MlodaMamaMonika
Powoli wdrążam się
Im bardziej czytam te wasze wypowiedzi o karmieniu tym bardziej nie wiem co postanowic, no nic jeszcze troche czasu ..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Samo przyjdzie, albo poczujesz ze chcesz karmic piersia albo dojdziesz do wniosku ze to jednak nie dla ciebie. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Mllleko modyfikowane jest teraz dobrej jakosci to szkody dziecku nie zrobisz, ma sklad podobny. Zobaczysz po porodzie.Im bardziej czytam te wasze wypowiedzi o karmieniu tym bardziej nie wiem co postanowic, no nic jeszcze troche czasu ..
Samo przyjdzie, albo poczujesz ze chcesz karmic piersia albo dojdziesz do wniosku ze to jednak nie dla ciebie. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Mllleko modyfikowane jest teraz dobrej jakosci to szkody dziecku nie zrobisz, ma sklad podobny. Zobaczysz po porodzie.
Tak tak my kobiety to silne istoty :-)
Jeśli chodzi o karmienie piersią to ja właśnie zaczęłam ta przygodę... Póki co nie jest kolorowo śpię w nocy po 3-4 godziny bo mały cały czas wisi na cycku w dzień nic nie mogę zrobić bo jest tak samo. Mały też śpi nie za dobrze w dzień góra godzinę a nocy wcześniej mi spał ze 3h i się budził a teraz się budzi co godzinę. Dodam ze jestem na diecie lekkostrawnej żeby małemu nie zaszkodzić...
Tez nie ma co przesadzac i robic tragedii jak ktos nie moze karmic piersia (lub nie chce).Naturze czlowiek nigdy nie dorowna co nie znaczy ze sie dziecko truje podajac mleko modyfikowane. Kazda matka zdaje sobie sprawe z tego. Ale nie znaczy to ze jak ktos nie byl karmiony piersia to jest glupszy , ma mniejszy iloraz inteligencji czy choruje czesciej.
Ja jestem za karmieniem piersia ale niestety zdaje sobie sprawe ze nie kazdy ma na to ochote czy cierpliwosc.Nie nalezy w tych matkach wzbudzac poczucia winy.