reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Leicester

nie dziewczyny jeszcze nie wiadomo płci. tylko mówię ze powinns być pannica ale to dopiero 12 tydzień i muszę jeszcze ponad 2 miesiące poczekać.

reklama
Teraz dopiero zerknęłam na Twój suwaczek :) Faktycznie jeszcze za szybko :)

Dziewczyny moja wrocily z parku, niestety nie ma tam za wiele atrakcji, ale kilka hustawek i wiele miejsca do biegania
Na razie więcej czasu spedzamy w ogródku, pogoda nawet ładna, to najmłodsza nie chce z baseniku wychodzić :) Jednak wlasny ogródek to jest to :) Cały dzień na świezym powietrzu dzieciaki siedzą...

Chciałabym bardzo iść do pracy, chociażby po to żeby uczyć się języka, bo czuję się jak niepełnosprawna ;) Ludzie do mnie mowią, uśmiechają się sąsiedzi a ja jak głupia nic nie rozumiem :szok: Normalnie ułomność :-p
Chyba to jedna rzecz jaka mi przeszkadza na dzień dzisiejszy, problemy z dogadaniem się. Nawet dwa krany w zlewie mi nie przeszkadzają :-D

Pocieszam się, że to dopiero dwa dni w UK i jak się zawezmę to się nauczę, ale z drugiej strony jak nie pójde do pracy to w domu samej będzie mi ciężko uczyć się języka :cool2:

zawsze możesz zapisać się do szkoły z angielskiego. niby nic ale coś daje.
witam nowa forumowiczke w jakiej części leicester mieszkasz?

Kasia witaj w Leicester :) ja jak przyjechałam tutaj to nic po angielsku, no moze hello i bye bye :-D:-D Całe życie niemieckiego sie uczyłam :tak: Angielskiego niby trzy lata, poziom podstawowy w liceum ale z taka panią, ze mało co sie nauczyłam :) dasz rade, nie martw sie, a co do załatwiania takich spraw to chcesz kogoś kto sie na tym zna czy moze być ktoś kto po prostu dobrze mowi po angielsku i pomoże? Tzn ktoś kto tu mieszka np. 10 lat to na pewno sie zna na tych rzeczach a Wam pewno głownie chodzi o znajomość języka, tak? Trochę namieszalam ale moze zrozumiałas o co mi chodzi ;-) A co do spotkania jestem za, moze poczekamy na Verite i Agusie jak wrócą z Polski, jesteście chętne dziewczyny?? :-)

Awwa witamy :tak:

Dzięki za miłe powitanie :)
verita ja mieszkam tuż koło Space Centre. A wy wszystkie gdzie?
tu gdzie ja mieszkam prawie w ogóle nie ma polaków.
Kasia mój angielski też jest słaby,ledwo się dogaduje, staram się uczyć w domu ale rzadko jest na to czas. Może od września, starsza zaczyna szkołę, młodsza przedszkole.

reklama
Pola czemu nie :) można by jakaś bezkofeinowa herbatke wypić :p
Ja mieszkam na pograniczu Belgrave i Hamilton - dla mnie najlepsza lokalizacja ze względu na szkole syna , pollską szkole i prace ( choć teraz jestem na przerwie w karierze :D happy days)
Awwa a do czego potrzebujesz kogoś z językiem ? Bo sie pogubilam ( standardowo ) ja mówię , czytam i pisze biegle , mogłabym pomoc

Do góry