reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Leicester

Hej dziewczyny
Chwilę mnie nie było a czytam, że wybywacie do PL bądz już jesteście :)
Ja lada moment lecę w Wasze strony :) Może uda mi się załapać na piękną pogodę w Leicester, bo w Gdańsku zimno, typowo Angielska pogoda ;)

My oczywiście mamy ciag dalszy przygód z przeprowadzką. Firma ktora miała zabrać nam meble nawaliła :/ Nie dość, że teraz walczę o oddanie mi zadatku, to szukam nowej firmy, a czasu mam niewiele
Gdzie nie dzwonią, wołają mi za transport około 8tys :crazy:

W poniedziałek będę miała 100% potwierdzenie od innej firmy za 700f i mam nadzieję, że nie nawalą już bo będę bez ubrań i mebli w UK :-D
Do tego nasza kochana sunia :( Nie wiem czy ta firma ją wezmie, jeżeli nie, będę musiala ją zostawić w PL i najpozniej we wrześniu zwiozą mi ją znajomi...

Karaluszek, co u Ciebie? Jak sytuacja?

reklama
polaa wiem ze tto troszke po czasie ale ...u nas w playgrupie dawalismy pania kwiatki one sa swiadome ze nie ma u nich tej tradycji ale milo im sie zrobilo jak moj maly dawal na zakonczenie kwiatki. Natomiast jezeli chodzi o ten rok to zakonczyl prace w tzw. pierwszej klasie to panie byly wzruszone tym gestem poniewaz nie wielu rodzicow mialo ten gest.

Vercia widze spac nie mozesz :). u nas pogoda jest super sloneczko cieplutko ,zdaza sie ze poranek jest zimny ale od poludnia jest tak goraco ;-).

KasiaGda Wspolczuje przebojow z firma przeprowadzkowa a ta kwota to chyba z kosmosu!!!ale oby sie udalo z ta druga trzymam kciukasy . natomiast co u mnie :bylam na spotkaniu w advice biuro i pomoga mi napisac skarge do bosa policji poniewaz po rozmowie z policjia pracownik advice dowiedzial sie ze my nie jestesmy wiarygodni :confused: ze to nie prawda. wiec razem z pracownikiem bedziemy pisac , natomiast dzis ide do pracownika the brige i piszemy nowa aplikacjie o mieszkanie poniewaz ja juz nie daje rady bo po urodzeniu malego wyskoczyly mi zylaki a moj GP kazal mi je uciskac :szok:.hm..

moze ktos z Was babeczki slyszal o numerze badz wniosku o PIP Numer . to jakis benefit ze wzgledu na stan zdrowia czy cos w tym rodzaju???

sloneczko wstaje i dzis poranek nie jest juz tak zimny ;-)milego dzionka .

Karaluszek ja wlasnie tak zrobiłam, ze Kuba każdej Pani dał po róży, a tej jego głównej dodatkowo polskie czekoladki :-) Były mile zaskoczone :tak:

Dziewczyny a co tu taka cisza? ;-) Opalacie sie wszystkie czy co? :-)

Ja to juz mam powoli dość tych upałów, odzwyczailam sie chyba od polskiego lata i przyzwyczailam do angielskiego a tu taki gorąc :szok: No ale lepiej nie narzekam bo nie wiadomo ile to potrwa ;)

Verita co tam u Ciebie? Jak pobyt w Polsce?

Kasia spakowana juz??

agusia możemy ju gratulowac tej córeczki? :) bo chyba 16-tego miałas usg

no chyba wszystkie sie opalaja. ja tam w cieniu siedzę. a poopalam sie natryskowo przed ślubem.
nudzi mi się tu. chyba szybciej wrócę. nie mam co robić nie jestem u siebie. Kraków piękny ale bez przesady chce swój domek i maly dmuchany basenik.

Pola zapomniałam napisać ...

JEST CÓRECZKA !!! Czyli " przepis" działa :D malutka zdrowa ale pokazać nie chciała , wstydliwa;) 31 mam prywatnie polowkowe usg dokładne i 3 d zdjęcia i filmik juz sie nie moge doczekać ;) byliśmy na zakupach różowych juz hihi iskierka ma juz różowe coski ;)

My w Pl, opalamy sie :)
Jest dobrze hihi

a jaki to przepis na córkę?
u nas gorąco . Cały dzień spędziliśmy w Krakowie zwiedzajadz. jestem padnięta.ale fajnie nam się udała pogoda.

Verita robilas córkę a nie wiesz ? :) czyli wyszła przypadkiem ? Hihi
W skruie chodzi o dokładny monitoring cyklu, codzienne wykresy temperatury , sluzu i starania tylko do 48h przed ovu , do spadku temp- poniej celibat, Zgodnie z wynikami na diagramach :)

reklama
Cześć Dziewczyny :) To mój pierwszy post na tym forum i z góry bardzo Was przepraszam, że od razu się żale, ale czasami lepiej jest się wygadać niż wyć w poduchę. Może od razu przejdę do sedna sprawy. Otóż..Wynajmujemy z Mężem mieszkanie ( o ile to można nazwać mieszkaniem ) a dokładnie pokój połączony z kuchnią i z łazienką (wiadomo łazienka ma swoje ściany ) Mamy bardzo złe warunki mieszkalne, wszędzie grzyb - gniją nam ciuch,buty, dziecka zabawki,z każdej szafki smierdzi zgnilizną, torby podrózne które trzymaliśmy w szufladach od łóżka są cale zagrzybione - wyrosła na nich pleśń.W komodzie trzymałam pościele i ręczniki one też maja pleśń...na litość Boską przecież nikt nie zagląda do szafy z pościelą codziennie.Powiem Wam szczerze ze juz mi ręce opadają,brak mi sił, strasznie mi przykro i okropnie boli mnie to, że moja Córeczka mieszka w takim mieszkaniu,jestem bezsilna i chyba popadam przez tp wszystko w jakąś depresje bo ileż to można zyć w takich warunkach.Miesiąc, dwa okey rozumiem ale 8 miesięcy to juz troszkę nie na moje nerwy.Najgorsze jest to że nas po prostu nie stać na nic innego a tkwic w tym dziadostwie to coś potwornego.Uwierzcie mi, staram się dbac o to wszystko jak najlepiej ale nie zrobię herbaty z octu, nie da się. Czyszcze to i czysze i to cały czas wychodzi na tych scianach, a smród niesamowity,jak się wejdzie do mieszkania smierdzi pleśnią. Pokoik jest bardzo mały, mamy w nim łóżko, dwie komody i już nie ma w nim miejsca..Mamy dwuletnią Córeczkę, która śpi z nami w naszym łóżku bo na jej łóżeczko niestety nie ma już miejsca, wszystko jest na jednej kupie.Mało tego kanaliza non stop w brodziku mi wybija aż myc sie nie mozna - stoisz w brodziku a tu nagle szambo ci w nogach stoi..koszmar jakiś. Stąd tęz moja prosba do Was dziewczyny o podpowiedz co mogę z tym zrobić..?Czy z takimi warunkami mam szanse starać sie o mieszkanie z councilu ? I powiedzcie mi proszę jak jest róznica między mieszkaniem z councilu a home choice ? Będę bardzo wdzięczna za okazałą pomoc. Pozdrawiam.

Do góry