reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Dziękuje wszystkim za życzenia zdrowia. Dzieci i mąż już lepiej. Mnie rozkłada maksymalnie. Chyba znowu zapalenie tchawicy sie zaczyna. Dusi mnie, kaszel mam. Wrrr. Najgorzej że za dużego pola do popisu jeśli chodzi o leki to nie mam, bo karmię :(

Sol - to dziwna sprawa z tym moim postem. Przecież nie pisałam ich pod sobą. Po mnie napisała dziewczyna nie od nas z forum o głosowaniu na zdjecie, w ramach pomocy dziewczynie z forum pomocowego. Do jej postu odnosił sie przeciez mój post. Nie wiem czemu jej wypowiedź została skasowana. Ale teraz moja wypowiedź że już głosowałam i miałam też linka dodać do głosowania trochę się mija z celem, bo jest odpowiedzią do posta którego nie ma. Poza tym chyba ponad godzinę było między tymi moimi, więc chyba nie było złamania regulaminu?

reklama
Hej kobitki.

Kurde Emil w drodze do Kielc puścił mi pawika w aucie:szok:
I zaczął się śmiać

My już po kontroli.
Wszystko jest w jak najlepszym porządku,moze zacząć pomału chodzić.
Emilek miał założony jeden szew.
Został zdjęty,nawet pozwolił pani doktor sie dotknąć:-D:-D
Mamy kolejną kontrolę za miesiąc.Pozwolenie pójścia do przedszkola za 2 tygodnie.
Z tym tylko,żeby nie nadwyrężał się na zajęciach ruchowych zbytnio przez ok.2 miesiące.Mamy zaświadczenie o przebytym zabiegu.

U Pana dyrektora byłam.
Jednak go nie zastałam,miał jakieś pilne spotkanie.
No ale był zastępca.:)
Powiedziałam mu o zaistniałej sytuacji.
Oczy takie :szok::szok: zrobił.
Powiedział ,że porozmawia z chirurgami,i anestezjologami z tego oddziału chirurgii,bo jak powiedziałam dalej być tak nie może.
Przeprosił mnie za zaistniałą sytuację,i zapytał czy chcę złożyć oficjalną skargę.
Powiedziałam mu że nie,tylko chciałam poinformować go o dziwnych zwyczajach panujących na tym oddziale.

Buziaki

witajcie dawno mnie tu nie było . Dziś miałam gości z Włoch ciocie i jaj córka męzem, Ania sie wstydziła bo ich żatko widuje
w niedzielę mam następnych gości oby pogoda dopisała . U nas staranka nadal tr
zwają namietnie oby sie tym razem udało, to już 4 cykl starań
pozdrwiam i uciekam córcie położe spać

mroziku - ja tam nie ingeruję w usuwanie postów przez Bestyje - szczególnie jeśli był spam - nawet z naszego forum :sorry: a różnica była 40 min więc je połączyłam - przecież nic się strasznego nie stało :-)

julitka - to co ty jesz? :-D Nie no moja też szybko rosła ale mając 4 miesiące ważyła 7 kg mając 70 cm :-p To twoja musi być śliczny pucek :sorry: Albo Maja za dużo je albo to po cichaczu słodycze podjadasz :-p

Karola mi się pochorowała z pęcherzem ale na szczęście szybki posiew udało się zrobić i zamiast tygodnia czekałam niecałą dobę więc już dzisiaj ma antybiotyk i powinno szybciutko się dać wyleczyć.

oj, Sol aleś ty uszczypliwa ;-)hehe powiem Ci że twoja córa mając jak na 4 miesiąc była też duża :p hehe chyba też słodycze podjadałaś. Julita, dobrze jest, niech rośnie, je, ważne że zdrowa :-) a waga spadnie jak tylko zacznie raczkować. Rożne są dzieci, mojej koleżanki córa wazy 20kg i ma 110cm a ma dopiero co 3 lata skończone... wg lekarza ma wzrost i wagę zdrowego 5 latka... co zrobić.. jak taka wielka po tatusiu, który ma ok 2 metrów? :-)
Sol, ja tam popieram Mrozika, drażniące może to w sumie być,jak tam posty znikają itp..
Mrozik, kuruj się bidulo :-)
A u mnie wojna, teściowa się wściekła bo nam szczurasów przybyło, adoptowaliśmy jeszcze 2 samice. Taki raban zrobiła, wyzywa itd, no żesz, mieszka 300km od nas i jej przeszkadzają szczury... ja tam nie wiem jak tam mozna się wtrącać w zycie innych.. bo jej się nie podoba,bo ma być jak ona chce...wściekłam się jak nie wiem i jej powiedziałam że jak będziemy chcieli to sobie hodowlę założymy i to nie jej sprawa :-/ no jeszcze rozumiem, że jakby śmierdziały, albo coś...uffff... Sol czy u Ciebie też była jakaś awantura w rodzinie o Wasze koszatnice?

Ostatnia edycja:
Witam Wszystkie Mamusie.jestem zupełnie nowa i zupełnie zielona i pewnie zanim załape o co chodzi trochę minie.Wszystko przez prawdziwy kolor włosów skutecznie ukryty.Jestem z Podkarczówki.Mam 8 letniego Piotrusia,który jest w 2 klasie,i już przezywamy stresy związane z komunia i cala reszta szkolnych obowiązków,dzisiaj męczyliśmy się pól dnia nad lekturnikiem,jutro wiersz i pełno modlitw z religii nas czeka.Czekam także na drugiego dzidziusia-oczywiście marzy mi sie słodka dziewczynka,choć mój mąż mi mówi że dwie kobiety w domu to może być mu niewesoło-oczywiście żartuje-najważniejsze żeby dzidzio był zdrowy.
pozdrawiam.

julitka - to co ty jesz? :-D Nie no moja też szybko rosła ale mając 4 miesiące ważyła 7 kg mając 70 cm :-p To twoja musi być śliczny pucek :sorry: Albo Maja za dużo je albo to po cichaczu słodycze podjadasz :-p

Sol a ile Karola mierzyła jak się urodziła?
A jeśli chodzi o moje jedzenie to nie mam na nic apetytu i moja dieta jest mega uboga...już nie wspomnę że coś słodkiego jadłam ...nie pamiętam kiedy:-(
A nie przepraszam kawe piłam SŁODKĄ:)

julitka - 54 cm i ważyła 3290 :-) a ty dużo schudłaś po porodzie? Bo możliwe że Majka od Ciebie zabiera wszystko co jej niezbędne w nadmiernych ilościach - żeby na tobie się nie odbiło :-)

reklama
Witam dziewczyny

ehh dawno nie pisałam ale u Mnie jak kolki przeszły to zaczął się problem z zasypianiem w swoim łóżeczku przy cycu śpi jak się go weźmie do łóżeczka płacz więc trzeba czekać aż twardo zaśnie przy cycu i wtedy go bierzemy do łóżeczka więc zastanawiam się na wprowadzeniu zasady zje jak już będę widziała że zasypia to biorę go do łóżeczka jak będzie płacz przeczekam aż się uspokoi ehh ciekawe czy dam radę...
Dziewczyny z racji że za tydzień robię chrzciny gdzie w Kielcach są sklepy z ciuszkami dla dzieci na chrzciny ogólnie sklep związany z rzeczami potrzebnymi co do chrzcin??
Oki mykam spać mały śpi przespał 6 godzin ale cóż od 6 praktycznie spał bardzo mało no od 17 do 20 spał,usnął mi na rączkach już ze zmęczenia...
Pozdrawiam

Do góry