-) widzę, że kobiety górą :tak:

KasiaGda - czytałam, że miałaś problemy z przewiezieniem mebli z Gdańska do Leicester. Czy udało Ci się znaleźć rzetelną firmę, którą możesz polecić ? Przepraszam, że pytam ale też potrzebuję coś tu przytargać na tej samej trasie, jednak po tym, co przeczytałam mam małe obawy brać firmę w ciemno :-(
Jak Ci idzie zaaklimatyzowanie się w LE? Nie jest to nasz Gdańsk co? Mi najbardziej brakuje tutaj morza :-(

A teraz kolorowych , ja zmykam spać :tak:

Ostatnia edycja:
Kasiucha, ciężko czasem bywa. Człowiek czuje się jak dziecko, ucząc wszystkiego na nowo :) Począwszy od języka po segregację smieci :cool2: ale nie poddaję się :cool2: Dzis zabierali własnie smieci, opróznili pojemnik ze smieciami, a worków nie zabrali :cool: Jednak patrzę przez okno i widzę, ze nikomu worków nie zabrali, czyli jest nadzieja, ze je jeszcze zabiorą :-D

Mi morza też brakuje, tu parki są piękne, tylko ja w Gda zawsze obierałam kierunki nadmorskie na spacerki. Z jakiej jestes dzielnicy Gdańska?

Mi się juz marzy kilka miesięcy do przodu, zeby mieć pozałatwiane wszystkie sprawy urzędowe, żeby dzieci już miały za sobą pierwsze dni w szkole. Usiąsc i odsapnąć, nie martwić się tym wszystkim, ale to dopiero tydzień jak tu jestesmy, także czeka nas zapewne kilka miesięcy stresów i ciągłego załatwiania spraw urzędowych ;-)

Zapomniałam napisać co do firmy i całej przeprowadzki. Pozwolę sobie wkleić to co mam przygotowane do wklejania o firmie oszustów a trzeba uważać bo ogłaszają się wszędzie.

Ponieważ czekałam wystarczająco długo na zwrot pieniędzy przez firmę która pobrała zadatek za przeprowadzenie mnie z Gdańska do Wielkiej Brytanii, postanowiłam ostrzec innych przed firmą która funkcjonuje na rynku pod wieloma nazwami. Jedyne co się powtarza za każdym razem to te same nr tel.

Może pokrótce opiszę jak zostałam oszukana.

W kwietniu 2013 roku nawiązałam z firmą kontakt mailowy w celu zapytanie się o koszta przeprowadzki z Polski do Wielkiej Brytanii.
Po ponad miesiącu korespondencji zdecydowałam się właśnie na tą firmę.
W maju 2013r firma wysłała do mnie kierowcę w celu konkretnego ustalenia co mają przewieźć. Po oględzinach i ustaleniu terminu wpłaciłam owej firmie zadatek.
Na początku lipca kiedy powoli zaczęły się przygotowania i pakownie wszystkiego próbowałam skontaktować się z firmą aby dostarczyli mi kartony, które na stronie firmy widnieją jako GRATISOWE

I tu zaczęły się schody, wszystkie trzy telefony podane na stronie firmy były wyłączone!
Po kilku dniach nieudanych prób telefonicznych jak i mailowych, zadzwoniłam do kierowcy, który oznajmił mi, ze nie wiem co się dzieje z firmą, ale przeprowadzka oczywiście aktualna.

Dla mnie to było najważniejsze ponieważ zostało mało czasu do wyjazdu, a z firmą ustaliłam również kwestię zabrania mojego psa.

Dokładnie tydzień przed ustalonym terminem przeprowadzki, zadzwonił do mnie kierowca z informacją, ze mnie nie przeprowadzi!

Oczywiście kolejne kontakty bezpośrednio z firmą o podstawienie innego auta były bezskuteczne. Dopiero kiedy już zdenerwowana wysłałam smsa w którym napisałam o całej sytuacji i poinformowałam, że jeżeli nikt z firmy się do mnie nie odezwie, zgłaszam oszustwo na Policję.
Nie minęło 5 minut jak zadzwonił do mnie Pan Robert P i przeprosił za całe zamieszanie, tłumacząc się, że nie mógł odebrać tel ponieważ leżał w szpitalu.

Kolejnego dnia otrzymałam od Pana Roberta P informację, ze zwraca mi pieniądze wpłacone, ponieważ nie da rady podstawić kolejnego auta.

Na pieniądze czekam do dzis, telefony Pana Roberta P milczą, na smsy nie odpowiada. Raz udało mi się dodzwonić z innego numeru telefonu, ale owy Pan udawał, że to pomyłka kiedy się przedstawiłam

Dopiero teraz kiedy już wiem, że zostałam oszukana przeszukała Internet i odnalazłam kilka stron pod którymi znajduję sią ta firma!! Jedyne co w tym wszystkim jest takie same, numery telefonów!

