reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Jasne ze wiem , hormony buzuja ;-) nie mam wam nic za zle , kobity , przecież to tylko rozmowa, każdy ma prawo do wypowiedzenia swoich racji, a nóż komuś to pomoże ;-)

I tu Cie popieram w 100%! kazdy z nas ma prawo wypowiedziec sie na dany temat czasami sa to slowa dla drugiej osoby nie odpowiadajace jej poglada ale dajmy sie wypowiedziec kazdemu!!! jestem takiego samego zdania jak Agusikemisia;-)

reklama
Wiecie juz bym chciala urodzic, jak Mala mnie nastraszyla, ze juz myslalam, ze to zaraz tak teraz wielka cisza, grzeczna jak na poczatku :( a ja juz mam takie nastroje, ze ciezko mi ze soba wytrzymc a co maja mowic inni ??? Gdzie ten 6 pazdziernik???

Wiecie juz bym chciala urodzic, jak Mala mnie nastraszyla, ze juz myslalam, ze to zaraz tak teraz wielka cisza, grzeczna jak na poczatku :( a ja juz mam takie nastroje, ze ciezko mi ze soba wytrzymc a co maja mowic inni ??? Gdzie ten 6 pazdziernik???

Monika jeszcze trochę ja ze starszym synem miałam na 1 października urodziłam 10 i to po wywolaniu ;-) ale sie wyrobilam 10 tego a wmawiali mi ze do rana nie urodze , to im pokazaliśmy ze sie mylą o 23:13 urodził sie Kevin 10.10.06 fajna data więc warto poczekać ;-)

Dziewczyny a jak to wogole wyglada w UK - jezeli masz np.termin na 17.10 i malenstwo sie nie urodzi to wtedy wywoluja porod??? czy poprostu czekaja az malenstwo samo bedzie chcialo wyjsc(tak zwane 2 tyg. dodatkowego oczekiwania???:-()

Po terminie porodu z 1 usg masz 14 dni " może sie zdecyduje" ;-) jeżeli nie ma powikłań i obaw to czekasz w domu, myjesz wszystkie możliwe okna, robisz gorące kąpiele i pojedzie herbatę z liści malin i kochasz sie z mężem ;-) hehe medyczne rzecz biorąc czekasz , z perspektywy kobiety krok przed porodem szukasz domowych nieszkodliwych sposobów na przyspieszenie porodu ;) żaden nie działa ;-)
Ja miałam oba porodu wywoływanie , pierwszy 10 dni po terminie bo dziecko przedstawiało sie ruszać, podejrzewali ze bardzo duży jest i zdecydowali sie wywołać , maly urodził sie 4260 ;-)
A z 2 powtórzyła sie historia , miałam łącznie 6 scanow w ciąży w tym 3 na wielkość i wagę dziecka tak zwane details scan i w 38 tyg miał 4 kg przestawal sie ruszać , co chwila byłam na ktg w szpitalu , aż w z dnia na dzień padła decyzja proszę przyjechać - urodziny wcześniej ;-) maly urodził sie w 39 tyg +6 dni ( dzień przed terminem) ważył 4270 g Hihi małe kluski .
Oba porodu bez szczyty przeciwbólowych , żadnych znieczulen , sama natura ;-) boli ale WARTO jestem z siebie BARDZO dumna jako kobieta czuje sie spełniona w temacie ;) Hihi

Ja pierwsze dziecko też miałam wywoływane 2 tygodnie przed terminem ale odeszły mi wody a nie było akcji porodowej ani skurczy ani rozwarcia.
Córcia za to posiedziała tydzień dlużej. Dużo się ruszajcie to wtedy łatwiejszy jest poród. Ja w sobote popołudniu gralam jeszcze z dzieckiem w parku w piłkę i wybiegałam sobie poród, bo wieczorem dostałam skurcze i w nocy córa przyszła na świat. 15 minut parcia też bez znieczuleń i było po wszystkim. Tak więc ruch i jeszcze raz ruch:-)
Dziewczyny spokojnie czekajcie już niedługo przytulicie swoje aniołki

reklama
Nie wiecie ile bym dala by dziecko urodzilo sie okolo terminu z usg chocby, na 4 pazdziernik , bo wiem ze termin normlany z zaplodnienia jest jeszcze starszy o tydzien. Ale jak sie ktos decyduje na cc to daja date wczesniejsza i tak to jutro musze sie stawic w szpitalu i bede juz bawic corcie (mam nadzieje usg sie nie pomylilo :tak:)
Syn urodzil sie w terminie co do dnia, ale w pl.
Wczoraj tez juz myslaalm ze cos sie zacznie tak mnie brzuch bolal ale przeszlo na szczescie, jak juz planowane ciecie to niech chociaz bedzie planowane do konca :):-D

Do góry