reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Leicester

Witam was kochane, czytam co tu piszecie i tez chce opowiedzieć wam moja historie .
17.08.2011 godzina 21 skurcze co 2 min , wiec szybko wsiadłam w auto i do royala . Koszmar w szpitalu zbadali mnie i powiedzieli proszę jechać do domu bo ma pani rozwarcie na 2cm. No to wróciłam ze skurczami i bólem, powiedziałam mojemu chłopakowi żeby poszedl spać a ja idę do wanny . kolo 3 wyszłam z wanny i przebudził się mój michal zapalił światło a ze mnie krew się lala( z bólu nie czułam) zadzwonił do szpitala ze zaraz będziemy bo krwawię a oni pewnie nic się nie dzieje ale jak chcecie to przyjedzcie . O 3.15 byłam w szpitalu a o 3.30 urodziłam. Nie pamiętam porodu bo podali mi gaz i na chwile straciłam przytomność. A dodam ze o 10 wypościli mnie do domu . pozdrawiam

reklama
Witajcie

Dziewczyny mieszkam w Uk i chciałabym kupić kanapę (narożnik) i poszukuję namiarów na firmy mogą być polskie które sprzedają właśnie takie meble w dobrej cenie z dostawą do UK.Bardzo proszę o namiary.Z góry wielkie dzięki
biggrin.gif

Verita tak jest , coz poradzić opieka neonatologoczna jest na naprawdę wysokim poziomie ;-)

Ella sklamalabyn jakby to była pierwsz tak traumatyczna historia o royalu jaka słyszałam...
Moja koleżanka urodziła 1.5 temu chłopaka w Royal'u i pojechała ze skurczami co 2 min , zbadali i stwierdzili ze 2 cm to do domu, ona rodziła 2 dziecko i wiedziała co sie dzieje, mówi ze bardzo intensywne skurcze , ze bardzo ja boli, na co pani ze nie , ze panikuje i ze do domu wrócić za pare godzin... Wstala z łóżka , doszła do drzwi , padła na kolana, zaczela przec ,zrobił sie ruch a za 10 min maly był na świecie , urodziła na podłodze , zdążyli tylko materac z łóżka ściągnąć i ja przełożyć ... Maly zdrowy itd. Ale nie zazdroszczę ! Dlatego ja obu w General'u rodzilam ;-)bardzo dobrze wspominam ;) nie licząc tego bólu, ale co zrobisz , bez sie nie obejdzie .

A no więc właśnie , Polacy za słabo sie czuja w prawie/ języku zeby walczyć... Ja bym nie dała za wygrana, raz na ktg w genaralu trafiłam na wredny położna, ewidentne chciała mnie Splawic ... Poszła skarga i pani dostała nagane ;-) ja sie nie daje tak łatwo ;-)

Verita - najważniejsze jest nastawienie, nie ma co się nakręcać, ty masz umówioną cesarkę i idziesz i już. Nikt nie będzie cię odsyłał do domu ani kazał rodzić na podłodze... (ja drugie też urodziłam na podłodze, ale z własnego wyboru). Będzie dobrze!:tak: a jak już Mała będzie na świecie to napisz na jakie imię się w końcu zdecydowaliście :tak:
Pozdrawiam!

reklama
Witam nowe mamy! Chcialam sie tylko pochwalic ze tydzien temu urodzil sie nam synek:-). Jak bede miala wiecej czasu to napisze cos wiecej. Na razie jestem pochlonieta nowa rola mamy;-)

Do góry