reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Verita robilas córkę a nie wiesz ? :) czyli wyszła przypadkiem ? Hihi
W skruie chodzi o dokładny monitoring cyklu, codzienne wykresy temperatury , sluzu i starania tylko do 48h przed ovu , do spadku temp- poniej celibat, Zgodnie z wynikami na diagramach :)
To wszystko ja musiałam robić żeby w ogóle w ciążę zajść. U mnie oboje dzieci w dzień owulacji czyli teoria trochę nie potwierdzona i według tego teraz powina być dziewczynka też. Staranie bylo onad 48 godzin przed zobaczy za pare tygodni.

reklama
lissa idz do councilu i zgłoś na pismie jak zyjecie żądając zeby właściciel usunął grzyba. i on to musi zrobić . a swoją drogą poszukalabym czegoś innego bo szkoda dziecka

Verita słabo monitorujesz cykl , możesz tez badać szyjke . U mnie i wszystkich moich koleżanek sie sprawdziło , więc śmiało moge powiedzieć ze działa a monitorowanie cyklu zeby wiedzieć kiedy ma sie owulacje trwa ok 3 miesięcy , bo sam sluz o niczym nie świadczy :) no chyba ze robisz testy owulacje przez tydzień , co dzień o tej samej porze :) ty raczej juz chyba nie mas ciśnienia ma dana płeć masz parke więc z głowy :) ja chciałam córeczkę i zrobiliśmy córeczkę

Lissa tak jak pisze Verita landlord ma obowiązek zabezpieczyć wam bezpieczne dla zdrowia warunki , w tej chwili narazacie zdrowie swoje a przede wszystkim dziecka- uciekajvie stamtąd jak najszybciej

VErita no to ogromne gratulacje :tak: Super, ale fajnie bedzie miała Mała - dwóch starszych braci, ach ja tak zawsze chciałam a jak na złość byłam najstarsza z rodzeństwa :-D Nie dziwie sie, ze różowe juz kupujesz;-) kiedy wracasz do domu?
Jak sie zdecyduje na trzecie to skorzystam z przepisu :-D Jakoś przy chlopakach nic takiego nie robiłam ale nie miałam jakoś specjalnie parcia na dziewczynkę :)
Chciałam dwóch chłopaków i mam :tak:

Verita jak przygotowania do ślubu? Wszystko ok?

Lissa wspolczuje takich warunków :-( Musicie cos z tym zrobic, tak sie nie da żyć. Tak jak piszą Dziewczyny o to musi zadbać landlord. Powodzenia

agusiakemisia ja śluzu w ogóle nie mam to jest problem. testy owulacyjne robiłam przez 10 dni rano i wieczorem. z szyjka się już nie bawię ale do perfekcji mam to wszystko opanowane. całe życie tak jadę. tylko mowie żeby z córka zajść to do kliniki bezpłodności chodzilam przy royalu i to było wszystko na tabletkach do tego od pl ginekologa też. więc teraz nie oszukiwalismy się ze nam sie uda i mialam od września znów mieć stymulację ale udało się bez. po prostu chcieliśmy jak najszybciej następne dzidzi.
ja wracam tydzień po ślubie. nie chce mi się już tu czekać. gorąco basen jest ale co mi o nim. nie jestem fanką.
ze ślubem to szok ile zalatwiania. i ciągle jeszcze nie koniec. ciągle coś. już bym chciała żeby byl ten 3 sierpień i po wszystkim. i w podróż poślubną z dala od wszystkich.

Verita juz niedługo bedzie po ślubie, a zalatwien wiadomo duzo. Dasz rade. Wracasz wcześniej czy tak miałas od początku zaplanowane? Bo mi coś sie kojarzy, ze o wrześniu mówiłas :tak:

wracam wcześniej. córka ojca nie pamięta na Skype już nie reaguje jak wcześniej. to nie ma sensu. ten tez mi płacze że niea co robić ani jeść bo mu się dla jednej osoby gotować nie chce i lata po gotowych fast foodach. nie dziwie się też mi sie nie chce dla jedej osoby. syna zostawiam u babci on ma tu co robić czy baseny czy inne głupoty a w lester wszyscy po wyjeżdżali.
co prawda moi znajomi też wyjechali ale cóż zrobić nie ma to jak w domu

czesc Dziewczyny :)
Reeety jak mnie tu dlugo nie bylo. A teraz jestem w potrzebie.
Szukam osoby ktora zaoopiekowalaby sie moim 2 latkiem, trzy dni w tygodniu.
Znacie moze kogos, kogo moglybyscie polecic?

dziekuje
pozdrawiam wszystkie Mamuski

reklama
Verita, GRATULACJE!! Super, że dziewczynka :)
Lissa, tak jak dziewczyny piszą landlord musi usunąć grzyb, ale to niewiele da, ja na Twoim miejscu bym uciekala z takiego miejsca i poszukała w takiej cenie jaką placisz coś lepszego. Grzyb to jedna wielka choroba :(

A w ogóle to witam Was kochane w Leicester :) Na razie to mój drugi dzień, ale bardzooooo mi się podoba. Osiedle rewelacyjne, super sąsiedzi, przyszli się z nami przywitać.
Gdyby nie fakt ulicy obok to cisza niesamowita. Spokojnie, czysto, po prostu rewelacyjnie :) Jak na razie zakochana jestem w tym miejscu

Dziewczyny też mam do Was prośbe, czy możecie polecić kogoś kto nam pomoże zalatwic kilka spraw urzędowych? Znajomi którzy mieszkają w Leicester powyjeżdżali do PL na ponad 6 tyg i jesteśmy tu sami. Szukamy kogoś ( odplatnie) kto nam pomoże ogarnąć dla mnie NIN, szkołę i przedszkole dla dzieciaków, złożyć papiery o dotację do domu i pewnie po drodze jeszcze znajdzie się kilka innych spraw :) Gdybyście sluszały o kims kto się takimi rzeczami zajmuje, dajcie proszę namiary ( najchętniej, żeby to był Polak/Polka ) :)

Fefelina, ja siedzę w domu ze swoimi dziećmi 15,14 i 3,5 roku. Mieszkam na Colchester Road, moja najmłodsza uwielbia dzieciaki, jest bardzo spokojna, gdybyś chciala porozmawiać i nadal szukala kogoś podam na PW do siebie nr.

Miałam sama propozycję pójścia do pracy 3h po przylocie, ale nie mam co zrobić z najmłodszą córką, także na razie siedzę w domu.

Pozdrawiam Was dziewczyny, może uda nam się spotkać w jakims parku na spacerze. Tak swoją drogą, polecacie jakiś park w okolicy szczególnie? Właśnie moja starsza corka poszła z najmłodszą do parku oddalonego dosłownie o 100m ciekawa jestem czy jest ladny i ma jakies atrakcje dla najmłodszych, bo mielibyśmy rzut beretem i najmłodsza pociecha mogłaby szaleć z innymi dziećmi

Do góry