reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Leicester

Verita ja rodzilam obydwoch bez jakich kolejek dragow , tylko gas and air ale to już pod sam koniec. Jak sobie zyczysz epidural to dostaniesz , ale nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie - cesarka to operacja i wykonywana jest tylko w osatatecznosci czyli kiedy występuje zagrożenie dla życia lub zdrowia matki lub dziecka. W szpitalu możesz korzystać z łazienki z wanna ( ja za każdym razem sie moczylam jak skurcze stawały sie nie znosne) prysznic pod który idziesz po porodzie. Zawsze na sali porodowej jest przy tobie położna i studentka. Po porodzie przyniosą ci tosty , kawę dla męża ;) i herbatke z mlekiem na Laktacje dlaciebie. Malenstwo dostanie wit K w zastrzyku i jak sie będziesz dobrze czuła, małe bedzie ładnie Jasło i nie bedzie przeciwskazan to do domu cię puszcza ( ja urodziłam o 2am a o 7 byliśmy już w domu we własnym łóżku najlepiej ;-D) jak sie nie czyjesz na siłach pójdziesz na oddział 10 . Niewiem co ci jeszcze napisać - zestaw pytań poproszę ;)

reklama
Dziekuje za odpowiedz. Ja sie ogolnie zastanawiam jak tu jest bo pierwsze w pl rodzilam i w innych czasach. Powiedz mi jeszcze czy rozcinaja tutaj i czy na ta studentke musze sie zgodzic? Ja mam wizyte z polozna za tydzien dopiero i kotluje mi sie wszystko w glowie. I mam jeszcze pytanie odnosnie jakiejs karty czy czegos takiego o co spytala mnie miedzy innymi dentystka co to za karta ktora uprawnia do bezplatnego leczenia zebow? Wiesz cos o tym? Ja dostalam tylko duze A4 karte prowadzenia ciazy plus pelno ulotek ale w zadnej nie ma ze mam jakies bezplatne leki czy ze jestem w ciazy.

Na studentke nie musisz sie godzić ale to one są bardziej opiekuńcze ;-) biegają koło ciebie itd. A wkoncu muszą sie jakoś nauczyć ;) ja miałam 2 ;-)
Karta o której mówisz to maternity card from NHS ta forma A 4 która dostałas to było to ;) musisz wypełnić i wysłać albo oddać do Surgery.wtedy to będziesz uprawniona do korzystania z opieki specjalistycznej nieodpłatnie oraz realizowanie recept bedzie takze bezpłatne.
W którym tygodniu jesteś?

Ach co do nacinania krocza, oni nie praktykuja epistomii w każdym przypadku bo najczęściej jest to zbrdne a rana szampana goi sie o niebo lepiej od cietej . Nacinaja tylko kiedy dziecko ma problem z przedostatniem sie przez końcowy odcinek kanału rodnego lub istnieje prawdopodobieństwo pęknięcia w kierunku odbytnicy. Jak popekalan to cię pozszywaja i śladu nie bedzie ;-) uwiez wiem z doświadczenia

verita do mnie masz 10 minut?;-)
Ja rodzilam w Royal'u i teraz tez w nim bede rodzić:tak: bylam zadowolona, mialam cc ale nie planowane tylko po 40 godzinach probowania sn:tak:

verita do mnie masz 10 minut?;-)
Ja rodzilam w Royal'u i teraz tez w nim bede rodzić:tak: bylam zadowolona, mialam cc ale nie planowane tylko po 40 godzinach probowania sn:tak:

Mysle ze jak mieszkasz kolo mnie to musimy miec jedna polozna. Ja mam Lucy choc na oczy jej jeszcze nie widzialam bo zastepstwo bylo.
Kolezanka wlasnie urodzila w Royalu i mowila ze obok kobieta 38 godzin sie meczyla i nie wzieli jej na cc wiec troche sie obawiam, ale z drugiej strony slysze tez na moj szpital rozne opinie. Strach w oczach jak pomysle o porodzie :szok:
Ja mieszkam zaraz kolo bibloteki na Stonesby Ave.

Ostatnia edycja:
Wiadomo, że zawsze sie znajdzie sie ktos, ze bedzie na cos narzekal nawet jak 99% bedzie zadowolonych:tak: Jak ma byc dobrze to wedlug mnie wszedzie bedzie dobrze, nawet w domu mozna urodzić:tak:;-) Jedni narzekaja na Royal, drudzy na General taka prawda. Ale bedzie dobrze;-)
Ja tez zanim poszlam rodzic Kube tez sie nasluchalam roznych opini na temat szpitala a tak naprawde trzeba osobiscie to przezyć.

To naprawde niedaleko siebie mieszkamy, moze sie kiedys spotkamy jak bedziesz miala ochote??:-)

No pewnie niech tylko przestanie padac bo mam strasznego lenia jak widze ta pogode. Ja na razie nie pracuje wiec czas mam.:tak:
Ta kolezanka byla zadowolona ale przerazila sie ta kobieta.

reklama
Do góry