Dodam jeszcze, ze REGON i NIP o który poprosiłam okazał się danymi kierowcy.
Adresy które widnieją na stronie jako adresy firmy nie istnieją

Poniżej wszystkie dane firmy: Ja sprawę zgłosiłam na policję.

Funkcjonują pod różnymi nazwami od kilku lat (są ogłoszenia z 2007 r.), zawsze te same numery telefonów i adres e-mail:

tel: 0048 517 484 772 ; 0048 793 030 222 ; 0048 511 230 571

e-mail: autofotomoto@o2.pl (z tym się kontaktowałam) ; rzadziej abanis@o2.pl ; trojmiasto@przeprowadzamy24.pl

nr rachunku bankowego, na które przesłałam pieniądze: 26 1140 2017 0000 4502 0336 4577

dane: Robert Poniatowski (podane w ogłoszeniu, zrzut ekranu poniżej). Dane te zgadzają się również z profilem na facebook:
(https://www.facebook.com/robert.poniatowski.16). Na profilu tym podany jest także numer telefonu 0048 793 030 222 (we wpisie z dnia 18.11.2012 r.)

strony www: http://przeprowadzki-europa.com/ ; http://www.przeprowadzamy24.pl/ ;
adresy (zebrane z ogłoszeń):
ul. Grunwaldzka 234-237 lok. g/4, 80-444 Gdańsk
ul. Gałczyńskiego 17/4 box 16, 80-460 Gdańsk
ul. Chmielna 58, 80-748 Gdańsk
ul. Morska 197A / 18-15, 81-585 Gdynia

Poniżej przykładowe strony z ogłoszeniami:

http://www.selligo.pl/announcements/show/544/przeprowadzki-kraj-i-europa

(podane imię i nazwisko Robert Poniatowski)

http://wizard.site-builder.pl/Sites/91d0ca84-44e0-4bfe-bf39-a571fff76b87/contact.aspx

http://www.przeprowadzamy24.pl/

- funkcjonują pod nazwą ABANIS

http://www.biznesfinder.pl/Gdansk_Abanis.+Zamojski+R._2653614.html

http://www.przeprowadzki-europa.com/

( pod tym adresem znalazłam firmę)

Ja w końcu zdecydowałam się na firmę euro pack service i polecam z całego serca. Zero zadatków, zaliczek, fajny kontakt, rewelacyjny chłopak nas przeprowadzał. Można też u nich nadać przesyłkę z PL do UK i odwrotnie, ja na pewno będę korzystać z tej firmy

Ostatnia edycja:
VErita a to przepraszam, ze w ogóle spytałam. Pamietam jak mi pisałas smsa na święta i tam były życzenia od Ciebie, męża i i dzieci (były imiona napisane i po prostu zapytałam) ale rozumiem, juz nie bede pytała.

Kasia worki tez wezmą, nie martw sie :) jedni jeżdżą od worków drudzy od kosza :tak: U nas zazwyczaj zawsze pierwsze kosz oprozniaja a pozniej biorą worki

Kasiucha dziękuje, jakoś leci, dzieci rosną, młodszy rozrabia na całego, oczywiscie Kuba tez :-D Ale daje rade, przekaże Ewelinie pozdrowienia, często sie z Nia widuje :tak: Ok to czekam na wiadomość jak wrócisz

hej dziewczyny ja przewoziłam z nimi kilka razy mniejsze i wieksze rzeczy.
Naroznik z pufami łózko rozkladane i jakies mniejsze paczki. Co do wiekszej liczby rzeczy idzie się z nimi dogadać. Paczki do Polski my ze śląska przewozilismy ale ogłaszają się, że cała Polska.
Dawno mnie nie było pozdrawiam wszystkie nowe mamusie i gratuluję Verita Tobie i Agusiakemisia Tobie i abyście spokojnie i w zdrowiu przeszły całą ciążę
Nasz Maksiu tez od wrzesnia do przedszkola a ja do collegu na naukę języka. Ja to chyba jakiś tumok jestem bo pięć lat tu jestem i z językiem też ciężko. Teraz postanowiłam, że się biorę za nauke bo i dzieciom w szkole będzie trzeba czasem pomóc.
Awwa my tez często jesteśmy w Abbey Parku bo tez mamy blisko tylko my mieszkamy od innej strony parku na Woodgate

reklama
Dziewczyny a w jaki sposób można się zapisać na taką naukę języka? siedząc w domu za wiele się nie nauczę a za ciężko mi jest tak bez znajomosci języka funkcjonować :) Ile h tyg jest ta nauka? Mam nadzieje, ze dla Amelii znajdę przedszkole i będę miała chociaż chwilę czasu dla siebie, zeby w pełni go poswięcić na naukę :)

Do góry